محمد رضا مقصودلو در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: کشور و به تبع آن گلستان فاقد مدیریت صحیح کشت است و برای آنکه بتوانیم نیاز کشاورزان را برطرف کنیم، لازم است کشاورزی طبق الگوی کشت انجام شود.
این کارشناس حوزه کشاورزی ادامه داد: کشت قراردادی باعث صرفه جویی در هزینهها و منابع آب شده و به کشاورزان برای افزایش تولید کمک می کند.
وی اضافه کرد: به طور مثال اگر قرار است در استانی پنبه کشت شود، باید فقط پنبه کشت شود و شرایط را طوری فراهم کنند که برای کشاورز توجیه اقتصادی داشته باشد.
مقصودلو با بیان این نکته که کشت چغندرقند در استان را حاصل فقدان الگوی کشت دانست و گفت: کشت چغندرقند بزرگترین خیانت به استان است زیرا هم منابع آبی استان را تهدید میکند هم میزبان بسیاری از آفات و بیماریها است.
وی با بیان اینکه سیاست گذاری درستی در کشاورزی نیست، اظهار کرد: کشاورزی ما مثل کشتی بدون سکان و بادبانی است که هر کس به هر طرف که دلش بخواهد آن را هدایت میکند.
مقصودلو عدم آموزش را بزرگترین معضل در کشور دانست و افزود: آموزشها باید به طور جدیتری در خانه، مدرسه، دانشگاه و اصناف صورت بگیرد.
این فعال اقتصادی در خاتمه یادآور شد: مرکز خدمات کشاورزی باید در مورد نحوه استفاده از سموم و عوارض ناشی از استفاده نادرست آن به کشاورزان آموزش دهد تا کشاورزان ما کشت اصولی و با کیفیت داشته باشند.
نظر شما