به گزارش بازار به نقل از وزارت بهداشت، سیدکامل تقوی نژاد، در نشست خبری که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، ضمن تقدیر از تلاش های کادر بهداشت و درمان در مقابله با کرونا، گفت: با شیوع کرونا، تعدادی از همکاران ما در حوزه بهداشت و درمان، جبهه های جنگ را تجربه کرده و فصل نوینی از مجاهدت ها را به دفتر زرین مجاهدت ها، مبارزات، ایثارگری ها و افتخارات این مرز و بوم افزودند. نسل امروز جبهه و جنگ را از نزدیک ندیده اند، اما این افراد، تفسیری نو از مجاهدت و ایثارگری را در سراسر کشور پیاده کردند و بدون چشمداشت، جان شان را در طبق اخلاص گذاشتند. تعداد زیادی از همکاران ما در بخشهای مبارزه با کرونا در صف اول بودند و جان شان را از دست دادند که با فرمان مقام معظم رهبری، شهدای خدمت تلقی شدند. در همین راستا کارگروهی تشکیل شده که به دقت افرادی را که صرفا برای این موضوع خدمت کرده و در صف اول بودند، شناسایی کرده و اینها می توانند از قانون جامع ایثارگران استفاده کنند.
وی افزود: طبق آخرین گزارشاتی که تاکنون ثبت شده، حدود ۴۰ میلیارد تومان تاکنون از طریق مشارکت های مردمی از سوی اقشار مختلف در اختیار دانشگاه های علوم پزشکی قرار گرفته است. در شرایط فعلی برای جلب اعتماد مردم به نظام سلامت، با هماهنگی فرابورس نماد نیکوکاری در بورس اوراق بهادار تعریف شده، بسیار باارزش است که مردم اعتماد کردند؛ دو نماد "کرونا یک" و "کرونا دو" است. در "کرونا یک" سهام خریداری شده و در اختیار دانشگاهها گذاشته میشود و در "کرونا دو" سهام خریداری شده و توسط فرد نگهداری شده و منافع آن را در اختیار بخش سلامت قرار می دهند.
وام ۵۰ میلیون دلاری بانک جهانی برای مقابله با کرونا
تقوی نژاد با اشاره به کمک های غیرنقدی ایرانیان مقیم خارج، گفت: از سال ۲۰۰۵ به بعد برای اولین بار وامی را از بانک جهانی به میزان ۵۰ میلیون دلار داریم دریافت می کنیم که مقدمات آن انجام شده است و با هماهنگی دستگاه های ذیربط مانند بانک مرکزی در حال انجام است. همچنین، وامی را بانک توسعه اقتصادی به میزان ۱۳۰ میلیون یورو برای خرید تجهیزات قرار است برایمان فراهم کند.
وی ادامه داد: تاکنون سازمان برنامه و بودجه سه هزار و ۵۰ میلیارد تومان در پایان سال ۱۳۹۸ برای مبارزه با کرونا اختصاص داده است. همچنین، تاکنون ۱۲۰۰ میلیارد تومان از تجهیزات خریداری شده از محل خریدهای داخلی و شرکت های دانش بنیان بوده است. هدف ما تقویت شرکت های داخلی، طبق فرمایش مقام معظم رهبری بوده است.
تقوی نژاد با اشاره به افزایش حقوق کارکنان نظام سلامت، گفت: نیروی انسانی در دایره اصلی تصمیمات وزارت بهداشت قرار دارد و وزیر بهداشت از روز نخست که در وزارت بهداشت حضور پیدا کردند، بحث افزایش حقوق و معیشت کارکنان نظام سلامت را مورد توجه قرار دادند. برهمین اساس، در اسفندماه ۹۸ و در بحبوحه کرونا، موضوع افزایش ۵۰ درصدی مربوط به امتیازات فصل هشتم آیین نامه اداری استخدامی کارکنان غیرعلمی دانشگاه ها بود که خوشبختانه با سماجت و پیگیری های زیاد انجام شده و حقوق همکاران تا ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است. اتفاقی که برای اولین بار در نظام سلامت اتفاق افتاد این بود که افزایش حقوق برای کارکنان قراردادی و شرکتی نیز رخ داد. همواره افزایش ها شامل نیروهای رسمی می شد، اما این بار همه نیروها با هر عنوانی در وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی مشمول قرار گرفتند. بنابراین، این افزایش برای کارکنان قراردادی تبصره چهار و شرکتی هم لحاظ می شود و همه نیروها با هر عنوانی در وزارتخانه و دانشگاهها فعال بودند، مشمول شدند و در قالب عدالت در پرداخت به عنوان مساله اساسی در دستور کار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: وزیر بهداشت بخشنامه ای صادر کردند که افرادی که در بخش محیطی و ستادی در دانشگاهها خدمت و در مبارزه با کرونا فعالیت کردند، تشویق شوند و تشویقی آنها در پرونده پرسنلی آنها ضبط شود. مرخصی تشویقی متناسب در دوره ای که در محیط کاری قرار داشتند در نظر گرفته شده است. خدمات همکاران در خط مقدم مقابله با کرونا باید در ارزشیابی سالانه قید و ثبت شود. شرایطی فراهم شد که کارکنان در سه بخش ارشد، خبره و عالی ارتقا پیدا کنند و مقرر شد تا متناسب با میزان کیفیت فعالیت کارکنان حوزه بهداشت، پاداش پرداخت شود.
نحوه محاسبه اضافه کار و کارانه پرستاران
تقوی نژاد درباره دریافتی ها در حوزه پرستاری نیز گفت: مهمترین مساله در حوزه پرستاری بحث تفکیک اضافه کار از کارانه است و یکی از اتفاقات مهمی بود که در سال گذشته انجام و قرار شد، اضافه کار و کارانه ساعتی همکاران متناسب با کاری که انجام می دهند، پرداخت شود. البته در زمینه بحث تبدیل وضعیت نیروی قراردادی، مکاتباتی با سازمان اداری و استخدامی صورت گرفته و در حال انجام است.
به کارگیری ۱۰هزار نیروی جدید در بحران کرونا
وی افزود: در بحران کرونا کمبود نیرو باید برطرف می شد. برهمین اساس، در آبان سال گذشته آزمونی استخدامی برگزار کردیم و قرار بود ۱۰ هزار نفر استخدام شوند. اعلام نتایج استخدام این دسته از افراد همزمان با بحران کرونا شد و در ایامی که ما باید با کرونا مبارزه میکردیم، نتیجه را اعلام کردیم و افرادی که باید چند ماه فرایند جذب آنها طول می کشید و باید منتظر می ماندند، بلافاصله در اسفند به دانشگاه های علوم پزشکی اجازه داده شد به محض مراجعه قبول شدگان، بدون مراحل گزینش به کار گرفته شوند و بخش عمده آنها در دانشگاه ها در حال خدمت هستند و بعدا گزینش می شوند.
تقوی نژاد ادامه داد: همچنین مجوز به کارگیری ۳۰۰۰ نیرو از سازمان اداری و استخدامی کشور از محل استخدام قبلی، اخذ شد که حدود ۲۵۰۰ نفر از آنها نیروهای پرستار و ۵۰۰ نفر هم در بخش های بهداشتی هستند. از سال های ۱۳۹۵ تاکنون برای ۲۲۰۰ نفر مجوز استفاده نشده داشتیم که خوشبختانه با سازمان امور اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه تفاهم کردیم که این افراد بلافاصله به کار گرفته شوند و به نیروهایمان اضافه شوند. طبیعتا باید در زمینه تفویض اختیار به دانشگاه ها برای تمدید قانون خدمات پزشکان کمک می کردیم که در این زمینه اختیار این موضوع تفویض شد و افرادی که تمایل دارند که طرحشان را تمدید کنند، میتوانند این اقدام را انجام دهند که خوشبختانه تعداد زیادی از کسانی که ممکن بود در شرایط کرونا از خدمت خارج شوند، تمدید شدند.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت همچنین اظهار کرد: در زمینه داوطلبین خدمت نیز حدود ۱۹ هزار و ۴۲۶ نفر به عنوان داوطلبین امدادرسانی که در سایت وزارت بهداشت ثبت نام کردند، شناسایی شده و مشخصاتشان در اختیار دانشگاهها قرار گرفته است. حدود ۲۰۲ نفر پزشک عمومی مشمول طرح قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان از ابتدای اسفند تاکنون به دانشگاهها اعزام شدند و عمدتا در مناطق محروم قرار دارند. همچنین، ۷۲۵ کارشناس پرستاری مشمول همین قانون هم در دانشگاهها قرار گرفتند.
تقوی نژاد همچنین گفت: تاکید می کنم که یکی از مهم ترین اقداماتی که در این زمینه در دستور کار بوده، بحث جداسازی کارانه از اضافه کار بوده است که بخشنامه آن در تاریخ ۲۷ اسفند ماه به دانشگاه های علوم پزشکی ارسال شده است که بر اساس آن پرداخت کارانه از ۹۰ درصد جزو حرفه ای بیمارستانها به کارکنان غیرپزشک انجام شده است.
وی افزود: در زمینه پرداخت معوقات نیز با تلاشها و پیگیریهایی که در سال گذشته انجام شد، حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان از اعتبارات مورد نیازی که باید در این زمینه به دانشگاههای علوم پزشکی پرداخت میشد، از محلهای مختلف در اختیار قرار گرفته است. ۱۴ هزار میلیارد تومان صرفا معوقاتی است که از سازمان تامین اجتماعی باید اخذ میشده و خوشبختانه این موضوع هم بسیار مهم و اساسی است. بنابراین بحث پرداختهای پرسنلی و عقب ماندگی هایی که کارانه ها داشتند و تشویقی که در این زمینه لازم بود، با موافقت رییس جمهور ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبارات، برای پرداخت پاداش به کسانیکه در صف اول مبارزه با کرونا بودند، اختصاص یافته است که این موضوع هم قبل از عید انجام شده است.
تقوینژاد ادامه داد: نکته بسیار مهمی که باید مورد توجه قرار گیرد و تاکنون موجب افتخار نظام سلامت کشور شده است، بحث آمادهسازی زیرساختهایی بود که تاکنون در نظام سلامت ایجاد شدهاند. میدانیم که بخش سلامت در سالیان اخیر و در دولت یازدهم و دوازدهم جزو اولویتهای تامین اعتبار بوده است. اگر میبینیم که امروز تختهای بیمارستانی و ویژه ما آماده است، ناشی از این است که از ابتدای دولت یازدهم، ۱۴۸۶ پروژه عمرانی با زیربنای سه میلیون و ۶۰۰ هزار متر مربع و با ظرفیت حدود ۳۶ هزار تخت در قالب طرح احداث، تکمیل و توسعه تختهای بیمارستانی در طرح تحول نظام سلامت به بهرهبرداری رسیده است. همچنین ۳۰ درصد از تختهای کشور، تختهایی است که طی همین مدت اضافه شدهاند. در عین حال باید توجه کرد که طی این مدت تختهای ویژه ما دو برابر شد. در حال حاضر نزدیک به ۴۰۰۰ تخت به عنوان تختهای ویژه در اختیار بیماران کرونایی قرار گرفته است، تختهایی است که طی این مدت برایشان سرمایهگذاری شده است. همچنین حدود ۵۸۵ بیمارستان ما ارتقاء هتلینگ داشتند که حدود ۳۰۰۰ متر مربع شامل این موضوع بوده است که ۵۰ درصد از بیمارستانهای فعال ما هتلینگشان ارتقاء یافته است.
نظر شما