۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۱
بالا بودن ۴۰ درصدی قیمت لوازم خانگی داخلی حتی با محاسبه گران ترین ارز| سود در مونتاژ کاری هست
رئیس اتحادیه لوازم خانگی البرز در گفتگو با بازار:

بالا بودن ۴۰ درصدی قیمت لوازم خانگی داخلی حتی با محاسبه گران ترین ارز| سود در مونتاژ کاری هست

غلام رضایی رئیس اتحادیه لوازم خانگی البرز درباره قیمت گذاری آن معتقد است لوازم خانگی داخلی حداقل ۴۰ درصد از لوازم خانگی وارداتی حتی با گرانترین ارز موجود در بازار بالاتر است.

اسد الله غلامرضایی در گفتگو با خبرنگار بازار درباره کم شدن عرضه لوازم خانگی به بازار و همچنین تغییر قیمت ها به واسطه آغاز سال گفت: زمانی که می‌خواهند با فرمولی قیمت ها را افزایش دهند تمام واحد های تولیدی یعنی از لوازم خانگی و باقی صنایع به نهاد حمایت از مصرف‌کننده در وزارت صمت مراجعه می کنند به یک نُرم افزایشی رسیده و اعلام می کنند.

وی در عین حال افزود: اما متاسفانه شاهد افزایش خودسرانه در برخی از تولیدات بودیم به عنوان مثال در صنایع لبنی این گونه بوده است.

مشکلات امروز بازار لوازم خانگی ریشه در نامشخص بودن قیمت گذاری ابتدای سال دارد
رئیس اتحادیه لوازم خانگی البرز ادامه داد زمانی که این روند هر ساله در فروردین ماه ابلاغ می‌شود منجر به این اوضاع می شود. زمانی که همه چیز از زیر شاخه های تولید افزایش می یابد نتیجه اش در بازار مشاهده می شود. حال اینکه چنین رویه ای قانونی و درست است یا خیر را باید از نهاد هایی که از مصرف‌کنندگان حمایت می کنند مانند نهاد حمایت از مصرف‌کننده و اتحادیه ها دعوت کرده و به یک فرمول(راهکار) معقول برسند که خروجی این کار به زیان مصرف‌کننده نباشد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا شما هم واحد فروشگاهی دارید و با کمبود تصنعی منجر به افزایش قیمت مواجه شده اید یا خیر گفت: بله بنده هم واحد فروشگاهی دارم که به برادران داده ام، خوشبختانه ما جنس دولتی می گیریم و حواله این اجناس را مستقیما به خود شرکت می دهیم.

غلام رضایی ادامه داد: متاسفانه هر ساله در ماه های ابتدایی سال بی نظمی هایی در سطح بازار و شرکت ها وجود دارد. علت این موضوع هم افزایش های نامشخص می‌باشد. حقوق را که افزایش می‌دهند این گونه به نظر می رسد که دیگر قیمت ها هم باید افزایش پیدا کند. همه اینها ریشه در نامفهوم بودن قیمت گذاری در ابتدای سال دارد.

نهاد حمایت از مصرف‌کننده باید به کارخانه های دولتی فشار بیاورد که خروجی جنس شان را در فروردین ماه قطع نکنند

رئیس اتحادیه لوازم خانگی البرز در پاسخ به این سوال که شاید فردی در ابتدای سال نیاز فوری به خرید لوازم خانگی برای مثلا جهیزیه داشته باشد؛ در این شرایط باید چه کار کند، گفت: درخواست های مردم اکثرا به نهاد حمایت از مصرف‌کننده مربوط است اینها باید به کارخانه های دولتی فشار بیاورند که خروجی جنس شان را در فروردین ماه قطع نکنند. هر تصمیمی هست قبل از سال انجام شود که پیش از فروردین ماه و بازگشایی بازار تولید کننده هم عرضه جنس به مغازه داران را آغاز کند.

وی ادامه داد: به عنوان مثال اگر آب در لوله کشی خانه شما نباشد من چه پیشنهادی برای این موضوع خواهم داشت؟ به نوعی نهاد هایی که بر تولیدکنندگان نظارت دارند برای تزریق لوازم شان در بازار وقفه ندهند. زمانی که بازار تغذیه نشود هر بلایی به سرش خواهد آمد

غلام رضایی با اشاره به سخنان رهبر انقلاب در رابطه با حمایت از تولیدکنندگان لوازم خانگی و گلایه ایشان از افزایش قیمت ها هم گفت: با وجود سخنان گلایه آمیز رهبر معظم انقلاب اما دولت در خصوص این افزایش قیمت دو برابری هیچ اقدامی نکرد. زمانی که جنس خارجی وارد کشور می‌شود و ۳۰ درصد زیر قیمت جنس داخلی فروش می رود مشخص است که قیمت گذاری کشورمان از پایه بالا هست.

رقابت پذیر نیستیم
رئیس اتحادیه لوازم خانگی البرز همچنین گفت: لوازم خانگی خارجی با ارز گران هم ۴۰ درصد زیر قیمت بازار داخلی به فروش می‌رسد اینجا که دیگر دست خارجی ها در کار نیست. بازار جاری در تمام جهان است و همه دنبال رقابت هستند اما ما رقابت پذیر نیستیم.

وی افزود: متاسفانه اگر هم بخواهیم از تولید داخلی حمایت کنیم، تولید داخلی می گوید تولید خارجی مقابل من نباشد و خودش هم به هر قیمت و کیفیتی که می خواهد عرضه می‌کند.

غلامرضایی در رابطه با کیفیت محصولات تولید داخل لوازم خانگی هم گفت: تقریبا نسبت به امکاناتی که در داخل موجود است می توان گفت قابل قبول است اما اینکه شما بگویید کیفیت کامل و بهترین است باید بگویم کمی اغراق آمیز است مانند صنعت خودرو سازی.

وی در پاسخ به این سوال که آیا بخش زیادی از این ها مونتاژ و به قول رهبر انقلاب نوعی واردات نیست، گفت: فکر می کنم عمدتا مونتاژ می کنند زیرا در حال حاضر موتور، لوازم برقی و لوازم کامپیوتری عمدتا مونتاژ می شود به همین دلیل امسال مقام معظم رهبری نهاد های دانش بنیان را پیشنهاد کردند.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی البرز در عین حال با اشاره به سخنان رهبر انقلاب گفت: مونتاژ هنری ندارد اگر قرار هست مونتاژ بکنند و سود سه برابری به دست بیاورند همان دور زدن بخش تولید است.

وی همچنین ادامه داد: مگر در کیت های الکترونیک در صنایع دیگر پیشتاز نیستیم، خب صنعت لوازم خانگی که بسیار ضعیف تر از آن صنایع است. به نظر من علت اینکه ورود نمی‌کنند سود در مونتاژ کاری هست.

زمانی که رقابت نباشد نظارت خود به خود از بین می رود و رقابت خود آنقدر زیبا کار می کند که نظارت عقب می‌افتد طوری که باید التماس کنیم ارزان ندهند

غلامرضایی درباره نظارت اتحادیه بر بازار با همه این اوصاف گفت: بر تولید کنندگان که ما نظارت نداریم و یکی از بزرگترین مشکلاتی که متاسفانه فقط در جامعه ما وجود دارد به دلیل اینکه رقابت نیست نظارت هم به درد نمی‌خورد.

وی افزود: زمانی که رقابت نباشد نظارت خود به خود از بین می رود و رقابت خود آنقدر زیبا کار می کند که نظارت عقب می‌افتد طوری که باید التماس کنیم ارزان ندهند.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی البرز تاکید کرد: جنسی که در بازار به یک یا دو تولید کننده محدود می شود، آنها هم دلشان بخواهد تزریق می‌کنند هر چقدر هم نظارت کنید باز هم متاسفانه آسیب خود را ایجاد می کنند.

وی در پایان تصریح کرد: تا رقابت نباشد نظارت هیچ نقشی نمی‌تواند داشته باشد به نظر من آسیب هم می تواند برساند.

کد خبر: ۱۴۸٬۰۵۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha