بازار؛ گروه استانها: سهم مازندران از شرکتهای دانش بنیان ۲۸۰ واحد بوده و رتبه یازدهم را از نظر تعداد و کمیت واحدهای فناور و دانش محور در کشور دارد و عقب ماندگی استان در این بخش ریشه تاریخی دارد.
در حال حاضر بخشی از شرکتهای دانش بنیان در پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد استان مازندران فعالیت دارند وزنان نیز در عرصههای مختلف در خال پردازش ایده و تولید محصولات فناور هستند.
به رغم عقب ماندگی مازندران در حوزه شرکتهای دانش بنیان اما متخصصان و واحدهای فناور استان در حوزه فناور پرفروغ و درخشان هستند و برخی از واحدها در زمینههای کسب و کارهای اینترنتی فعالیت چشمگیری دارد. نیازسنجی، ایده پردازی، تحقیق و توسعه، طراحی مهندسی، تجاری سازی، فروش و پشتیبانی بعدی و ارائه خدمات تخصصی از جمله فعالیتهای پارکهای علم و فناوری است.
هم اکنون واحدهای دانش بنیان در زمینههای کشاورزِی، صنایع تبدیلی و شیلات، سلامت، صنعت، صنایع دریایی و غیره فعالیت دارد و کرونا کار ویژه های جدید برای این شرکتها ایجاد کرده است.
علی حسینی یک فعال در حوزه دانش بنیان در مازندران با بیان اینکه نخبگان و متخصصان برای تبدیل ایده به ارزش با موانعی روبرو هستند، افزود: این درحالی که تولیدات واحدهای دانش بنیان میتواند کشور را در جلوگیری از خروج ارز یاری کند.
وی در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه جریان دانش بنیان در حال تبدیل به شرکتهای خرد بنیان است و باید با حمایتهای قانونی و مالی ایدهها را تبدیل به ارزش و ثروت کرد.
حمایتها از واحدهای فناور ضعیف است
وی با اظهار اینکه حمایت مسئولان از واحدهای فناور و دانش بنیان ضعیف است، افزود: بسیاری از واحدها برای تولید انبوه با مشکل تأمین سرمایه و نقدینگی روبرو هستند درحالی که با خرید تضمینی محصولات و مشارکت در سرمایه گذاری میتواند این محصولات را تجاری سازی و تولید انبوده کرد.
وی همچنین بروکراسیهای اداری و فرایند طولانی صدور مجوز را از دیگر مشکلات فراروی بیان کرد.
نامگذاری سال جاری به تولید دانش بنیان و اشتغال، مسئولیتت دستگاهها را برای حمایت از تولیدات فناور و دانش بنیان سنگینتر کرده است و علی معتمدزادگان رئیس پارک علم و فناوری مازندران در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به نامگذاری سال جاری به تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین، وظیفه تمامی دستگاهها و بخشها از جمله واحدهای فناور و استارت آپ ها را برای تحقق و عملیاتی کردن این شعار سنگین دانست.
وی افزود: تولید دانش بنیان و اشتغال زا در سرنوشت اقتصادی کشور اهمیت بسزایی دارد از این رو باید تولید محصولات دانش بنیان را توسعه دهیم.
شمار شرکتهای دانش بنیان افزایش مییابد
وی ادامه داد: پارک فناوری به عنوان مهمترین نهاد و سازمان حمایت کننده از اقتصاد دانش بنیان تلاش میکند به تعداد شرکتهای دانش بینان و محصولات آن در استان بیفزاید.
معتمدزادگان یادآور شد: توسعه فروش و بازار شرکتها و محصولات دانش بنیان از دیگر برنامههایی است که پارک علم و فناوری استان در سال تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین سرلوحه کار قرار میدهد.
رئیس پارک علم و فناوری مازندران افزود: همچنین تلاش میکنیم شمار زیادی از شرکتها را از مرحله ابتدایی و کوچک به مقیاس بزرگ هدایت کنیم تا با تولید انبوه محصولات گامهای مؤثری برای رفع نیازهای کشور بردارند.
در حال حاضر مازندران رتبه یازدهم ثبت شرکتهای دانش بنیان را در کشور دارد و درصد بالایی از ایدههای فناورانه و دانش بنیان لنگ دریافت مجوز هستند. زمان بربودن دریافت مجوز از جمله چالشها و موانع فراروی مازندران برای ارتقای این وضعیت است
در حال حاضر مازندران رتبه یازدهم ثبت شرکتهای دانش بنیان را در کشور دارد و درصد بالایی از ایدههای فناورانه و دانش بنیان لنگ دریافت مجوز هستند. زمانبربودن دریافت مجوز از جمله چالشها و موانع فراروی مازندران برای ارتقای این وضعیت است.
سید محمود حسینی پور استاندار مازندران در گفتگو با خبرنگار بازار یادآور شد: یکی از مهمترین موانع شناسایی شده در توسعه استان، مجوزها است و باید پنجره واحدی برای صدور همه مجوزها ایجاد شود و نباید سرمایه گذار در پیچ و خم صدور مجوز از ادارهای به اداره دیگر سرگردان و شوت شود.
وی با عنوان اینکه با سرمایه گذار با احترام باید رفتار کرد، تسهیل در صدور مجوز را از برنامههای مهم سال جاری برشمرد و گفت: ظرف ۱۰ روز آینده باید پنجره واحد در استان فعال و راه اندازی شود زیرا اکنون هزار ایده و طرح دانش بنیان در پشت نوبت برای صدور مجوز قرار دارند و باید موانع فراروی آن برداشته شود.
طولانی بودن روند صدور شرکتهای دانش بنیان را از جمله موانع تحقق شعار سال در استان بیان کرد و گفت: نباید اجازه دهیم نخبگان و شرکتهای دانش بنیان دلسرد شوند.
وی با اظهار اینکه گرایش ما در استان در سال جاری برنامه محوری است، افزود: متأسفانه به رغم تهیه سند آمایش و اسناد بالادستی، در سیاستهای اجرایی دستگاههای مختلف، برنامه محوری وجود ندارد.
نظر شما