جعفر کاویانی دلشاد در گفتوگو با خبرنگار بازار در رابطه با تلاش برای افزایش بهرهوری و تولید در شهرستان فامین با اشاره به اینکه طرح جهش تولید در شهرستان فامنین اجرایی شده است، اظهار کرد: این طرح بهره وری را ۲۰ درصد بالا برده است.
وی با اشاره به اینکه با همکاری بنیاد برکت در سطح ۲۵ هزار و ۳۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی طرح جهش تولید اجرا شد، ادامه داد: در این طرح کود اضافی به کشاورزان دادیم تا بتوانیم ۲۵ درصد بهره وری را در اراضی دیم در شهرستان فامنین بالا ببریم.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین با بیان اینکه در راستای تامین امنیت غذایی در ۱۳ هکتار از اراضی فامنین مقایسه ارقام مختلف گندم، جو و گیاهان علوفهای مثل گلرنگ کشت شده است، افزود: در این اراضی بر روی این ارقام تحقیقات انجام میشود و نتیجه این تحقیقات در طرح جهش تولید به کار گرفته میشود.
وی با اشاره به اینکه ۹۵ درصد اراضی مستعد در شهرستان فامنین به آبیاری نوین مجهز شده است، اضافه کرد: شهرستان فامنین یکی از شهرستانهای دارای اراضی زراعی در استان همدان است.
کاویانی در رابطه به پهنه بندی در شهرستان فامنین با اشاره به اینکه شهرستان فامنین دارای هفت پهنه است و هر پهنه یک کارشناس مستقل دارد، بیان کرد: کارشناسان پهنه بر پهنه خود مدیریت، بازرسی و کنترل میکنند.
وی با اشاره به اینکه اسامی کارشناسان پهنه در ورودی جهاد کشاورزی فامنین نصب شده است و کشاورزان کارشناسان پهنه روستای خود را میشناسند، ادامه داد: نصب اسم کارشناس پهنه و اطلاعانتپهنه در ورودی هر روستا خوب است اما در توان نیست.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین با بیان اینکه دورههای آموزشی بسیاری در جهاد کشاورزی شهرستان فامنین برگزار میشود و در دو ماه گذشته برای سه هزار نفر روز دوره آموزشی برگزار شده است، افزود: کارشناسان پهنه کارهای مختلف زیادی دارند که فرصت سرکشی به روستاها را ندارند، به طور مثال هفت هزار بهره برداری بخش کشاورزی سه دوره برای دریافت کود به کارشناسان پهنه مراجعه میکنند و کمبود نیرو وجود دارد و یک کارشناس باید ۱۵ روستا را پوشش بدهد.
وی با بیان اینکه کشاورزان میتوانند ارتباط تلفنی داشته باشند یا از سایتها و کانالهای اطلاع رسانی استفاده کنند، افزود: برای دورههای آموزشی از طریق سامانه به کشاورزان اطلاع رسانی میشود.
نظر شما