۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۱
مشکلات رفع تعهدات ارزی باید با حمایت دولت و مجلس مرتفع‌ شود
معاون امور استان‌ها و تشکل‌های اتاق بازرگانی ایران:

مشکلات رفع تعهدات ارزی باید با حمایت دولت و مجلس مرتفع‌ شود

تبریز- معاون امور استان‌ها و تشکل‌های اتاق ایران گفت: باید با حمایت دولت و مجلس مشکلات رفع تعهدات ارزی مرتفع‌ شود.

به گزارش خبرنگار بازار، مظفر علیخانی صبح جمعه در مراسم تجلیل از صادرکنندگان برگزیده استان آذربایجان شرقی در محل مجتمع پتروشیمی تبریز گفت: شهر تبریز هم از لحاظ صنعت، معدن، کشاورزی، گردشگری و هم از لحاظ علم و ادب و فرهنگ و هنر جزو افتخارات کشور است.

وی ادامه داد: رونق تولید، اشتغالزایی، تولید و توزیع ثروت، برقراری عدالت اجتماعی، گسترش رفاه عمومی، رنگین کردن سفره مردم و صادرات تمدن ملی به سراسر دنیا از جمله کارکردهای مختلف صادرات است.

معاون استان‌ها و تشکل‌های اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: در بازارهای صادراتی قهرمانان هر کشور حضور دارند بنابراین تولیدکنندگان و صادرکنندگان در عرصه مدیریت کیفیت و قیمت محصولات باید بتوانند با نام آوران دنیا رقابت کنند که خوشبختانه در چند دهه اخیر این موضوع یکی از افتخارات کشور بوده است.

علیخانی ادامه داد: برخلاف کارکردهای موجود صادرات در سال های اخیر به ویژه از ابتدای سال ۹۷ ما صرفا ارزآوری را به عنوان مهمترین کارکرد صادرات تلقی کرده ایم و به همین جهت نیز تعهد ارزی به عنوان مشکلی به حوزه صادرات اضافه شده است که امیدواریم در این زمینه با حمایت مجلس و دولت، موانع تولیدکنندگان و صادرکنندگان برداشته شود.

وی گفت: همانگونه که در ماه های گذشته صادرات بیش از ۴۰ درصد افزایش یافت، امیدواریم در ماه های آینده نیز این آمار رشد کند.

معاون استان‌ها و تشکل‌های اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: خوشبختانه خبرهای مذاکرات و به تبع آن به نتیجه رسیدن برجام، برآیندی برای رونق تولید و صادرات کشور است و بنابراین لازم است در زمینه سرمایه گذاری گام های بلندی برداشته شود.

علیخانی با بیان این که در سال های گذشته به دلیل اعمال تحریم، تکنولوژی ما با تکنولوژی دنیا فاصله گرفته است، گفت: برای بروزرسانی تکنولوژی و پیوند با اقتصاد جهانی مهمترین موضوع جذب سرمایه گذار ملی و سرمایه گذار خارجی است.

وی افزود: رشد اقتصادی ۸ درصدی بدون سرمایه گذاری، مدیریت علمی و نگاه به بازارهای جهانی امکان پذیر نخواهد بود.

معاون استان‌ها و تشکل‌های اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اهمیت توسعه ارتباطات سیاسی و تجاری با دنیای خارج و منطقه اظهار کرد: اگر قرار باشد صادرات با توجه به ظرفیت های موجود افزایش یابد بدون توسعه زیرساخت های فرودگاه ها، جاده ها، بنادر، اسکله ها، انبارها و گمرکات کشور امکان پذیر نخواهد بود.

علیخانی ادامه داد: چیزی که دسترسی ما را به بازارهای منطقه و دنیا تسهیل می کند استفاده از موافقنامه های تجارت آزاد و تعرفه های ترجیحی و ظرفیت هایی مانند ظرفیت اجلاس شانگهای، اتحادیه اوراسیا، سازمان اقتصادی اکو، ظرفیت های سازمان کنفرانس اسلامی و ظرفیت های حاشیه دریای خزر است.

وی با بیان این که باید از ظرفیت های بخش خصوصی بیش از گذشته استفاده شود، گفت: نهادهای بخش خصوصی مانند اتاق ایران، اتاق اصناف و اتاق تعاون برابر قانون دقیقا مشابه سه قوه تعریف شده اند و اگر در این زمینه با اعتمادسازی بین حاکمیت، دولت و بخش خصوصی زمینه برای ارائه نقطه نظرات کارشناسی و مشورتی به منظور اصلاح محیط کسب و کار و اصلاح مقررات و تسهیل فرایندها فراهم شود امیدواریم در سال آینده صادرات بیشتری را داشته باشیم.

معاون استان‌ها و تشکل‌های اتاق بازرگانی ایران افزود: نمی شود صادرات را از صادرکننده و تولید را از تولیدکننده جدا کرد چرا که صادرکنندگان واقعی همان افرادی هستند که در چند سال گذشته با وجود چالش های فروش نفت، با صادرات و برگشت ارز به چرخه اقتصاد کشور و با ایجاد شبکه های مویرگی در اقصی نقاط دنیا، تحریم ها را دور زدند و دولت نیز با تکیه بر توانمندی همین عزیزان، اقتصاد کشور را مدیریت کرد.

کد خبر: ۱۳۷٬۲۷۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha