به گزارش بازار، افشین صدر دادرس، مدیر عامل اتحادیه مرکزی دام سبک در پاسخ به این سوال که گفته می شود صادرات دام منجر به افزایش قیمت گوشت گوسفندی در بازار شده و آیا نظارتی بر صادرات وجود ندارد تا به بازار داخلی آسیبی نرسد؟ گفت: به نظر می رسد تبلیغات دلالان و واسطه گران بیشتر از قدرت دامداران است.
وی ادامه داد: تاکنون ٢٠٠٠ راس دام به کردستان عراق صادر شده و غیر از آن صادراتی صورت نگرفته است. امروز هم به ما خبر رسید که متاسفاته جلوی صادرات را گرفته اند. یعنی جوسازی عده ای دلال و واسطه گر منجر به توقف صادرات شد.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور افزود: از اول آذر دام ها را به تدریج از دامداران خریداری کردیم. دام ها به قرنطینه رفته اند. بیش از ۵۰روز است که دام در قرنطینه است. برای آن هزینه شده و هزینه های دامپزشکی پرداخت شده است. از آن طرف هم از کشورهای خارجی که بازار هدف بودند پیش پرداخت ها گرفته و قرارداد بسته شده است. حالا نمی دانیم با این توقف صادرات چگونه باید به طرف خارجی و دامدار جواب دهیم.
وی تصریح کرد:۱۰میلیون راس دام مازاد در کشور داریم که صادرات ٢٠٠٠ راس در مقابل آن عددی نیست. این دام ها باید جذب شوند. کسانی که در این زمینه برنامهریزی میکنند به این موضوع توجهی ندارند که اگر این دامهای مازاد از کشور خارج نشوند تولید کننده ضربه می خورد و سال آینده دامی نخواهیم داشت.
دادرس در ادامه گفت: قبل از صادرات، قیمت دام زنده کیلویی ۵۲ هزار تومان بود که این عدد بعد صادرات به ۵۶ هزار تومان رسید. یعنی حدود ۴۰۰۰تومان افزایش داشته است. این ٤٠٠٠ تومان نباید منجر به افزایش ۲۰ تا ۳۰هزارتومانی قیمت گوشت شود.
وی در پایان گفت: وقتی دامدار دامش را صادر نکرد و دام بر روی دستش ماند دلالان به هر قیمتی که تعیین کنند دامدار مجبور به فروش است. آنها دام را از دامدار ارزان می خرند و به مصرف کننده با هر قیمتی که می خواهند می فروشند.
۱۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۱
با هدف جلوگیری از افزایش قیمت گوشت؛
صادرات دام متوقف شد
دادرس، مدیر عامل اتحادیه مرکزی دام سبک از توقف صادرات دام با هدف جلوگیری از افزایش قیمت گوشت خبر داد.
کد خبر: ۱۲۷٬۹۰۰
نظر شما