مازندران با تولید سالانه ۲۵۰ هزار تن مرغ سهم ۱۱ درصدی را در کشور دارا است و تا قبل از شیوع کرونا ۶۰ درصد تولیدات در استان مصرف میشد و مابقی روانه بازارهای پایتخت و دیگر استانها میشد.
از بعد شیوع کرونا که بهناچار رستورانها و مراکز اقامتی و پذیرایی تعطیل شدند و شمار مسافران ورودی به استان نیز کاهش ۸۰ درصدی داشته است، درصد بالایی از مرغ تولیدی روی دست تولیدکنندگان ماند و افزوده شدن وزن آن ازجمله مشکلات برای فروش است.
هرچند از هفته قبل خرید تضمینی مرغ از سوی پشتیبانی امور دام آغاز شد اما بازهم چالش فربهشدن مرغها و عدم فروش تولیدات، سبب نگرانی و استرس فعالان صنعت مرغداری شده است.
یک تولیدکننده مازندرانی با اظهار اینکه در شرایط فعلی و با توجه به شیوع کرونا که مصرف مرغ را کاهش داده است، افزود: انتظار هست، واحد پشتیبانی امور دام استان اقدام به خرید مستقیم از مرغداران استان داشته باشد تا بخشی از مشکلات آنها حداقل درفروش و ضرر نکردن برطرف شود.
محمد حسن زاده یادآور شد، وضعیت فعلی با توجه به ظرفیت تولید هر دوره این مرغداری اکنون حدود ۱۵۰ میلیون تومان فقط ضررمالی داشته وفقط برای یک مرغداری که چنین وضعیتی پیشآمده درسطح استان رقم خسارتها بهمراتب بیش از این خواهد بود.
درعینحال مهدی نژاد نوری دبیر انجمن صنفی کارفرمایی مرغداران گوشتی مازندران نیز در گفتگو با خبرنگار بازار میگوید: وظیفه اصلی این نهاد تولید و ساماندهی امور مربوط به تولید مرغ در سطح استان است و متولی ساماندهی بازار مربوط به جهاد کشاورزی و سازمان صنعت معدن و تجارت است.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی مرغداران گوشتی مازندران بابیان اینکه بخشهای مختلف صنعت دارای سامانه متحد وبه همپیوسته کار میکنند، گفت: باوجوداینکه در هرسال متأسفانه صنعت مرغ در کشور با چالش بیماریهای مختلف، حوادث طبیعی و مواردی ازایندست مواجه و ضررش به حال تولیدکنندگان است، انتظار هست که در این صنعت نیز این ساماندهی وزنجیره از تولید تا حمایت از خرید و توزیع نیز توسط نهادیهای همسو نیز شکل بگیرد و حمایت شود
به گفته متولیان امر در حال حاضر به دلیل کاهش مصرف براثر شیوع کرونا، میزان وزن مرغ در مرغداریها و واحدهای پرورش طیور به سه تا ۴.۵ کیلوگرم رسیده است، این در حالی است که مرغداران مجبورند تولیدات خود را به قیمت حدود شش هزار تومان به کشتارگاهها به فروش رسانند. همچنین کاهش تقاضا برای خرید مرغ، قیمت این محصول را در بازار و فروشگاههای استان نیز کاهش داده است و در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم مرغ در بازار مازندران بین ۹۵۰۰ تا ۱۰ هزار تومان است.
کاهش تقاضا برای خرید مرغ، قیمت این محصول را در بازار و فروشگاههای استان نیز کاهش داده است و در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم مرغ در بازار مازندران بین ۹۵۰۰ تا ۱۰ هزار تومان است
عزیزاله شهیدی فر رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه خرید تضمینی مرغ از سوی مرکز پشتیبانی امور دام در استان آغازشده است، افزود: کاهش تقاضا برای خرید و کاهش قیمت مرغ منجر به ضرر و زیان تولیدکنندگان شده است.
وی شیوع کرونا و بهتبع آن تعطیلی مراکز اقامتی و پذیرایی، تعطیلی تالارها و مجالس و همچنین کاهش چشمگیر سفرهای نوروزی را سبب کاهش تقاضای خرید و کاسته شدن قیمت چشمگیر مرغ برشمرد و افزود: این مسئله نگرانیهایی برای تولیدکنندگان استان ایجاد کرده است.
وی با اشاره به حمایتهای صورت گرفته از تولیدکنندگان استان یادآور شد: مرکز پشتیبانی امور دام در استان تاکنون اقدام به خرید تضمینی مرغ به قیمت بین ۱۲ تا ۱۳ هزار تومان کرده است و روزانه ۲۰۰ تن مرغ مازاد از مرغداریها و کشتارگاهها خریداری میشود.
شهیدی فر با عنوان اینکه خرید مرغ مازاد در استان برای ساماندهی و تنظیم بازار و حمایت از تولیدکنندگان ادامه خواهد یافت، تصریح کرد: با توجه به شرایط پیشآمده با خرید تضمینی در تلاش هستیم بخشی از خسارت وارده به تولیدکنندگان و فعالان صنعت مرغداری را جبران کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران شمار واحدهای مرغداری استان را دو هزار و ۴۰۰ واحد با ظرفیت جوجه ریزی ۱۵ میلیون قطعه در هر دوره بیان کرد و گفت: این استان سهم ۱۱ درصدی تولیدات مرغ در کشور را در اختیار دارد.
به گزارش بازار، شیوع کرونا علاوه بر بازار و صنعت مرغ به بخشهای دیگر تولیدی در مازندران نیز خسارت زد و شمار زیادی از فعالان تولیدی ازجمله کارگران مرغداریها را در استان بیکار و خانهنشین کرد.
طبق اعلام تعاون مازندران بیش از ۱۲ هزار کارگران استان برای دریافت بیمه بیکاری تاکنون در استان ثبتنام کردند که بخشی از این افراد را کارگران مرغداریها و کشتارگاههای استان تشکیل میدهند.
ارائه بستههای حمایتی، تسهیلات کمبهره، خرید تضمینی محصولات و حمایتهای اصولی با برنامهریزی مشخص ازجمله نیازها و خواستههای تولیدکنندگان و صنعت مرغداری در مازندران به شمار میروند و به گفته آنان، ضرر و زیان ناشی از شیوع کرونا بر صنعت مرغداری زیانبار بوده و جز با تدوین بستههای اصولی و هدفمند از فعالان این حوزه قابل جبران نخواهد بود.
نظر شما