به گزارش بازار به نقل از پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا)، مدیرعامل گروه مالی کاریزما گفت: ایده ایجاد صندوق های اهرمی در مقطعی شکل گرفت که بازار در سال گذشته با تلاطم های زیادی همراه شده بود. براساس آن بسیاری از سرمایه گذاران ریسک تغییرات نرخ ارز را نمیتوانستند بپذیرند؛ این در شرایطی بود که این دسته از سرمایه گذاران منابعی داشتند که می توانستند وارد بازار کرده و در اختیار کسانی قرار دهند که می توانند در همان شرایط ریسک نوسان موجود را قبول کنند. موضوعی که به فراهم شدن حجم نقدینگی مورد نیاز بازار منجر می شد.
علی تیموری شندی افزود: صندوق سرمایهگذاری اهرمی، دو نوع واحد (یونیت) دارد. بخشی از این واحدها ایکوئیتی هستند که عملکردی برای کاهش ریسک تغییرات بازار دارند و بخش دیگر واحدهای بادرآمد ثابت هستند که ریسک تغییرات را برخلاف واحد دیگر بر میتابند. لازم به ذکر است که نرخ بازده واحدهای اخیر حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد است.
وی ادامه داد: براین اساس، صندوق اهرمی با چنین رویکردی طراحی و با مساعدتهای سازمان بورس، فرآیند امیدنامه و اساسنامه و قوانین و مقررات آن طی تا این که خوشبختانه سال جاری شرایط برای تاسیس این نوع صندوق فراهم شد.
مزایای صندوق اهرمی
تیموری شندی گفت: مزیت صندوق های اهرمی برای افراد ریسکپذیر به خصوص در بخش ایکوئیتی آن است. به این ترتیب که افراد با قابلیت ریسکپذیری میتوانند در این مسیر از اهرم قویتری استفاده کنند. در عین حال افرادی که نمیتوانند ریسک بپذیرند، با سرمایه گذاری در واحدهای بادرآمد ثابت میتوانند به خرید واحدها بپردازند.
مدیرعامل گروه مالی کاریزما با اشاره به خاصیت اهرمی بودن این صندوق، تصریح کرد: خاصیت اهرمی بودن این صندوق کمک میکند تا بازار در شرایطی که با رشد زیادی روبهرو است، صندوق اهرم خود را پایین آورده تا بتواند به عرضه بپردازد. همچنین، در مواقعی که بازار وضعیت خوبی دارد و برخی سرمایه گذاران تمایل دارند با وجود منابع کم، وام گرفته و در بازار سرمایه گذاری کنند، این منابع در اختیارشان قرار بگیرد. این عملکرد در نهایت، حجم تقاضا در بازارهای رکودی را می تواند به نحو مناسبتری تقویت کند.
به گفته این کارشناس ارشد بازار سرمایه، صندوق اهرمی نسبت به بقیه صندوق ها و به واسطه خاصیت اهرمی که دارد، در بخش ایکوئیتی در بازارهای با روند صعودی، سرعت رشد بیشتری خواهد داشت و در مقابل در شرایط ریزشی در این قسمت با افت بیشتری نیز همراه خواهد بود.
وی با اشاره به دیگر مزایای این صندوق، گفت: افرادی که به دنبال کسب درآمد ثابت هستند همانطور که اشاره شد، می توانند در بخش بادرآمد ثابت این صندوق در بازه ۲۰ تا ۲۵ درصد سود کسب کنند که این میزان نسبت به سایر صندوقها با مزیت بیشتری همراه است.
رشد دانش مالی در گرو توسعه ابزارها
وی تأکید کرد: معتقدم این صندوق سبب خواهد شد تا دانش مالی به خصوص دانش مدیریت ریسک در بازارسرمایه رشد بیشتری داشته باشد؛ زیرا مدل های پیچیده ای که برای مدیریت ریسک این صندوق ها لازم است تا طراحی و اجرا شود، گامی رو به جلو است تا بتوانیم ابزاری جدید به بازار بیفزاییم؛ همانطور که ایجاد صندوق های جدید طی سال های گذشت نیز چنین امکانی را در بازارسرمایه ایجاد کرد.
نظر شما