به گزارش بازار به نقل از اتاق اصناف ایران، سعید ممبینی در دیدار با داود منظور، رئیس سازمان امور مالیاتی با اشاره به دغدغهها و نگرانیهای مالیاتی جامعه اصناف کشور افزود: یکی از نگرانیهایی که در حال حاضر برای فعالان اقتصادی از جمله اصناف پیش آمده، رویکرد جدیدی است که دولت نسبت به مالیات دارد و این نگرانی باید به شکل منطقی از فعالان صنفی دور شود تا زمینه سرمایهگذاری افزایش یافته و برای افراد بیشتری ایجاد اشتغال کند.
رئیس اتاق اصناف ایران یکی از اقدامات جدید را تغییر در قانون مالیات بر ارزش افزوده دانست و اظهار داشت: ما پیشتر به اطلاع اصناف رساندهایم، اما نیاز است با همکاری سازمان امور مالیاتی و اتاق اصناف ایران شفاف سازی بیشتری صورت گیرد.
وی در خصوص قانون پایانههای فروشگاهی که به منظور شفافسازی در فعالیتهای اقتصادی اجرایی میشود، افزود: از سازمان امور مالیاتی خواستیم به علت نبود زیرساختهای لازم و آموزش کافی، مشاغل پر درآمد در اولویت اجرای این قانون قرار گیرند و صنوفی اولویتدار با هماهنگی تشکلهای صنفی انتخاب شوند؛ بنابراین تعیین اولویتها، ضمن تقویت زیرساخت و افزایش آموزش مورد توجه سازمان امور مالیاتی قرار گرفت.
ممبینی تصریح کرد: با توجه به تورم ایجاد شده درخواست افزایش رقمهای پیشنهاد شده در آیین نامه اجرایی ماده ۹۵ مورد تاکید ما قرار گرفت. ضرایب کاهنده مالیات بر ارزش افزوده و تمدید مهلت ماده ۱۸۶ در خصوص استعلام مالیاتی در زمان صدور پروانه کسب که پیشتر مورد موافقت رئیس سازمان امور مالیاتی قرار گرفته و در کمیته اقتصادی ستاد ملی مبارزه با کرونا به تصویب رسیده نیز مورد تاکید مجدد قرار گرفت و از سازمان امور مالیاتی خواستیم با سرعت بیشتری تصویب و اعلام آن از ستاد ملی مبارزه با کرونا را دنبال کنند.
وی اضافه کرد: ضرورت فرهنگسازی در مورد ابلاغ الکترونیک مالیاتهای تشخیصی نیز از اهم موارد مطروحه بود. مودیان صنفی چنانچه آموزشهای کافی را در خصوص سامانه مودیان دریافت کنند میتوانند علاوه بر ثبت درآمدها، از آن به عنوان ابزاری برای ثبت هزینههای خود نیز استفاده کنند و در این صورت مالیاتستانی بر پایه اطلاعات و نزدیک شدن به عدالت مالیاتی خواهد بود.
رئیس اتاق اصناف ایران گفت: اخطاریهها و پیامکهایی از طرف بانک مرکزی برای افراد دارای دستگاه کارتخوان ارسال میشود که موجب نگرانی کسبه شده، پیشنهاد اتاق اصناف ایران به دولت این است که شرط دریافت دستگاه کارتخوان را اخذ پروانه کسب یا سایر مجوزهای فعالیت اعلام کند. این پیشنهاد هم مورد استقبال سازمان امور مالیاتی قرار گرفت و در مجموع این نشست را مثبت ارزیابی میکنیم.
رئیس اتاق اصناف ایران خاطرنشان کرد: طی سه سالی که از فعالیت هیات رئیسه دور هفتم اتاق اصناف ایران میگذرد، ضمن کمک به پیادهسازی سیاستهای مالیاتی، تلاش کردیم که کمترین حاشیه برای مودیان صنفی ایجاد شود و بدین ترتیب اظهارنامه بیش از ۸۰ درصد مودیان صنفی با استفاده از تبصره ۱۰۰ و ماده ۹۷ قانون نظام صنفی در سال گذشته پذیرش شده، ضمن اینکه به واسطه سالها فرهنگ سازی تشکلهای صنفی اعم از اتحادیهها و اتاق ها، و آموزش و آگاه سازی مالیاتی شاهد هستیم که میزان ارائه اظهارنامههای مالیاتی از سوی مودیان صنفی طی سه سال گذشته افزایش یافته است.
به گفته وی، این افراد با ارائه اظهارنامه مشمول جریمه نشده و از دیگر تخفیفات، بخشودگی جرائم و توافقات مالیاتی در اجرای ماده ۱۰۰ استفاده کردند. ما امیدواریم با ادامه این تعامل سازنده، به مرور عدالت مالیاتی افزایش و فرارهای مالیاتی کاهش یابد.
حمایت از تولید با تدابیر و مشوقهای مالیاتی
«داود منظور» رئیس سازمان امور مالیاتی هم در این دیدار با بیان اینکه این نخستین نشست رسمی با مودیان مالیاتی و فعالان اقتصادی است که در اتاق اصناف ایران برگزار شد، افزود: هدف ما در این دوره تعامل حداکثری با مودیان مالیاتی به ویژه مجموعه اتاقهای سه گانه اصناف، بازرگانی و تعاون و سایر تشکلها است.
وی بر این باور است که مالیات را وقتی میتوانیم دریافت کنیم که کسب و کارها در جامعه رونق داشته باشد لذا قبل از اینکه به وصول مالیات فکر کنیم باید بدانیم که تبعات اخذ آن در اقتصاد چیست. ضمن اینکه دولت سیزدهم هم نگاهی حمایت محور از تولید با استفاده از مشوقهای مختلف از جمله تدابیر و مشوقهای مالیاتی است.
وی ادامه داد: معتقدیم که تعیین مالیات با اشراف به اطلاعات یا مالیات داده محور موجب عدالت مالیاتی خواهد شد. از این رو از مودیان مالیاتی میخواهیم با ثبت اطلاعات دقیق و کامل ما را در اجرای این عدالت یاری کنند.
رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: سازمان امور مالیاتی اجرای دو قانون را در پیش دارد که برای اجرایی کردن آن نیاز به افزایش اطلاع رسانی است. نخست ظرفیتهای قانون ارزش افزوده جدید است که کمتر از یک ماه دیگر اجرایی خواهد شد. این قانون تفاوتهایی با قانون قبل دارد و فرصتهای جدیدی ایجاد کرده است که باید آنها را به جامعه معرفی کنیم. در مسیر این آموزش از اتاق اصناف ایران میخواهیم که همکاری کند تا جزوات آموزشی تهیه و توزیع شود.
وی ادامه داد: قانون دوم، قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان مالیاتی است. این قانون باید از چند ماه گذشته اجرایی میشد، اما از آنجایی که زیرساختهای آن فراهم نبود به تاخیر افتاده است که امیدواریم هرچه سریعتر این بسترها و زیرساختهای لازم ایجاد شود تا بتوانیم فراخوانی به مودیان بزرگ داشته باشیم.
منظور تصریح کرد: در تلاشیم تا در سامانههای موجود، پروندههای مالیاتی در اختیار مودیان قرار گیرند تا هر فرد پرونده خود را مطالعه و در صورت لزوم اطلاعات تکمیلی یا اعتراض خود را ثبت کنند.
اجحاف در حق مودیان با تغییر کد پستی
«حسین طاهرمحمدی» دبیر هیات رییسه اتاق اصناف ایران در ادامه به برخی از مشکلات مالیاتی اصناف اشاره کرد و گفت: بسیاری از افراد جامعه از جمله فعالان اقتصادی بدون جبر قانونی خمس مال خود را پرداخت میکنند، یا در پویشهای کمک به سیلزدگان، زلزلهزدگان و اقشار ضعیف شرکت کرده و حتی از معافیتهای مالیاتی مشمول اقدامات در راستای مسئولیت اجتماعی استفاده نمیکنند، اما در برابر پرداخت مالیات که رقمی به مراتب پایینتر را شامل میشود، گاها مقاومتهایی وجود دارد. علت آن این است که مودیان از نبود عدالت مالیاتی ناراضی هستند که این عدالت لازم است ایجاد شود.
طاهرمحمدی بیان کرد: در قانون اصلاح مالیاتها اثر علی الرأس و ضریب را برداشتیم و آیین نامه ماده ۲۱۹ وضع شد که دقیقا مغایر با مبارزه با ممیز سالاری و تشخیص مالیات علی الرأس است. این یعنی دور خود چرخیدن و همه چیز از سر گرفته شدن که باید اصلاح شود.
وی افزود: در گذشته کد پستیها مکانیزه نبود. با اصلاح سامانه ایرانیان اصناف طی سه سال اخیر، کد پستیها مکانیزه شد و استعلام آن از پست و استعلام ثبت احوال از سازمان ثبت احوال انجام میشود. بعضی از افراد کد پستی هایشان تغییر کرد و به ادارات مالیاتی مراجعه کردند. ادارات مالیاتی پرونده پیشین آنها را بستند و پرونده جدیدی باز کردند.
رئیس اتاق اصناف شمیرانات و دبیر هیات رئیسه اتاق اصناف ایران اظهارداشت: اینها افرادی بودند که از تبصره ماده ۱۰۰ استفاده کرده بودند و مالیات ۲۰۰ هزار تومان آنها یک مرتبه ۱۲ میلیون تومان شد. بعد از چندین ماه سازمان امور مالیاتی این مشکل را رفع کرد، اما اجحافی که به این افراد شد جبران نشد. این افراد امروز یک به یک به هیاتهای حل اختلاف شکایت میکنند و معلوم نیست که شکایتشان مورد پذیرش قرار گیرد و یا خیر؛ بنابراین انتظار میرود تا سازمان امور مالیاتی بخشنامهای در این باره داشته باشد.
بخشودگی جرائم، تشویق متخلف است
طاهرمحمدی در خصوص مشوقها و بخشودگیهای مالیاتی نیز تاکید کرد: افرادی که مالیات خود را به هر دلیلی پرداخت نکرده اند، بعد از چند سال مورد بخشودگی قرار میگیرند و به عبارتی بابت تاخیر در پرداخت مالیات مورد تشویق قرار میگیرند. مسلم است که این روش نادرست است و از سازمان امور مالیاتی انتظار داریم افرادی که مالیات خود را به موقع پرداخت کردهاند را مورد حمایت قرار دهند.
بیشتر اصناف قانونمند هستند
«رسول جهانگیری» عضو هیات رئیسه اتاق اصناف ایران و رئیس اتاق اصناف اصفهان گفت: میدانیم که سرریز جامعه بیکار به اصناف است و با این میزان اشتغال زایی بار مالی و اجتماعی زیادی را از دوش دولت برداشته است. در این شرایط از دولت و سازمانهایی همچون سازمان امور مالیاتی میخواهیم که نسبت به اصناف که اکثرا قانونمند هستند نگاه حمایتی داشته باشند.
وی با بیان اینکه نیاز امروز ما این است که عدالت مالیاتی ایجاد و از فرارهای مالیاتی جلوگیری شود، گفت: اولویت اتاق اصناف ایران، ایجاد آرامش در بازار است تا به مصرف کنندگان و سطح عرضه کمترین آسیب وارد شود و سرمایه گذاران تشویق به سرمایه گذاری شوند.
عضو هیات رئیسه اتاق اصناف ایران با اشاره به پذیرش ۸۰ درصدی اظهار نامههای مالیاتی اصناف اظهار داشت: این آمار خود گواهی دهنده قانونمندی اصناف و تعامل رضایت بخش سازمان امور مالیاتی و مودیان صنفی است که امیدواریم در آینده بیشتر شود.
پرداخت مالیات در زمان مشخص منجر به توسعه اقتصادی میشود
«ابراهیم درستی» نماینده وزیر صمت و عضو هیات رئیسه اتاق اصناف ایران گفت: آنچه مسلم است این که قانون باید اجرا شود و ما توصیه میکنیم که تمامی فعالان اقتصادی، مالیات تعیین شده را در زمان مشخص پرداخت کنند که این روش، به توسعه اقتصادی منجر میشود.
نظر شما