به گزارش بازار به نقل از آهن پرایس، گزارشها از بازار آهن حاکی از ثبات گسترده در قیمت روز آهن آلات بود. آغاز هفته جاری پس از پایان مذاکرات روندی صعودی در پیش گرفت اما به تدریج تا پایان هفته رشد قیمت آهن متوقف شد به طوری که تقریبا همه محصولات فولادی بدون تغییر قیمت عرضه شدند و تنها تعداد انگشتشماری از مبادی فروش به اصلاح قیمتها اقدام کردند.
بازار ارز هم این هفته را با جهش قیمتی آغاز کرد و در اواسط هفته وارد کانال قیمتی ۳۱ هزار تومانی شد. اما با کمی عقبگرد در پایان هفته مجددا وارد کانال ۳۰ هزار تومانی شد به طوری که روز چهارشنبه هر دلار آمریکا در بازار آزاد با قیمت ۳۰ هزار و ۸۲۰ تومان مبادله شد.
قیمت روزاهن در روز گذشته با تغییر قابل ملاحظهای مواجه نبود و همانطور که انتظار میرفت غالب محصولات با ثبات قیمت عرضه شدند. غیر از نوسان جزئی در چند شرکت که حدود ۱۰۰ الی ۲۵۰ تومان ثبت شد، قیمت میلگرد به طور عمده ثابت اعلام شد و تغییر چندانی نداشت.
قیمت نبشی و ناودانی نیز جز دریک مورد که کاهش ۱۰۰ تومانی داشت در همه شرکتها ثابت اعلام شد، همچنین قیمت پروفیل و انواع لوله نیز ثابت اعلام شد و تغییر چندانی نداشت. قیمت تیرآهن نیز مانند سایر مقاطع فولادی در بخش کیلوفروشی ثابت اعلام شد و در بخش شاخهفروشی تنها برخی شرکتها کاهش ۱۰ هزار تومانی داشتند.
قیمت ورق روغنی، رنگی، گالوانیزه و ورق سیاه هم مانند غالب مقاطع بدون تغییر قیمت عرضه شد و به طور کلی آرامش نسبی در بازار آهن حاکم بود.
همانطور که پیشتر هم گفته شد کمبود تقاضا عامل اصلی افت خرید و فروش مقاطع فولادی و ثبات حاکم بر بازار آهن است و به نظر میرسد با توجه به این شرایط هفته پیش رو هم به همین منوال پیش برود. اگر شرایط فعلی حاکم بر بازار تقاضا در بازه طولانی مدت ادامه بیابد بهطبع همه واحدهای زنجیره فولاد از تولید تا توزیع متضرر خواهند شد و حتی شاید برخی واحدهای کوچکتر نیز به تعطیلی کشیده شود.
زیرا این کمبود تقاضا موجب شده درآمد واحدهای فولادی کاهش یافته و بعضا هزینههای تولید نیز فراتر از میزان درآمد باشد. فشارهایی که واحدهای ذوبی به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه از جمله آهن اسفنجی و آهن قراضه و... متحمل میشوند و همچنین کاهش قیمت شمش در بورس کالا و افت صادرات در چند وقت اخیر و از طرفی دیگر کمبود متقاضی به نگرانی اکثر نوردسازان منجر شده است.
این اوضاع حتی نگرانی توزیعکنندگان و انبارها را نیز رقم زده است، علاوهبر این عواملی که ذکر شد در کنار توقف ساخت و سازها، افزایش فشار مالیاتی، هزینههای حمل و نقل و... حتی توزیعکنندگان بزرگ را نیز نگران کرده است.
آنطور که در تحلیل پیشین بیان شد عرضه شمش در بورس کالا مانع از رشد قیمت آهن شد، کاهش نرخ کف این محصول در تالار صنعتی موجبافزایش معاملات شمش در بورس کالا را رقم زد اما رقابتی برای خرید ملاحظه نشد. سقف قیمتی تعیین شده برای این محصول که حدود ۱۲ هزار و ۸۸۰ تومان بود کمترین مبلغ آن از تیرماه سالجاری تاکنون بود.
تقاضای خرید شمش درحالی اتفاق افتاد که پروژههای عمرانی به دلیل کاهش ساخت و ساز و رکود بازار مسکن در ایام سرد سال کمرمق است که همین امر مانع از ایجاد رقابت قیمتی برای خرید این محصول توسط نوردکاران شد.
اگرچه افزایش نرخ ارز میتوانست به افزایش چشمگیر قیمت محصولات فولادی منجر شود اما متأثر از بازارهای جهانی و کاهش نرخ شمش صادراتی ایران قیمت این محصول در بازارهای داخلی نیز کاهش یافته است و میبینیم که درحال حاضر این دو بازار روندی معکوس با یکدیگر دارند.
تورم بالایی که در کشور به طور روزانه درحال افزایش است کل ابعاد زندگی و همه بازارها را درگیر کرده است، اگرچه نباید نتایج مذاکرات را به مسائل اقتصادی کشور گره زد اما شاید با لغو تحریمهای گسترده تاحدودی اوضاع اقتصادی بهبود بیابد.
به گزارش آهن پرایس آنچه از خبرها برمیآید امروز ساعت ۱۲ ظهر طرفهای مذاکرهکننده سر میز مذاکره خواهند نشست و گفتوگوها از سرگرفته خواهد شد. طرفهای مذاکره پس از بررسی متن پیشنهادی ایران این متن را زیادهخواهی تلقی کرده و آن را غیرقابل قبول خواندند، از همین رو از ایران خواستهاند که با پیشنهادات واقعبینانه به میز مذاکرات بازگردد.
این درحالی است که هیأت مذاکرهکننده ایرانی پنج شرط دارد که از جمله آنها لغو کامل تحریمها و دریافت ضمانت برای جبران خسارتهای وارده به ایران است. براساس سخنان مذاکرهکنندگان مطابق آنچه از اوضاع برمیآید، ممکن است این مذاکرات به سرعت به نتیجه نرسد. به هر صورت امید است اوضاع رو به بهبود رود و گشایش اقتصادی مطلوبی در کشور ایجاد شود.
نظر شما