۶ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۲
موافقت رئیس سازمان برنامه و بودجه با افزایش تدریجی قیمت برق| در نیروگاه های تهران مازوت نمی سوزانیم
مدیرعامل شرکت برق حرارتی در گفتگو با بازار اعلام کرد

موافقت رئیس سازمان برنامه و بودجه با افزایش تدریجی قیمت برق| در نیروگاه های تهران مازوت نمی سوزانیم

طرز طلب، مدیرعامل شرکت برق حرارتی گفت: نظر متولی اصلی بودجه نویسی واقعی کردن قیمت سوخت به صورت تدریجی و دریافت هزینه واقعی سوخت از نیروگاه ها بود. معنای این خواسته افزایش مرحله ای تعرفه برق است.

بازار؛ گروه آب و انرژی: «رییس سازمان برنامه و بودجه موافقت خود را با افزایش تدریجی قیمت برق در کشور اعلام کرد. »این نکته ای است که محسن طرز طلب مدیرعامل شرکت برق حرارتی تلویحا به آن اشاره می کند.

او به بازار می گوید که نظر متولی اصلی بودجه نویسی  یعنی سازمان برنامه و بودجه  واقعی کردن قیمت سوخت به صورت تدریجی  و دریافت هزینه واقعی سوخت از نیروگاه هاست. معنای این خواسته این است که تعرفه برق به صورت تدریجی افزایش پیدا خواهد کرد.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود می گوید که اتفاقات مهمی در بودجه ۱۴۰۱ رخ خواهد داد.

طرزطلب همچنین در بخش دیگری از سخنان خود توضیحاتی را درباره ذخایر سوخت مایع و مصرف مازوت در نیروگاه ها ارائه داد.

متن کامل گفتگوی «بازار» با «محسن طرز طلب» مدیرعامل شرکت برق حرارتی را در ادامه می خوانید :

هزینه تبدیل انرژی حدود ۲ تا ۲.۵ سنت یعنی  ۶۵۰ تا ۷۰۰ تومان است. اگر قرار باشد هزینه سوخت را نیز به این محاسبات اضافه کنیم قیمت تمام شده  تولید برق تقریبا ۲ هزار تومان خواهد بود

*بسیاری از فعالین صنعت برق مدعی اند که قیمت های فعلی خرید تضمینی برق را غیر اقتصادی می دانند. با توجه به شرایط فعلی  و رشد هزینه ها در دو سال گذشته قیمت خرید تضمینی برق برای بودجه سال ۱۴۰۱ تا چه اندازه باید تغییر کند تا برای بخش خصوصی توجیه اقتصادی داشته باشد؟
در تولید برق با دو مقوله مواجه هستیم. یکی قیمت تمام شده تولید بر اساس هزینه تبدیل و دیگری قیمت تمام شده بر اساس هزینه تبدیل و سوخت است. اگر فرض را بر این بگذاریم که سوخت هیچ هزینه ای نداشته و آن صفر در نظر بگیریم، هزینه تبدیل انرژی حدود ۶۵۰ تا ۷۰۰ تومان است. اگر قرار باشد هزینه سوخت را نیز به این محاسبات اضافه کنیم قیمت تمام شده  تولید برق ۳ برابر این رقم یعنی تقریبا ۲ هزار تومان خواهد بود.

*با توجه به بحرانی برق که کشور با آن مواجه است، فکر می کنید که به سمت اقتصاد آزاد در بازار برق حرکت کنیم؟
باید دید سیاست گذاران چه برنامه ای برای صنعت برق در سال آینده خواهند داشت.

نظر متولی اصلی بودجه نویسی واقعی کردن قیمت سوخت به صورت تدریجی و دریافت هزینه واقعی سوخت از نیروگاه هاست. معنای این خواسته افزایش  مرحله ای تعرفه برق است

*یعنی  تعرفه و قیمت خرید تضمینی برق در سال آینده  تغییر می کند؟
نظر متولی اصلی بودجه نویسی یعنی سازمان برنامه و بودجه  واقعی کردن قیمت سوخت به صورت تدریجی  و دریافت هزینه واقعی سوخت از نیروگاه هاست. معنای این خواسته این است که تعرفه برق به صورت تدریجی افزایش پیدا خواهد کرد. ما هم به عنوان متولی بخش تولید نظرمان این است که قیمت تبدیل انرژی که در همه جای دنیا حدود ۲ تا ۲.۵ سنت باید به تولید کننده پرداخت شود. این نظریه ها  و دیدگاه ها با توجه به شرایط اقتصادی کشور باید به یک نقطه مشترکی برسد. فکر می کنم که قدم به قدم این مراحل باید طی شود. یعنی اینکه ما به صورت تدریجی هزینه تبدیل انرژی را دریافت کنیم از طرف دولت هم به صورت ندریجی هزینه سوخت را بالا ببرند.

*با این اوصاف در سال ۱۴۰۱ با افزایش بهای برق مواجه خواهیم بود؟
با توجه به دیدگاه هایی که مسعود میرکاظمی رییس سازمان برنامه و بودجه دارد، فکر می کنم که اتفاقات مهمی در بودجه ۱۴۰۱ رخ خواهد داد.

* اعلام شده که شاخص های آلایندگی هوا در برخی از کلان شهرها به خصوص تهران در این هفته افزایش خواهد یافت. سهم نیروگاه  از آلودگی هوا چقدر است؟
باید توجه داشته باشید که نیروگاه ری و طرشت، هر دو نیروگاه گازی هستند، اگر سوخت گاز تامین نشود حداکثر می‌توانند از سوخت مایع که همان گازوئیل است استفاده کنند. در نیروگاه بعثت و ری هم این اتفاق نمی افتد. همانطور که پیش از این نیز اعلام کرده بودیم ما در نیروگاه های تهران مازوت نمی سوزانیم. به همین دلیل نمی توان دلیل آلودگی هوای تهران در روزهای گذشته را مازوت سوزی نیروگاه ها دانست. جدای از این ما خود هیچ علاقه‌ای برای مصرف این سوخت در نیروگاه‌ها نداریم، زیرا علاوه بر خسارات زیست‌ محیطی که به دنبال دارد موجب بالا رفتن اصطکاک و هزینه‌های تعمیر نیروگاه‌ها می‌شود.

در سال ۹۸ حدود ۹۲ درصد سبد سوخت مصرفی نیروگاه از گاز تامین شد اما این رقم در سال گذشته ۷ درصد کاهش یافت و به حدود ۸۵ درصد رسید

*مصرف سوخت مایع در سال ۹۹ نسبت به ۹۸ چقدر بیشتر شد؟
در سال ۹۸ حدود ۹۲ درصد سبد سوخت مصرفی نیروگاه از گاز تامین شد اما این رقم در سال گذشته ۷ درصد کاهش یافت و به حدود ۸۵ درصد رسید. به دنبال کاهش گاز تحویلی به نیروگاه ها سهم مازوت از سبد مصرفی سوخت نیروگاه از ۳.۵ درصد در سال ۹۸ به حدود ۵ درصد و سهم گازوییل هم به حدود ۱۰ درصد رسید.

* با توجه به کاهش دمایی که در روزهای گذشته  و احتمال ادامه آن در هفته جاری، ذخایر سوخت مایع نیروگاه ها در چه وضعیتی  قرار دارد؟
خوشبختانه امسال نسبت به سال گذشته حجم ذخایر گازوئیل نیروگاه‌ها بیشتر بوده و ۲۵۰ میلیون لیتر نسبت به سال گذشته حجم بیشتری گازوئیل ذخیره شده است.  در ذخایر مازوت هم هیچ مشکلی وجود ندارد.

کد خبر: ۱۱۹٬۶۳۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha