به گزارش بازار به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، حسن عباسی معروفان سرپرست دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار ایانا، درباره تامین نهاده دام و طیور در سال جاری، اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تا امروز ۲۸ مهرماه، حدود ۹ میلیون و ۵۷۰ هزار تن نهاده دامی در سامانه بازارگاه توزیع شده که ۵ میلیون و ۲۲۵ هزارتن ذرت، ۲ میلیون تن کنجاله سویا و ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن جو بوده است.
وی با بیان این که در مدت مشابه سال گذشته ۵ میلیون و ۶۰۰ هزارتن نهاده دامی در بازارگاه توزیع شده بود، افزود: این میزان توزیع نهاده در مقایسه با میزان واردت ۷ ماهه سال ۹۹، حدود ۶۷.۵ درصد افزایش داشته است.
معروفان با اشاره به کاهش تولید نهاده دامی در شرایط خشکسالی خاطرنشان کرد: سال گذشته ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندم توسط دولت خریداری شد و تولید گندم بیش از ۱۰.۵ میلیون تن بود اما امسال خرید گندم ۴ میلیون و ۵۳۲ هزار تن و تولید بیش از ۶ میلیون تن است و این به معنی کاهش تولید کاه و کلش نسبت به سال گذشته است.
وی افزود: دامها از دور ریز ساقه و سبوس گندم استفاده می کردند که امسال این بخش کاهش یافته و به همین میزان با کمبود علوفه دامی مواجه شدهایم، همچنین مراتع که دام های عشایر از آن تغذیه می کردند به خاطر خشکسالی امکان تعلیف وجود نداشت و طبق برآورد ۴ میلیون تن نهاده برای دام های عشایر نیاز داریم.
سرپرست دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: امسال از ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن جو که باید در داخل تولید می شد، به دلیل خشکسالی حداکثر ۲ میلیون تن تا پایان سال تولید خواهد شد بنابراین یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن هم کمبود جو خواهیم داشت و واردات امسال بیشتر از سال گذشته خواهد بود.
سرپرست دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به میزان ثبت سفارش واردات نهاده دام و طیور تصریح کرد: تا امروز ۲۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تن ثبت سفارش نهادهها به علاوه گندم را داریم که از میزان تاکنون ۱۲ میلیون تن وارد شده است و ۱۱.۵ میلیون تن باقیمانده هم تا پایان سال وارد کشور خواهد شد.
وی ادامه داد: نهادههای دامی ثبت شده در انتظار تخصیص ارز است و ما نگرانی بابت تامین نهادههای دامی در کشور نخواهیم داشت.
معروفان تاکید کرد: ما به تولیدکنندگان اعتماد کامل داریم و مطمئن هستیم که تولید را تعطیل نخواهند کرد و به تمام تولیدکنندگان دام و طیور اطمینان میدهیم که در تامین نهادهها کوتاهی نخواهیم کرد.
وی افزود: تا زمانی که ارز ۴۲۰۰ تومانی باشد با این ارز تامین می کنیم و پس از برداشته شدن آن هم در اصل ماجرا که تامین فیزیکی کالا است مشکلی به وجود نخواد آمد.
نظر شما