به گزارش بازار به نقل از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی در دیداری صمیمانه با هنرمندان تجسمی که در تالار وحدت برگزار شد، با قدردانی از هنرمندانی که دغدغهها و مشکلات حرفه خود را بیان میکنند، اظهار داشت: بنده در درجه اول معلم دانشگاه هستم و همیشه تلاش کرده ام گوش شنوا داشته و در عین حال گفتگو کنم و پاسخ بدهم و فضای صمیمانه را در همه فعالیتهای خود ایجاد کنم.
وی گفت: دغدغههای هنرمندان را شنیدم و بعضی سوء تفاهمهای به وجود آمده، موجب احساس نگرانی نزد ایشان شده است. به عنوان فردی که حدود ۲۳ سال در حوزههای مرتبط با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کار کرده ام، معتقدم عمده اظهارات عزیزان کاملا دقیق بود. بابعضی از دوستانی که صحبت کردم پیش از این در شورای هنر به عنوان نماینده صدا و سیما از نزدیک جلسه داشتم و با موضوعات مطرح شده بیگانه نیستم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: گفتگو با اصحاب فرهنگ و هنر و شنیدن دغدغههای آنها ادامه خواهد داشت، در اولین انتصابهای خود در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آقای شالویی را که در گذشته مدیرکلی هنرهای تجسمی را در سابقه خود دارند، به عنوان مدیرکل حوزه وزارتی و امین خود انتخاب کردم و هدف من از این انتخاب تجربه ایشان در حوزههای متنوع فرهنگ از جمله هنرهای تجسمی بود.
آقای اسماعیلی افزود: من این چهارسال را فرصتی برای کار کردن میدانم و تلاش میکنیم حوزه فرهنگ و هنر را به جایگاه اصلی خود بازگردانیم.
وی با بیان اینکه اولویت اول وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کمک به حوزه فرهنگ و هنر به خاطر آسیبهای ناشی از کرونا است، گفت: خوشبختانه رییس جمهور، اعطای تسهیلات ویژه بدون پیچیدگیهای اداری برای اصحاب فرهنگ و هنر را پذیرفتند. از آن جا که فعالیتهای هنری اجتماعمحور است، کرونا موجب تعلیق و رکود بیشتر فعالیتهای هنری شده است و باید تدابیری برای برون رفت از این شرایط اندیشید.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: در بحثهای اقتصاد فرهنگ نظرات خوبی مطرح شد و یکی از اولویتهای اصلی ما هم کار در حوزه اقتصاد فرهنگ و هنر است، در اصل وظیفه ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تقویت اقتصاد هنر است.
آقای اسماعیلی خاطرنشان کرد: ما در هنر و اقتصاد هنر ظرفیتهای بسیار زیادی داریم و همانطور که میدانید جزو کشورهای مطرح و صاحب جایگاه بالا در تولید آثار هنری هستیم و از این رو در بخش اقتصاد هنر هم باید به این رتبه برسیم و تلاش ما براین است که بازارهای بینالمللی را به دست بیاوریم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود تصریح کرد: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از حوزههای پر اهمیت برای ما سازمان فرهنگ و ارتباطات است و ما توقع نداریم رایزنهای فرهنگی ما تنها بنشینند و کارهایی را از دور انجام دهند، ماموریتهای اصلی آنها توسعه اقتصاد هنر خواهد بود و از این رو کسانی را به عنوان رایزن فرهنگی اعزام خواهیم کرد که صاحب ایده و تجربه در این کار باشند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: کار رایزنهای فرهنگی را نباید تنها به برگزاری چند نمایشگاه و اجراهای هنری در خارج از کشور تنزل داد، بلکه رایزنهای فرهنگی باید برای کشور آورده داشته باشند و از این استعداد و ظرفیت بزرگ باید استفاده کرد، این یک مزیت مطلق و نه نسبی برای کشور است به این معنا که باید از این فضا برای ایجاد اشتغال و کار اقتصادی در حوزه هنر بهره برد.
آقای اسماعیلی اضافه کرد: در دولت سیزدهم از ابتدا به دنبال این هستیم که به جای وعده دادن که بعضا مردم اطلاعی هم از عملیاتی شدن آنها ندارند، بیشتر از اقدامات سخن بگوییم و به لطف خدا خواهیم دید که در همه حوزهها اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد.
وی با اشاره به این که درخصوص اقدام برای توسعه فرهنگ ایرانی به صورت ریز برنامهریزیهای عملیاتی، گروهی زیر نظر وی مشغول بررسی و برنامه ریزی هستند، گفت: با این وجود وظایف حمایتی خود را به صورت کامل دنبال میکنیم و باید یک کار نمونه در اقتصاد هنر را رقم بزنیم.
آقای اسماعیلی افزود: همه دغدغدههایی که مطرح شد نیازمند پاسخ است و به سمت حل آنها خواهیم رفت. در هر حوزه به صورت تخصصی جلسات و کارهای عملیاتی خواهیم داشت و بنده گوش شنوا برای شما و دست و پایی برای اقدام به این شنیدهها خواهم بود.
وی گفت: امیدوارم در این فرصت چهارساله بتوانیم خادمان خوبی باشیم.
نظر شما