بازار، گروه آب و انرژی: سال ۲۰۲۰ و در اوج همه گیری کووید۱۹، تنها شکل انرژی که سرمایه گذاری در آن کم نشد، انرژی های تجدیدپذیر بود. به طوری که آژانس بین المللی انرژی (IEA) گزارش می دهد: «علی رغم وجود پاندمی، ظرفیت انرژی های تجدیدپذیر جهان در ۲۰۲۰ حدود ۴۵ درصد رشد داشته که یک پیشرفت بی نظیر در زمینه انرژی های خورشیدی و بادی محسوب می شود. بر اساس گزارش IEA، این بیشترین میزان افزایش سالانه از سال ۱۹۹۹ است که احتمالا در ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ نیز ادامه خواهد داشتد. این همان نکته ای است هاشم اورعی رییس انجمن انرژی های بادی هم به آن اشاره کرده و می گوید که سرمایه گذاری در سوخت های فسیلی به شدت کاهش پیدا کرده و این کاهش در سال های آینده بیشتر هم خواهد شد.
تا سال ۲۰۱۵ سهم انرژی تجدیدپذیر از کل انرژی الکتریکی جهان ۴.۶ درصد بود که تا سال ۲۰۲۰ به ۹.۴ درصد افزایش یافت. انرژی بادی و خورشیدی هر کدام تقریبا نیمی از این مقدار را به خود اختصاص میدهند
هاشم اورعی رییس انجمن انرژی های تجدید پذیر در گفتگو با خبرگزاری«بازار» درباره توسعه انرژی های تجدید پذیر طی سال های گذشته گفت: تا سال ۲۰۱۵ سهم انرژی تجدیدپذیر از کل انرژی الکتریکی جهان ۴.۶ درصد بود که تا سال ۲۰۲۰ به ۹.۴ درصد افزایش یافت. انرژی بادی و خورشیدی هر کدام تقریبا نیمی از این مقدار را به خود اختصاص میدهند.
او همچنین درباره سردمداران انرژی های بادی در دنیا گفت: کشور دانمارک مهد انرژی بادی در جهان بوده و با ۵۱ انرژی بادی در سال ۲۰۲۰ رتبه اول را در جهان دارد. این کشور برنامه دارد تا سال ۲۰۳۵ این میزان را به ۸۴ درصد افرایش دهد.
به گفته رییس انجمن انرژی های بادی، انگلستان بیشترین رشد را در انرژی بادی فراساحلی داشته و در سال ۲۰۲۰معادی ۲۴ درصد از کل برق مصرفی خود را از نیروگاه های بادی تامین کرده است که ۱۳ درصد آن مربوط به توربینهای بادی مستقر در دریا و ۱۱ درصد هم مربوط به توربین های درون خشکی است.
در حال حاضر حدود ۱۳ درصد از انرژی مصرفی ترکیه از محل انرژی های بادی و خورشیدی تامین می شود. حتی عربستان هم که خود بزرگترین تولید کننده نفت دنیاست برنامه های متعددی را برای توسعه انرژی های تجدید پذیر در دستور کار خود قرار داده است
این فعال اقتصادی همچنین درباره توسعه انرژی های تجدید پذیر در آسیا هم گفت: در حال حاضر حدود ۱۳ درصد از انرژی مصرفی ترکیه از محل انرژی های بادی و خورشیدی تامین می شود. حتی عربستان هم که خود بزرگترین تولید کننده نفت دنیاست برنامه های متعددی را برای توسعه انرژی های تجدید پذیر در دستور کار خود قرار داده است.
اورعی همچنین با تاکید بر اینکه آینده مصرف انرژی های جهان بر توسعه انرژی های تجدید پذیر متمرکز خواهد بود، ادامه داد : به عنوان مثال اروپا طرح ساخت انرژی های پاک جهت تامین انرژی مصرفی ۸۰ میلیون نفر (معادل جمعیت ایران) را در دستور کار قرار داده است. همچنین چین اعلام کرده که قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ حدود ۱.۲ میلیارد کیلو وات ساعت انرژی بادی و خورشیدی تولید کند.
او همچنین با اشاره به کاهش مصرف سوخت های آلاینده گفت: در سال ۲۰۲۰ مصرف زغال سنگ به عنوان منبع اصلی انتشار گازهای گلخانه ای، حدود ۴ درصد کاهش داشته است که بزرگترین افت از زمان جنگ جهانی دوم بوده است.
درحالی که توسعه تجدیدپذیرها با سرعت چشمگیری در جهان دنبال می شود؛ در ایران شاهد توقف در توسعه این انرژی پاک هستیم. علت آن هم نبود یک سیاست واحد و بلندمدت انرژی، تحریم، ارزان بودن سوخت های فسیلی و ضعیف شدن اقتصاد صنعت برق و تلاطم های اخیر نرخ ارز است
رییس انجمن انرژی های تجدید پذیر ادامه داد: درحالی که توسعه تجدیدپذیرها با سرعت چشمگیری در جهان دنبال می شود؛ در ایران شاهد توقف در توسعه این انرژی پاک هستیم. علت آن هم نبود یک سیاست واحد و بلندمدت انرژی، تحریم، ارزان بودن سوخت های فسیلی و ضعیف شدن اقتصاد صنعت برق و تلاطم های اخیر نرخ ارز است.
نظر شما