به گزارش بازار، محمدرضا شافعی نیا، دبیرکل انجمن علوم و صنایع غدایی ایران و مشاور اسبق وزرای جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه نظام توزیع بخشی از حوزه بازرگانی کشور و بالتبع دارای مشکلاتی است گفت: عوامل و مسائل متعددی بر نیازهای مردم از نظر کمی و کیفی و قیمتی اثرگذار هستند.
وی افزود: ۳۸ درصد اقتصاد خانوار بر پایه غذاست اما متاسفانه توانایی خرید مردم کاهش یافته و لذا وزرای جدید باید توجه ویژه ای به این قضیه داشته باشند.
مشاور اسبق وزرای جهاد کشاورزی از وضعیت زیرساختی و یارانه ای و رانتی بودن اقتصاد ایران انتقاد و اظهارکرد: اگرچه یارانه، در حقیقت کمکی به دهک های پایین جامعه است اما به دلیل اجرای نامناسب برای یک عده منفعت و رانت زیادی را به دنبال داشته و دارد.
شافعی نیا با تأکید بر لزوم تحول اساسی در نظام توزیع و بازرگانی گفت: اگر نظام بازرگانی ما علمی شود نظام توزیع هم اصلاح خواهد شد.
وی با اظهار اینکه ما از نظر تولید کمبود نداریم بیان کرد: برخی اظهارات و مصاحبه های مسئولان بدون توجه به وضعیت بازار و شرایط کشور، اعتماد مردم و نظام توزیع را دچار مشکل می کند و موجب افزایش تقاضای کاذب می شود.
دبیرکل انجمن علوم و صنایع غدایی ایران تصریح کرد: ضعف نظارت بر عملکرد بازار و سیاست های نامناسب اقتصادی دولت نظام توزیع و سیستم بازرگانی و اقتصاد غذا را مختل می کند.
شافعی نیا با انتقاد از اینکه نظام تولید در ایران منفک از نظام توزیع عمل می کند یادآورشد: در کشورهای پیشرفته نظام توزیع به بخش تولید هم خط می دهد که چگونه عمل کند اما در کشور ما بخش تولید و توزیع چشم بسته عمل می کنند.
وی همچنین قانون و برنامه جامع تجارت و حذف قیمت گذاری دستوریِ ناشی از پرداخت یارانه ها را به عنوان دو راهکار اصلی برای اصلاح نظام توزیع و تولید در کشور برشمرد و بر آن تأکید کرد.
نظر شما