به گزارش بازار، علی اکبریان درباره وضعیت بازار برنج داخلی افزود: به طور قطع نوسان نرخ دلار بر قیمت تمام شده همه کالاها حتی کالاهای تولید داخل اثرگذار است و این مشکل باید برطرف شود.
وی اضافه کرد: ممنوعیت واردات برنج خارجی به دلیل حمایت از تولید داخلی ارتباطی به افزایش نرخ برنج داخلی ندارد بلکه همه این مسائل متاثر از نوسان نرخ ارز است.
نایب رئیس انجمن برنج ایران تصریح کرد: اکنون در شمال کشور قیمت هر کیلوگرم برنج مرغوب و درجه یک طارم، صدری، هاشمی و دم سیاه بین ۳۳ هزار تا ۳۵ هزارتومان است و حال بالا بودن قیمت این کالا در سایر شهرهای کشور ارتباطی به کشاورزان شمالی ندارد.
وی افزود: البته در حال حاضر و به دلیل بالا بودن قیمت برنج داخلی، خریداری نداریم و برنج روی دست کشاورزان و کارخانجات باقی مانده است.
اکبریان با بیان اینکه تاکنون ۶۰ درصد برنج داخلی برداشت شده است، گفت: برداشت برنج در برخی مناطق کشور تا اواسط مهرماه نیز ادامه دارد.
گفتنی است؛ طی هفتههای اخیر هر کیلوگرم برنج داخلی در بازار از ۳۸ هزار تا ۴۵ هزارتومان به فروش میرسد.
طبق آمارها سال گذشته قیمت برنج ایرانی در بازار بین ۳۱ هزار تا ۳۴ هزار تومان بود.
نیاز سالانه کشور به برنج حدود سه میلیون تن است که بیش از ۲.۲ میلیون تن آن در داخل و بقیه از محل واردات تامین میشود.
میانگین مصرف سرانه برنج در ایران سالانه ۳۶ تا ۳۶.۵ کیلوگرم است.
گیلان با ۲۲۰ هزار هکتار اراضی، مازندران با ۲۱۴ هزار هکتار، گلستان با ۱۰۰ هزار هکتار و خوزستان با ۱۸۰ هزار هکتار عمدهترین تولیدکنندگان برنج کشور هستند که البته در ۱۵ استان دیگر در مجموع ۹۰ هزار هکتار برنج کشت میشود. از مجموع برنج تولیدی کشور در سال جاری ۳۲ درصد مربوط به استان مازندران، ۲۶ درصد گیلان، ۱۸ درصد خوزستان، ۱۵ درصد گلستان و هشت درصد مربوط به سایر استانهای کشور بوده است.
از این میزان تولید حدود ۷۷ درصد مربوط به استانهای شمالی (گیلان، مازندران و گلستان) است.
نظر شما