به گزارش بازار، کمال سیدعلی معاون اسبق ارزی بانک مرکزی با اظهار اینکه ادامه ارز ترجیحی و ۴۲۰۰ تومانی به صلاح نیست گفت: ارز ترجیحی حتماً باید حذف و نرخ ارز هم یکسان سازی شود.
وی با تأکید بر اینکه ارز ۴۲۰۰ تومانی باید به صورت تدریجی حذف شود افزود: علاوه بر این کار، مدیریت های نظارتی نیز باید به مراتب بیشتر و دقیق تر شوند.
معاون اسبق ارزی بانک مرکزی معتقد است که تغییر مسئولان و دولتها خیلی نمی تواند مشکلات را حل کند بلکه این عدم تعامل سیستم بانکی با بانکهای دنیا و تحریم ها و نوع مدیریت هاست که باید اصلاح و حل شود.
در ادامه، فریال مستوفی رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران گفت: سیاست ارز ترجیحی درمورد کالاهای اساسی در سال ۹۷ پیگیری و مرداد همان سال هم با نرخ ۴۲۰۰ تومان به ۲۵ کالای اساسی تخصیص داده شد.
وی افزود: زمانی که ارز ۴۲۰۰ تومانی به کالاهای اساسی تخصیص داده قیمت دلار ۵۷۰۰ تومان بود اما بعد از مدتی قیمت دلار به ۳۰ هزار تومان افزایش یافت و این فاصله خیلی زیاد شد.
مستوفی با اشاره به اینکه به دنبال تخصیص این ارزها، ۸۰ میلیارد دلار ثبت سفارش شد و بسیاری از ارزها به هدر رفت گفت: همه این اتفاقات در شرایطی رخ داد که بانک مرکزی توانایی تخصیص این میزان ارز را هم نداشت اما متاسفانه با وجود همه هشدارها و تذکرات کارشناسان باز هم دولت این سیاست را ادامه داد.
رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: این ارزها نه تنها هیچ تأثیر مثبتی بر سفره مردم نداشت بلکه باعث شد کالاهای اساسی هم با نرخ ارز بازار به بازار فروخته شود و حتی قاچاق معکوس هم اتفاق افتاد.
وی ضمن مخالفت با ادامه سیاست ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی متذکر شد: اگر ارز ترجیحی کمکی در جهت بهبود وضعیت اقشار کم درآمد و ضعیف باشد مشکلی نیست و باید از اولویت های دولت باشد.
مستوفی بر لزوم شناسایی اقشار کم درآمد، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و پرداخت یارانه نقدی بابت کالاهای اساسی مورد نیاز این اقشار تأکید و اظهارکرد: امیدواریم تیم اقتصادی جدید با برنامه ریزی دقیق این مشکل را حل کند.
نظر شما