۶ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۶
استفاده از مکانیزم تعرفه ها تنها راه حل مدیریت بحران برق| قیمت تمام شده هر کیلو وات برق ۶ سنت
مدیرعامل شرکت برق حرارتی در گفتگو با بازار اعلام کرد

استفاده از مکانیزم تعرفه ها تنها راه حل مدیریت بحران برق| قیمت تمام شده هر کیلو وات برق ۶ سنت

طرز طلب، مدیر عامل شرکت برق حرارتی می گوید: تولید هر کیلو وات برق بدون احتساب هزینه های سوخت دو سنت و با هزینه سوخت شش سنت برای دولت تمام میشود در حالیکه مشترکین خانگی حدود ۸۵ تومان می پردازند.

بازار، گروه آب و انرژی: براساس آمارهای شرکت توانیر، سالانه ۳۰ هزار میلیارد تومان یارانه در قالب فروش برق با سوخت یارانه‌ای توزیع می‌شود، این در حالی است که قیمت تمام‌شده برق با سوخت یارانه‌ای ۱۹۳ تومان به‌ازای هر کیلووات ساعت است، درحالی‌که تعرفه تکلیفی فروش برق تنها ۸۲ تومان تعیین شده است. این اتفاق به خوبی نشان می دهد که چرا در صنعت برق در سال های گذشته سرمایه گذاری چندانی از سوی بخش خصوصی صورت نگرفته است و این صنعت زیانده محسوب می شود. باتوجه به این شرایط باید دید دولت سیزدهم و وزیر آینده نیرو چه برنامه ای برای اصلاح شرایط اقتصاد صنعت برق خواهد داشت؟

هزینه تولید یک کیلو وات برق در نیروگاه های سیکل ترکیبی بدون احتساب سوخت حدود ۲ سنت  و با احتساب هزینه سوخت حدود ۶ سنت می شود

مدیرعامل شرکت برق حرارتی در اینباره به خبرگزاری «بازار» می گوید : هزینه تولید یک کیلو وات برق در نیروگاه های سیکل ترکیبی بدون احتساب سوخت حدود ۲ سنت و با احتساب هزینه سوخت حدود ۶ سنت می شود. این در حالی است که تعرفه دریافتی از مشترکین خانگی حدود ۸۵ تومان است.

تعرفه پرداختی مشترکین صنعتی پارسال حدود ۱۲۰ تومان بود که امسال به ۳۵۰ تومان افزایش یافته است. با این وجود باز هم سهم برق در قیمت تمام شده تولیدات صنعتی بسیار ناچیز است

به گفته او، تعرفه پرداختی مشترکین صنعتی پارسال حدود ۱۲۰ تومان بود که امسال به ۳۵۰ تومان افزایش یافته است. با این وجود باز هم سهم برق در قیمت تمام شده تولیدات صنعتی بسیار ناچیز است. در حالیکه در سایر کشورها یکی از فاکتورهای اصلی قیمت تمام شده کالا را تشکیل می دهد.

طرز طلب با اشاره به کسری حدود ۱۱ هزار مگاواتی برق در کشور، گفت: بر اساس پیش بینی های صورت گرفته کسری برق در سال های آینده هم ادامه خواهد داشت. برای جبران این کسری بهترین راهکار استفاده از مکانیزم تعرفه است.

به گفته او، مادامی که قیمت برق در کشور واقعی نباشد، سرمایه گذاری در صنعت برق  و نیروگاه سازی و حتی بهینه سازی مصرف انرژی هم توجیه اقتصادی نخواهد داشت.

سرمایه مورد نیاز برای  ایجاد یک کیلو وات ظرفیت تولید برق در نیروگاه گازی حدود ۳۵۰ یورو، در نیروگاه سیکل ترکیبی حدود ۶۰۰ یورو، بخاری ۸۰۰ الی هزار یورو و در نیروگاه های زغال سوز ۱۲۰۰ یورو است

ضریب بهره برداری تجدید پذیرها ها ۳۰ درصد، سیکل ترکیبی ۸۵ درصد 
مدیر عامل شرکت برق حرارتی همچنین درباره سرمایه لازم برای احداث نیروگاه ها گفت: سرمایه مورد نیاز برای  ایجاد یک کیلو وات ظرفیت تولید برق در نیروگاه گازی حدود ۳۵۰ یورو، در نیروگاه سیکل ترکیبی حدود ۶۰۰ یورو، بخاری ۸۰۰ الی هزار یورو و در نیروگاه های زغال سوز ۱۲۰۰ یورو است. البته حُسن نیروگاه های سیکل ترکیبی ضریب بالای بهره برداری آن است.

او ظرفیت نیروگاه های سیکل ترکیبی را بین ۵۵ تا ۶۰ هزار مگاوات اعلام کرد و افزود: ضریب بهره برداری این نیروگاه ها ۸۵ درصد است. در واقع اگر تعداد روزهای سال را ۳۶۵ روز در نظر بگیریم می توان ادعا کرد که ۳۱۰ روز در سال این نیروگاه ها در مدار هستند. این در حالی است که ضریب بهره برداری در نیروگاه های تجدید پذیر حدود ۳۰ درصد است.

طرز طلب البته در ادامه گفت: هرچند که ضریب بهره برداری در نیروگاه های تجدید پذیر پایین است اما در مقابل از سوختی برای تولید برق در آنها استفاده نمی شود.  

از کل ظرفیت نیروگاهی کشور ۴۰ درصد در اختیار دولت، ۴۰ درصد در اختیار بخش خصوصی است. ۲۰ درصد دیگر هم  که شامل ۳ هلدینگ نیروگاهی بوده، قرار است که از طریق بازار سرمایه واگذار شود

آنگونه که این مقام مسئول در صنعت برق می گوید: از کل ظرفیت نیروگاهی کشور ۴۰ درصد در اختیار دولت، ۴۰ درصد در اختیار بخش خصوصی است. ۲۰ درصد دیگر هم  که شامل ۳ هلدینگ نیروگاهی بوده، قرار است که از طریق بازار سرمایه واگذار شود.

کد خبر: ۱۰۳٬۷۴۷

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha