۲۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۴
مشورت با تشکل های صنفی عامل موفقیت وزیر آینده صمت
رئیس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی ایران مطرح کرد

مشورت با تشکل های صنفی عامل موفقیت وزیر آینده صمت

رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران گفت: استفاده از ظرفیت های قانونی و مشورت با اعضای اتاق های بازرگانی، خبرگان و همراه با کارآفرینان عامل موفقیت فاطمی امین در وزارت صنعت و معدن است.

بازار؛ گروه صنعت: «بهرام شکوری» در خصوص فاطمی امین به عنوان وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در دولت سیزدهم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «بازار» افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت وزارتخانه بسیار بزرگی است و وزیر صنعت به تنهایی نمی تواند وظایف اجرایی این وزارتخانه را برعهده بگیرد، بلکه فاطمی امین در این وزارتخانه باید از معاونین و مدیران کل متخصص و توانمند برای عملی شدن اهداف این وزارتخانه استفاده کند.

وی با بیان اینکه آقای فاطمی امین در این وزارتخانه باید از افراد شایسته و متخصص استفاده کند، گفت: فاطمی امین پیش از این به عنوان معاون طرح و برنامه وزارت صنعت و معدن و برخی مسئولیت های دیگر در این وزارتخانه انجام وظیفه کرده است و به خوبی این وزارتخانه را می شناسد.

ضرورت انتخاب مشاوران ارزشمند در تصمیم گیری ها و استفاده از نقطه نظرات بخش خصوصی
رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: انتخاب مشاوران ارزشمند در تصمیم گیری ها و استفاده از نقطه نظرات بخش خصوصی و افراد کاردان در بخش های مختلف صنعتی، معدنی و تجاری انجام امور را در این وزارتخانه بیش از پیش تسهیل خواهد کرد.

استفاده از افراد توانمند در این وزارتخانه سبب خواهد شد که اهداف و برنامه های توسعه صنعتی و تجاری کشور با افزایش تولید و صادرات به سهولت اجرایی شود

شکوری با بیان اینکه آقای فاطمی امین از نظر علمی آدم شناخته شده است و برنامه ای که برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه داده در توسعه امور و افزایش تولید و صادرات در این وزارتخانه تاثیرگذار خواهد بود، گفت: استفاده از افراد توانمند در این وزارتخانه سبب خواهد شد که اهداف و برنامه های توسعه صنعتی و تجاری کشور با افزایش تولید و صادرات به سهولت اجرایی شود.

پیشتر «سید رضا فاطمی امین» با اشاره به برنامه راهبرد توسعه صنعتی که در زمان حضور وی به عنوان معاون برنامه ریزی وزارت صنایع و معادن در دولت دهم به رشته تحریر در آمد، افزود: آن برنامه در سال های ۹۰ و ۹۱ و زمانی که وزارت صنعت، معدن و تجارت از ادغام وزارتخانه های صنایع و معادن و بازرگانی تشکیل شد، نگاشته شد و در دولت بعد نیز هرچند مورد استقبال قرار گرفت، اما آن طور که باید اجرایی نشد.

فاطمی امین یادآور شد: آن برنامه ۲۰ هزار صفحه ای در ۲ جمله خلاصه می شد که نخست، مشخص کردن اولویت های تولید و صادرات و دوم، اصلاح زیرساخت های نرم و زیرساخت های نهادی به منظور حرکت اقتصاد کشور بود.

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: به طور مثال، یکی از اولویت ها تمرکز بر توسعه تجهیزات و وسایل الکترونیکی بود، زیرا علاوه بر ارزش افزوده بالا، اشتغال تخصصی صنعتی نیز ایجاد می کرد و تجارت جهانی نیز به این سمت و سو حرکت کرده بود.

وی گفت: بررسی امروز سایت Trade Map که آمار رشد تجارت جهانی را نشان می دهد حاکی از درست بودن این پیش بینی است، به طوری که امروز حجم تجارت تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی بیش از ۱.۵ برابر تجارت جهانی نفت است.

فاطمی امین اضافه کرد: در صورت حضور در وزارت صنعت، معدن و تجارت، یکی از برنامه های اولیه من، به روز رسانی و اجرای آن برنامه راهبرد توسعه صنعتی خواهد بود.

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: در همین راستا در برنامه ای که برای وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه کردم ۳۶ پروژه تعریف شده که با اجرایی کردن آنها به دنبال تغییر رویکرد حکمرانی و ساز و کارهای عملیاتی در وزارت صنعت، معدن و تجارت هستیم تا یک وزارتخانه هوشمند را شاهد باشیم.

فاطمی امین تاکید کرد: باید در همه زمینه های تولیدی که امروز در کشور فعالیت داریم، به طور عمومی به دنبال حل و فصل مسائل کسب و کار باشیم؛ به طور مثال اصلاح ساز و کار مالیاتی یا بهبود محیط کسب و کار که اثر خود را بر همه رشته فعالیت ها خواهد گذاشت.

وی تصریح کرد: ثبات و پیش بینی پذیری اقتصاد کشور (هم از نظر متغیرها و هم از نظر قوانین و مقررات) و بهبود محیط کسب و کار، ۲ اولویتی خواهد بود که به شدت روی آنها تاکید داریم و برای همه واحدهای اقتصادی دنبال خواهیم کرد.

فاطمی امین افزود: به طور خاص نیز اولویت های ما در سه بخش ماشین آلات و تجهیزات صنعتی، ماشین آلات و تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی و همچنین تجهیزات و وسایل حمل و نقل خواهد بود که در حقیقت، اولویت های پیشران برای توسعه اشتغال، صادرات و تولید هستند.

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در ادامه با اشاره به صنعت خودرو، زیان انباشته، کیفیت پایین تولیدات و قیمت را سه چالش اساسی این صنعت پیشران عنوان کرد و گفت: این مشکلات به آن معنی نیست که این صنعت را کنار بگذاریم.

فاطمی امین بیان داشت: عده ای می گویند که اگر این صنعت را کنار گذاشته و به واردات خودرو اقدام کنیم به نفع ما است، اما برعکس معتقدم صنعت خودروسازی دارای ظرفیتی است که می تواند به افتخار ملی تبدیل شود.

وی افزود: در همین راستا یک برنامه ۲ ساله برای صنعت خودرو تدوین شده که اجرایی شدن آن، تحول جدی در این صنعت به دنبال خواهد داشت و اوج آن سال ۱۴۰۴ خواهد بود.

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: باید هم زمان به تقویت رقابت، اصلاح ساز و کارهای مدیریتی و اقتصادی و افزایش تولید در خودروسازی بپرداریم تا در این صنعت به توفیق برسیم.

وی ادامه داد: برنامه ما تولید ۱.۶ میلیون دستگاه خودرو در سال آینده است که در سال ۱۴۰۴ به سه میلیون دستگاه افزایش خواهد یافت و باید ۳۰ درصد آن معادل حدود یک میلیون دستگاه تا آن زمان، روانه بازارهای صادراتی شود.

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از این گفت وگو در خصوص برنامه های خود در بخش معدن نیز گفت: بخش معدن از اهمیت زیادی برخوردار است که یکی از محورهای اهمیت آن، وجود ذخایر معدنی و پراکندگی آن در سرتاسر کشور است.

وی افزود: همین خصیصه سبب می شود تا وقتی روی توسعه بخش معدن کار می کنیم، فقط معطوف و متمرکز بر چند نقطه کشور نباشد، بلکه یک گردش اقتصادی و اشتغال در سرتاسر کشور را شاهد خواهیم بود.

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در برنامه پیشنهادی ارائه شده برای وزارت صنعت، معدن و تجارت، رشد بالایی را در بخش معدن پیش بینی کردیم که با تمرکز بر سه موضوع اصلی اکتشاف، استخراج و فرآوری حاصل خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه در زمینه اکتشافات بسیار عقب هستیم، بیان داشت: برای این قسمت یک برنامه دو ساله طراحی کردیم که از جمله تهیه نقشه های زمین شناسی در مقیاس یک بیست و پنج هزارم (که اکنون نداریم) و در اختیار عموم قرار دادن آنهاست.

فاطمی امین اضافه کرد: در زمینه استخراج نیز مشکلاتی در زمینه ماشین آلات و دریافت حقوق دولتی وجود دارد که برای حل و فصل آنها نیز برنامه هایی طراحی شده است.

وی گفت: برنامه ریزی برای فرآوری و توسعه آن نیز دیگر محوری است که در بخش معدن دنبال می کنیم تا کاهش خام فروشی را شاهد باشیم.

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: باید هم زمان روی سه موضوع اکتشاف، استخراج و فرآوری کار کنیم تا رشد و شکوفایی بخش معدن، اشتغال زایی را در این بخش شاهد باشیم.

کد خبر: ۱۰۳٬۶۳۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha