بازار؛ گروه صنعت: بر اساس گزارش انجمن تولید کنندگان فولاد کشور، در ۴ ماهه نخست امسال در مجموع ۳۷۴ هزار تن تیر آهن در کشور تولید شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۹ درصد کاهش نشان می دهد.
در ۴ ماهه نخست سال گذشته در مجموع ۴۱۳ هزار تن تیرآهن در کشور تولید شده بود، اما در سال جاری میزان تولید تیرآهن در کشور در این مدت به ۳۷۴ هزار تن کاهش یافته است
آمارها نشان می دهند که در ۴ ماهه نخست سال گذشته در مجموع ۴۱۳ هزار تن تیرآهن در کشور تولید شده بود، اما در سال جاری میزان تولید تیرآهن در کشور در این مدت به ۳۷۴ هزار تن کاهش یافته است.
در ۴ ماهه نخست سال ۱۴۰۰ در مجموع ۳ میلیون و ۶ هزار تن میلگرد در کشور تولید شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۳ میلیون و ۲۳ هزار تن تولید شده بود، یک درصد کاهش نشان می دهد.
بر اساس این گزارش، در فروردین، اردیبهشت، خرداد و تیرماه سال جاری تولید کل مقاطع طویل فولادی در مجتمع های فولاد سازی کشور ۳ میلیون و ۶۶۳ هزار تن بود که نسبت به ماه های یادشده سال ۹۹ که ۳ میلیون و ۶۹۷ هزار تن بود، حدود یک درصد کاهش یافته است.
کاهش ۱۰ درصدی ورق گرم در ۴ ماهه امسال
همچنین در این مدت در سال جاری در مجموع ۲ میلیون و ۷۵۹ هزار تن ورق گرم در کشور تولید شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۰ درصد کاهش یافته است.
در ۴ ماهه نخست سال ۹۹ بیش از ۳ میلیون و ۵۱ هزار تن ورق گرم در کشور تولید شده است اما امسال در این مدت ۲ میلیون و ۷۵۹ هزار تن ورق گرم تولید شده است
آمارها نشان می دهد که در ۴ ماهه نخست سال ۹۹ بیش از ۳ میلیون و ۵۱ هزار تن ورق گرم در کشور تولید شده است اما امسال در این مدت ۲ میلیون و ۷۵۹ هزار تن ورق گرم تولید شده است.
در ۴ ماهه نخست امسال در مجموع ۸۲۶ هزار تن ورق سرد در کشور تولید شده در حالی که میزان تولید این محصول در سال گذشته در این مدت ۹۰۴ هزار تن بود که در مقایسه با تولید امسال، بیش از ۹ درصد کاهش داشته است.
کاهش ۱۱ درصدی تولید مقاطع تخت فولادی
در این مدت در سال جاری کل تولید مقاطع تخت فولادی به ۲میلیون و ۸۰۷ هزار تن رسید، در حالی که با ۱۱ درصد کاهش سال گذشته در این مدت بیش از ۳ میلیون و ۱۶۷ هزار تن از این محصول در کشور تولید شده بود.
در ۴ ماهه نخست امسال ۶ میلیون و ۴۷۰ هزار تن محصولات فولادی در کشور تولید شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۶ میلیون و ۸۶۴ هزار تن بود حدود ۶ درصد کاهش نشان می دهد.
در فروردین، اردیبهشت، خرداد و تیرماه سال جاری در مجموع میزان تولید بیلت و بلوم در کشور به ۵ میلیون و ۷۸۱ هزار تن رسید در حالی که سال گذشته در این مدت ۶ میلیون و ۱۰۴ هزار تن از این نحصولات در کشور تولید شده بود و این نشان می دهد که تولید آن در کشور ۵ درصد کمتر شده است
تولید بیلت و بلوم ۵ درصد کاهش یافت
در فروردین، اردیبهشت، خرداد و تیرماه سال جاری در مجموع میزان تولید بیلت و بلوم در کشور به ۵ میلیون و ۷۸۱ هزار تن رسید در حالی که سال گذشته در این مدت ۶ میلیون و ۱۰۴ هزار تن از این نحصولات در کشور تولید شده بود و این نشان می دهد که تولید آن در کشور ۵ درصد کمتر شده است.
همچنین در ۴ ماهه نخست امسال ۳ میلیون و ۷۹۴ هزار تن اسلب در کشور تولید شده ست که در مقایسه با مدت مسابه سال گذشته که ۳ میلیون و ۹۲۱ هزار تن بود تو. لید این محصول فولادی ۳ درصد کاهش یافته است.
کاهش ۴ درصدی فولاد میانی در ۴ ماهه نخست امسال
در مدت یاد شده در کشور ۹ میلیون و ۵۷۵ هزار تن فولاد میانی تولید شده است در حالی که سال گذشته میزان تولید این محصول در کشور ۱۰ میلیون و ۲۵ هزار تن بود که در مقایسه با سال گذشته امسال ۴ درصد کمتر شده است.
در ۴ ماه نخست امسال در مجموع ۱۰ میلیون و ۵۸۵ هزار تن آهن اسفنجی در کشور تولید شده که در مقایسه با سال گذشته که ۱۰ میلیون و ۵۸۱ هزار تن بود درصد تغییرات آن بدون تغییر، تقریبا مساوی بوده است.
در ۴ ماهه امسال میزان تولید ورق پوششدار فولادی در کشور به ۴۹۳ هزار تن رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۴۷۰ هزار تن بود، حدود ۵ درصد افزایش نشان می دهد.
همچنین در این مدت در مجتمع های فولاد سازی در مجموع ۲۸۳ هزار تن نبشی، ناودانی و سایر مقاطع فولادی تولید شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۲۶۱ هزار تن بوده بیش از ۸ درصد کاهش نشان می دهد.
کاهش تولید ۱۰ محصول از ۱۳ محصول فولادی در کشور
بر اساس گزارش انجمن تولید کنندگان فولاد از ۱۳ محصول فولادی که در ۴ماهه نخست امسال در کشور تولید شده ۱۰ محصول با کاهش تولید مواجه شده، ۲ محصول افزایش داشته و یک محصول فولادی نیز بدون تغییر میزان تولید آن تقریبا ثابت مانده است.
با افزایش دمای هوا و افزایش مصرف برق در کشور از اواخر خرداد ماه سال جاری ۹۰ درصد برق مجتمع های فولاد سازی کشور قطع شد و این در کاهش تولید محصولات فولادی در کشور بسیار تاثیرگذار بود
با افزایش دمای هوا و افزایش مصرف برق در کشور از اواخر خرداد ماه سال جاری ۹۰ درصد برق مجتمع های فولاد سازی کشور قطع شد و این در کاهش تولید محصولات فولادی در کشور بسیار تاثیرگذار بود و بسیاری از کارشناسان صنعت فولاد نسبت به کاهش تولید و ایجاد نابسامانی در این بخش هشدار دادند.
برخی از کارشناسان در حوزه فولاد پیش بینی می کنند با توجه به حد نصاب نرسیدن عرضه محصولات فولادی در بورس کالا و همچنین تداوم وضعیت فعلی اگر شرایط توزیع برق همین الان نیز رفع شود باز هم برای بازگشت به حالت عادی سال های گذشته حداقل یک ماه زمان می برد.
نظر شما