به گزارش خبرنگار بازار ،تولید داخلی بخصوص در حوزه کشاورزی و صنایع وابسته به آن در روستاها با توجه به بالا گرفتن فشارها و تحریمهای ظالمانه میتواند در رفع مشکلات اقتصادی کشور تأثیرگذار بوده و رونق تولید را به دنبال داشته باشد.
این روزها که مردم با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند و یکی از معضلاتی که گریبانگیر جامعه شده بیکاری جوانان است، بد نیست آنها به سراغ مشاغلی از جمله پرورش زنبورعسل بروند که علاوه بر هزینه کم نگهداری، سرمایه و امکانات خاصی نیاز ندارد و گامی در راستای اقتصاد داخلی و رونق تولید است و درآمد خوبی نیز میتوان هم از محل تولید عسل و هم از محل سایر تولیدات جانبی از آن کسب کرد.
شغل زنبورداری با توجه به هزینه کم برای آغاز کار و سود زیاد برای تولید کننده میتواند در شهرستان طارم برای بسیاری از افرادی که جویای کار بوده و دارای سرمایه اندکی هستند به عنوان شغل پر درآمد و پایدار محسوب شود.
در چند سال اخیر خشکسالیهای پی در پی موجب خشک شدن گلها و گیاهان بیابانی و به وجود آمدن مشکل برای زنبورداران شده بود، به طوری که بسیاری از فعالان این بخش در شهرستان طارم شغل زنبورداری را رها کرده و یا آن طور که باید در تولید عسل مرغوب موفق نبودند.
طارم با وجود داشتن شرایط اقلیمی متنوع و گونههای فراوان گیاهی معطر، از دیرباز به عنوان خاستگاه حرفه زنبورداری و تولید عسل بوده است و عسل با کیفیت، طبیعی و شیرین طارم، ثمره همین تنوع گونههای گیاهی است.
مرغوبیت عسل طارم ثمره تنوع گونههای گیاهی و قرار گرفتن این شهرستان در میان رشته کوههای البرز شمالی و البرز جنوبی میباشد.
پیش بینی می شود امسال ۶۲۲ زنبوردار طارمی بیش از ۱۴۱ تن عسل از کندوهای تولید عسل در شهرستان طارم برداشت و روانه بازار کنند.
در شهرستان طارم ۳۱ هزار و ۳۸۱ کندوی مدرن و ۹۱ کندوی بومیِ تولید عسل وجود دارد که از هر کندو عسل به طور میانگین هشت تا۱۰ کیلو عسل برداشت می شود.
شرایط اقلیمی آب و هوایی شهرستان طارم و وجود گلهای وحشی و داروهای گیاهی باعث شده، عسل تولیدی علاوه بر خواص درمانی از طعم و کیفیت مطلوبی نیز داشته باشد.
برداشت عسل در این منطقه از نیمه دوم تیر ماه آغاز و تا پایان مرداد ماه ادامه دارد و طبق پیش بینی ها بیش از دو تُن موم، ۱۲۱ کیلو بره موم، ۳۹۶ کیلو گرده و نزدیک به ۱۱ کیلو ژل رویال در شهرستان طارم تولید خواهد شد.
نظر شما