۶۰۰ میلیون نفر در دنیا دور کار هستند| ژاپن از روند جهانی عقب ماند
«بازار» گزارش می دهد

۶۰۰ میلیون نفر در دنیا دور کار هستند| ژاپن از روند جهانی عقب ماند

از آنجا که دورکاری با شیوع پاندمی کووید ۱۹ افزایش یافته، باعث شده تا کار آنلاین به شکل فرامرزی هم بیشتر شود به طوری که بدون گرفتن ویزا کارمندان بتوانند از خانه هم کار کنند.

بازار؛ گروه اقتصاد دیجیتال: رسانه نیکی آسیا (Nikkei Asia) در گزارشی به افزایش کار آنلاین آن هم به صورت فرامرزی اشاره کرده که در ادامه آمده است: بیماری همه گیر کووید ۱۹ باعث شد تا مشاغل و سایر نهادها را به گسترش کار آنلاین فراتر از مرزهای ملی سوق دهد، بنابراین حتی اگر کارمندان نتوانند از مرزها عبور کنند اما می توانند به کار خود از طریق دورکاری از خانه ادامه دهند.

از آنجایی که پیش بینی اقتصاددان بین الملل ریچارد بالدوین مبنی بر اینکه دورانی که کار از راه دور به جریان اصلی تبدیل  شود، دور از انتظار نیست از این رو کشورهای در حال ظهوری مانند هند، پاکستان و بنگلادش حضور خود را در  این روند رو به رشد تقویت می کنند. دانشگاه آکسفورد اعلام کرد، در سال ۲۰۲۰، کارمندان در کشورهای در حال ظهور ۸۲ درصد کار از راه دور را تشکیل می دهند که دارای بیشترین سهم است. از طرفی میانگین پرداخت ساعتی آنها ۱۰ دلار است، در حالی که در ایالات متحده ۳۳ دلار است.

دانشگاه آکسفورد اعلام کرد، در سال ۲۰۲۰، کارمندان در کشورهای در حال ظهور ۸۲ درصد کار از راه دور را تشکیل می دهند که دارای بیشترین سهم است. از طرفی میانگین پرداخت ساعتی آنها ۱۰ دلار است، در حالی که در ایالات متحده ۳۳ دلار است

سازمان بین المللی کار معتقد است که بسیاری از مشاغل به صورت آنلاین انجام می شود، از این رو تخمین می زند که تقریباً یک ششم کارمندان، از جمله مهندسان فناوری اطلاعات و متخصصان مالی، می توانند از راه دور کار کنند. این بدان معنی است که نیروی کار جهانی حدود ۶۰۰ میلیون کارمند بالقوه از راه دور دارد. برخی از کشورهای پیشرفته، مانند ژاپن، از این روند عقب مانده اند و ممکن است شاهد کاهش رقابت بین المللی خود باشند، مگر اینکه به سرعت منابع انسانی خود را در فن آوری دیجیتال پرورش دهند.

تعداد افراد در سراسر جهان که در Freelancer، یک سایت پیشرو استرالیایی مربوط به کسانی که شغل آنلاین را ارائه می دهند و یا  به دنبال آن هستند، ثبت نام کردند، در پایان سال ۲۰۲۰ بالغ بر ۵۰.۸ میلیون نفر بود که نسبت به سال گذشته ۸.۹ میلیون نفر افزایش داشت. در ماه ژوئن، این تعداد به ۵۳.۱ میلیون نفر رسیده که تقریباً ۳۰ درصد بیشتر از قبل از شیوع ویروس کرونا بود.

طبق نظرسنجی دانشگاه آکسفورد، مشاغل ارائه شده از طریق کارگزاران کار آنلاین مستقر در انگلیس به طور مشابه از ژوئیه ۳۰ درصد نسبت به دو سال قبل افزایش یافته است. در عین حال محدودیت های مرزی ناشی از همه گیری به روند توسعه جهانی این بخش کمک کرده است.

از طرفی باید اشاره کرد صدور ویزا توسط ایالات متحده به شدت در حال کاهش است. در سال مالی ۲۰۲۰، از سپتامبر ۲۰۲۰، ۱۲۴ هزار و ۹۸۳ ویزا در گروه H-۱B صادر شده است که به کارفرمایان اجازه می دهد کارمندان خارجی را در فناوری دیجیتال و سایر مشاغل حرفه ای استخدام کنند، ۳۰ درصد کمتر از سال قبل بوده که  این تعداد با سرعت سریعتر ۵۰ درصد در سال مالی جاری در حال کاهش است.

همچنین شرکت های بزرگ فناوری اطلاعات که تعداد زیادی مهندس را به آمریکای شمالی اعزام کرده اند، مانند Infosys هند و خدمات مشاوره ای تاتا، ویزای خود را محدود کرده اند. با این حال درآمد آنها در آمریکای شمالی کاهش نیافته است. به عنوان مثال درآمد Infosys در سال تجاری منتهی به مارس ۸.۳ میلیارد دلار که حدود ۱۰ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است.

شرکت های فناوری اطلاعات نه تنها با افزایش کارمندان محلی بلکه همچنین به دلیل اینکه مهندسان از زمان بازگشت به کشور خود از راه دور کار کرده اند، توانستند از بحران عبور کنند. این درحالی است که ونکاتارامان راماکریشنان، مدیر ارشد مالی سابق خدمات مشاوره ای تاتا، گفت: کار از راه دور باعث شده تا بدون در نظر گرفتن محل و ویزا کار کردن کارمندان را امکان پذیر سازد.

رشد تقاضا برای کار از راه دور، امکان می دهد پیشنهادات شغلی بدون توجه به مرزهای ملی ارائه و پذیرفته شود، در همین راستا یک سازنده وب سایت در هند مرتباً از طریق فریلنسر از بانک های سرمایه گذاری ایالات متحده، رسانه های استرالیایی و سایر شرکت ها سفارش می گیرد که بیشتر آنها در خارج از هند مستقر هستند دراین باره گفت: خدمات مشتری می تواند بدون گذراندن مراحل پیچیده ویزا انجام شود و نیازی به تیم بازاریابی نیست.

حال یکی از کشورهای که در این روند جهانی عقب مانده کشور ژاپن است. طبق گزارش آکسفورد و سایر منابع، ژاپن ۰.۱ درصد از سفارشات کاری را که از طریق کارگزاران کار در سراسر جهان به دست آورده است، تشکیل می دهد

اما با این حال یکی از کشورهای که در این روند جهانی عقب مانده کشور ژاپن است. طبق گزارش آکسفورد و سایر منابع، ژاپن ۰.۱ درصد از سفارشات کاری را که از طریق کارگزاران کار در سراسر جهان به دست آورده است، تشکیل می دهد. به طوریکه بدون ایجاد سیستمی انعطاف پذیر برای استفاده از کارمندان آنلاین، افرادی که در خارج از کشور هستند و همچنین تسریع در پرورش افراد با مهارت های دیجیتال، ممکن است در رقابت جهانی در این روند دیجیتالی عقب بماند. 

کد خبر: ۱۰۰٬۶۹۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha