۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۲
قطعی برق بلای جان صنعت فولاد

قطعی برق بلای جان صنعت فولاد

عدم تامین برق فولادسازان چالشی است که سالهاست با آن مواجه هستیم. در سالهای پیشین نیز فولاد سازان با قطعی برق مواجه بوده اند؛ اما امسال به شکل قابل توجهی این قطعی برق افزایش یافت.

به گزارش بازار به نقل از آهن پرایس، امین ابراهیمی کارشناس صنعت فولاد بیان کرد: عدم تامین برق فولادسازان چالشی است که سالهاست با آن مواجه هستیم. در سالهای پیشین نیز فولاد سازان با قطعی برق مواجه بوده اند؛ اما امسال به شکل قابل توجهی این قطعی برق افزایش یافت. البته قطعی برق واحدهای فولادی عموما در زمستان رخ میداد که در واقع این مسئله به دلیل افزایش مصرف گاز در کشور است و عدم تامین گاز مورد نیاز نیروگاه ها به وجود آمد؛ امسال از اردیبهشت ماه رویه قطعی برق تغییر کرد و بنگاه های تولیدی با مسئله تامین برق مورد نیاز خود مواجه شدند.

شرکت فولاد خوزستان میزان مصرفی ۶۵۰ مگاوات مصرف برق دارد؛ اما در اردیبهشت ماه به این شرکت ابلاغ شد که فقط از ۸۰ الی ۹۰ رصد این میزان را مصرف نمایند؛ پس از آن دوباره همین میزان را به ۵۰ درصد کاهش دادند. متاسفانه این میزان مصرفی برق را نیز پس از مدتی به ۴۰ درصد و پس از آن به حدود ۱۵ درصد دیماند اختصاص دادند که متاسفانه این میزان فقط صرف روشن نگه داشتن بخشی از تجهیزات و دستگاه ها می شود.

قطعی های برق در کشور از اردیبهشت ماه آغاز شد و در تیرماه به اوج رسید. حال آنکه فولادسازی صنعتی مادر است  و کاهش تولید محصولات و عقب ماندن از برنامه ریزی ها یکی از معضلات مهمی است که کاهش برق برای واحدهای تولیدی فولاد رقم زد.  

کاهش تولید شمش فولاد؛ عرضه این محصول در بازار را دچار اختلال می کند. در واقع شمش فولاد حلقه اصلی زنجیره آهن و فولاد است و در نتیجه مشخص کردن قیمت در حلقه های ابتدایی و انتهایی زنجیره به قیمت شمش وابسته است. چنانچه اختلالی در این بین ایجاد شود بلاشک حلقه های بالا دست و پایین دست نیز دچار اختلال می شوند.

همین قطعی برق منجر به عدم ایفای به موقع تعهدات صادراتی می گردد و توقف تولید واحدهای فولادی، صادرات آنها را تحت تاثیر قرار می دهد و منجر به پرداخت هزینه دیر کرد ارسال کالا و بد قولی در بازارای رقابتی دنیا می شود و بلا شک تبعات اقتصادی برای کشور به همراه دارد.

در طی دو سال اخیر فولادسازان نقش مهمی در تامین ارز کشور داشتند؛ توقف تولید این مجموعه ها منجر به کاهش صادرات می شود و قطعا طی ماههای آینده منجر به کاهش ورود ارز به بازار داخل کشور خواهد شد. فی الواقع این چالشی بزرگ برای کشور خواهد بود که نمود اصلی خود را ماه های آینده بروز خواهد داد.

کد خبر: ۱۰۰٬۲۶۲

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha