علی باقری؛ بازار- شمس اله شریعت نژاد عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار بازار درباره الزامات امنیت غذایی که طبق نظر کارشناسان سال های متمادی خصوصا در کشور ما مغفول مانده است، گفت: آنچه در این زمینه اهمیت دارد، تولیدهای کلان در بخش کشاورزی است. کلیت نظام و دولت باید به وسیله سیاست های اقتصادی درست اقداماتی انجام دهد تا هیچ سودجویی نتواند با وجود تهدید کردن سلامتی مردم یک شبه ره صد ساله طی کند و صاحب پول بادآورده شود. همچنین در مقابل وضعیت نباید به گونه ای باشد که فرد، کشاورز یا به طور کلی عموم مردم با زحمت فراوان و یک عمر تلاش حتی نتوانند سرپناهی برای خود بسازند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در چنین شرایطی که رانت های به این بزرگی در بخش کشاورزی دیده میشود، دیگر انگیزه ای برای تولید سالم و درست تولید کردن در مردم نمیماند، تاکید کرد: لذا کلیت نظام و دولت باید به شکل مناسب، فضا و مسیر درستی را برای کل کشور ایجاد کند تا هیچکس از کشاورز خردهکار گرفته تا گلخانهدار و صاحبان شهرک کشاورزی به خود اجازه ندهند برای دریافت سود بیشتر سلامت یک جامعه را به وسیله سموم خطرناک، بیش از حد و ... به خطر بیاندازند.
شریعتنژاد اظهار کرد: در کشورهای پیشرفته دنیا وضعیت صنایع بزرگ به گونه ای است که باید در خدمت کل کشور باشد، مردم از مزایای آن بهره مند شوند و همه ثروت و سرمایه به صورت واقعی در خدمت اقتصاد کشورشان است؛ به گونه ای که حتما باید به تولید مفید بپردازند و نمیتوانند پولهایشان را در بانکها ذخیره و از آن بهره و سود دریافت کنند.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس اضافه کرد: سیاست های اقتصادی باید در چنین مسیر درستی باشند که متاسفانه در مملکت ما وضعیت به گونه دیگری است و این مشکلات باید با توجه به شرایط کنونی کشور سریع رفع شوند تا بیش از این با مشکل مواجه نشویم.
وی یادآور شد: امنیت سرمایه گذاری در بخش تولید کشاورزی موضوع مهمی است که با توجیه فعالیت اقتصادی منتج به امنیت غذایی خواهد شد و این قضیه میبایست مورد توجه کلیت نظام باشد. در فضای بیثبات سیاسی که اکنون کشور بیش از هر زمانی یا آن مواجه است، هیچکس احساس امنیت برای سرمایهگذاری در بخش تولید محصول ندارد و این موضوع مهم مسالهساز خواهد شد.
شریعتنژاد با اشاره به اینکه برای هر فعالیت اقتصادی ابتدا باید طرح توجیهی وجود داشته باشد، گفت: در این طرح یکی از مهمترین اقدامها این است که درآمد و هزینه برای حداقل میانمدت متناسب با حجم سرمایهگذاری مشخص باشد؛ زمانی که سرمایهگذار نداند سیاستها در کشور به چه سمتی میرود و حتی از یک ساعت بعد آن خبر نداشته باشد، مشخص است که به سمت تولید نمیرود، پس باید امنیت سرمایه گذاری ایجاد کرد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: در بحث امنیت سرمایهگذاری مباحث حمایتی دیگری نیز مطرح است که کلیت نظام باید متوجه آن باشد و از آن به خوبی حمایت کند؛ البته این نکته را متذکر میشوم که در زمره سرمایهگذاران از طبقات مختلفی وجود دارند و نباید حمایت از اشخاص حقیقی یا حقوقی که از رانت استفاده میکنند، شود بلکه باید به داد کسانی رسید که کشاورز روستایی هستند و این تنها شغل برای امرار معاش و تامین قوت لایموت و گذران اولیه زندگی آنها است.
وی ادامه داد: کشاورزان اکنون بسیار آسیبپذیرتر از قبل شده اند و سرمایه آنها اندک است، لذا اکنون به صورت جدی به تشکلها و سمنهایی نیاز است که بتوانند با هدف قداست تولید از کشاورزان به صورت جدی حمایت کنند. همچنین به سیاستگذاران و مسوولین به دلیل عملکرد نامناسبی که تاکنون داشته اند، آموزش ارائه دهند تا بیش از این کشور با مشکلات زیانبار مواجه نشود. لذا نباید به کشاورز به صرف منبع درآمد نگاه شود، بلکه باید اهمیت و نقشی که در اقتصاد کشور و امنیت غذایی ایفا میکند را دید و به آن توجه کرد.
شریعتنژاد اضافه کرد: متاسفانه فضای موجود در کشور خصوصا در بخش کشاورزی به گونه ای است که کشاورز اکنون از روی ناچاری زراعت میکنند چون کار دیگری بلد نیستند و گزینه دیگری در مقابل ندارند.
نظر شما