بازار؛ گروه بورس: در جریان معاملات امروز بورس، گروه دارویی تحت تأثیر اخبار مربوط به واکسن کرونا و همچنین، خودروییها مورد استقبال سهامداران بازار سرمایه قرار گرفتند و باعث شدند شاخص کل برای سومین روز متوالی مثبت بماند. در چند روز گذشته، شاهد رشد نمادهایی بودهایم که از نظر بنیادی و سودآوری وضعیت مطلوبی داشتهاند و از نظر کارشناسان بازار سرمایه، درحال حاضر خرید سهام و سرمایه گذاری در بورس باتوجه به سیاست های حمایتی دولت جدید، ریسک بسیار پایینی دارد.
شاخص کل بازار سرمایه در روز جاری از ابتدا به رشد خود ادامه داد، اما همانگونه که کارشناسان پیشبینی کرده بودند، این روزها بیشتر باید انتظار تعادل در بازار را داشته باشیم. به این ترتیب شاهد افزایش فروش در برخی از سهمها از جمله فرآوردههای نفتی نیز بودیم که باعث شد شاخص کمی افت داشته باشد، اما معاملات سبز بسته شد. شاخص کل امروز با رشد ۴ هزار و ۷۲۷ واحدی، به یک میلیون و ۲۴۸ هزار و ۵۳۹ واحدی رسید.
در روزهای آینده گروههای سیمانی در بازار به دلیل عرضه در بورس کالا با روند بهتری حرکت خواهند کرد بنابر این این گروه را در واچ لیست یا فهرست تحت نظر قرار دهید
شاخص کل هموزن نیز حرکتی شبیه نماگر اصلی بورس داشت و با وجود رشد ابتدایی، دو ادامه معاملات افت کرد، اما این افت چندان زیاد نبود که وضعیت شاخص قرمز شود و شاخص هموزن تا پایان معاملات، ۲۷۷ واحد افزایش یافت و روی ۳۸۲ هزار و ۵۲۵ واحدی به کار خود پایان داد. فلزات اساسی هم امروز نسبت به دو روز گذشته معاملات جانداری را داشتند و شاخص این گروه معاملاتی امروز با رشد ۵ هزار و ۸۸۲ واحدی، در ارتفاع ۹۶۳ هزار و ۳۰۷ واحدی متوقف شد.
امروز، نمادهای «ومدیر»، «برکت»، «شستا»، «خساپا»، «شپنا»، «غکورش» و «خودرو» فهرست پرتراکنشهای بازار را تشکیل دادند، اما این نمادهای «وامید»، «ومعادن»، «کگل»، «اخابر» و «فملی» بودند که بیشترین تأثیر مثبت را روی شاخص کل گذاشتند و نمادهای «شستا» و «فارس» بیشترین اثر منفی را روی روند حرکتی شاخص گذاشتند. گروههای مواد دارویی، خودرو و شیمیایی بیشترین ارزش معاملات را داشتند و برترین گروههای صنعتی امروز شدند.
در بین فولادیهای بازار، شاهد سبز شدن نماد «فپنتا» با حمایت سهامداران حقوقی بازار بودیم. معاملات نماد «فولاد» به صورت متعادل دنبال میشد و نمادهای دیگر فولادی هم به خوبی معامله شدند و سبز بودند. نماد «کگل» که یکی از تأثیرگذاران بازار بود، به طور قابل توجهی مورد اقبال سرمایهگذاران قرار گرفته بود و ۱.۶ درصد رشد کرد. در بازار فرابورس هم نماد «ذوب» با خریداری شدن توسط سهامداران توانست عملکرد خوبی داشته باشد.
علی امیدی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار بازار در رابطه با روند معاملات بورس اظهار کرد: با توجه به اینکه شاخص کل از مرز یک میلیون و ۲۵۰ هزار واحد دوباره رو به پایین حرکت کرد، میتوان این انتظار را داشت که روزهای آینده میتوانیم منتظر اصلاح در شاخص و افت آن تا مرز یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد را داشته باشیم و اینگونه اصلاحات در معاملات و سوددهیها طبیعی است.
وی در ادامه مطرح کرد: این روزها که دخالتهای دولت در بورس کمتر شده است و تا روی کار دولت و تیم اقتصادی آن زمان باقی است، شاهد این هستیم که نهادهای سرمایهگذاری در تلاش هستند تا دوباره اعتماد سرمایهگذاران را به این نهاد بازگردانند و بتوانند کاری کنند تا نقدینگی بیشتری جذب بازار سرمایه شود.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه نمادهای شاخصساز در حال حاضر در تعدیل به سر میبرند، افزود: افزایش قیمت سهام شاخصساز در بورس باعث میشود که برخی از سهامداران آن برای تبدیل سرمایه خود به نقدینگی، فروش را بیشتر کنند، اما این تعدیلها و اصلاحات موقتی هستند و سهام شاخصساز دوباره روند صعودی خود را به دست خواهند آورد.
امیدی درباره بهترین نمادها برای سرمایهگذاری تصریح کرد: در روزهای آینده گروههای سیمانی در بازار به دلیل عرضه در بورس کالا با روند بهتری حرکت خواهند کرد بنابر این این گروه را در واچ لیست یا فهرست تحت نظر قرار دهید . به نظر میرسد دیگر گروهی که میتواند در بازار روند خوبی را داشته باشد گروههای دارویی باشند زیرا ارز ۴۲۰۰ تومانی در آنها به سمت حذف شدن حرکت میکند. انتشار صورتهای مالی و افزایش شفافیت در بازار سرمایه میتواند تا حد زیادی روند بازار را تغییر دهند به عنوان مثال گروههای پالایشی با انتشار گزارشات خود بالاتر از حد انتظار بازار عمل کردهاند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بازار سرمایه در کوتاهمدت قابل پیشبینی نیست و نمیتوان با اطمینان از آینده شاخص کل صحبت کرد، اما با وضعیتی که وجود دارد میتوان گفت که شاخص کل در حال حاضر، در وضعیتی متعادل به سر میبرد و تا مدتی، شاهد روند صعودی متعادل در بازار خواهیم بود.
نظر شما