به گزارش بازار به نقل از اتاق ایران، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: در نیمقرن اخیر شاهد تسلط اندیشههای توزیعی بر رویکردهای تولیدی بودهایم. اندیشههایی که توزیع پول نفت و درآمد در قالب یارانه، توزیع منابع آبوخاک و یا ذخایر ارزشمند در بخشهای دیگر را بدون بهرهوری لازم، بر توجه به فعالیتهای مولد و دارای ارزشافزوده، غالب کرده و ارجحیت داده است.
غلامحسین شافعی در آخرین جلسه هیات نمایندگان اتاق مشهد در سال ۱۳۹۹ افزود: سال ۱۴۰۰، پایان قرن اخیر در تقویم هجری شمسی خواهد بود و مجال و بهانهای برای بررسی عملکردها. به همین استناد نیز از مرکز پژوهشهای اتاق ایران درخواست کردیم تا گزارشی را از عملکرد بخش خصوصی طی یک قرن تهیه کند که پیشبینی میکنیم در خرداد یا تیرماه سال آینده، جمعبندی و منتشر شود. این اقدام، به نیت بررسی سیر تحول عملکرد و اثرگذاری بخش خصوصی در نظامها اقتصادی و اجتماعی کشور انجام میگیرد و بهطورقطع، حاوی نکاتی درخوری خواهد بود.
او با اشاره به تحولات قرن اخیر عوامل مؤثر بر حیات ایرانیان، اظهار کرد: مردمان این آبوخاک درگذر ایام، همواره با بیم و امیدهای فراوان زیسته و در جهت استقلال، ایجاد رفاه عمومی و حفاظت از اعتقادات خود کوشیده و حتی برای آن قیام کردهاند. بررسیها نشان میدهد که فعالان اقتصادی، صنعتگران، بازاریان و اصناف و... نیز در همه این گدارها و گذارها در کنار مردم ایران بودهاند و تأثیرات بزرگی بر حرکتهای عدالتخواهانه جامعه داشتهاند.
شافعی ادامه داد: در مرور این سالها، مشاهده میکنیم که بخش مولد و بهرهور هرگز به قواره رویکردهایی که بر مصرف و توزیع منابع تأکید داشتهاند، در اولویت و در معرض توجه نبوده است. شاید اگر بخواهیم دلیل نابسامانیهای امروز اقتصاد کشور را بدانیم، باید رجوعی به این گذشته و این نگرش و رویکرد داشته باشیم.
رئیس پارلمان بخش خصوصی تأکید کرد: چنین مبحثی قطعاً میتواند برای آنهایی که قصد کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ را دارند، مهم باشد. معتقدیم که اگر یک تغییر پارادایم در رویکردهای اقتصادی کشور و اولویتهای آن ایجاد نشود، باز در سالهای بعد و قرن آینده نیز در همین مسیر حرکت خواهیم کرد و غایت این روند، از دست رفتن فرصتها و بروز خسارتهای سنگین است.
شافعی متذکر شد: بخش خصوصی نیاز است تا در این برهه حساس، صدایی رساتر داشته باشد و مکرر باید به تصمیمگیران و تصمیمسازان این کشور یادآوری کند که این تکیه صرف بر توزیع ثروت، نتیجه مثبتی در بر ندارد. میتوان این مسئله را با اتکا به آمارها و بررسیهای دقیق احصاء نمود و مشخص کرد که رویه مذکور تا به امروز چه میزان توان اقتصادی ما را ارتقا بخشیده و این بخش را در مقابل فشارها، مقاوم نموده است؟
او با تقدیر از تلاشهای یکساله اعضای هیات نمایندگان، روسای کمیسیونها و متولیان اجرایی اتاق بازرگانی خراسان رضوی، عنوان کرد: پارلمان بخش خصوصی این استان بهرغم وجود کمبود و نقایص، در مسیر تعالی گام برداشته است. بهطور اخص، کمیسیونهای تخصصی اتاق توانستهاند اتفاقات خوبی را در پیگیریهای خود رقم بزنند. امیدواریم این روند در سال آتی نیز ادامه پیدا کند.
شافعی تأکید کرد: فعالان اقتصادی ما نیز بهرغم همه دشواریها و برخوردهای ناروا، طی این مدت بخش صادرات غیرنفتی کشور را رونق بخشیده و از این محل برای کشور، ثمرات ارزشمندی را رقم زدند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران خاطرنشان کرد: میزان مسئولیت ما در بخش خصوصی بسیار سنگین است چون باید به آیندگان پاسخگو باشیم.
او بار دیگر بر ظرفیت فراوان کمیسیونهای اتاقهای بازرگانی تأکید کرد و گفت: این ساختارهای تخصصی- مشورتی، با اخذ نظر نخبگان هر حوزه، به بررسی چالشها و مشکلات میپردازند و برای آن پیشنهاداتی کارآمد تعریف میکنند. روسای کمیسیونها، باید خود را متعهد به آییننامه عملکردشان بدانند و از ورود به امور اجرایی پرهیز کنند.
نظر شما