به گزارش بازار، رحمت الله نوروزی با تصریح بر اینکه علت گرانی مرکبات دلال ها و عدم وجود نظارت است، گفت: قیمت مرکبات را در مزرعه از کشاورز حدود سه هزار و ۳۰۰ تومان خریداری می کنند اما در بازار چند برابر قیمت به فروش می رسانند و دلیل آن هم توزیع اندک و با تأخیر است.
وی با تأکید بر ضرورت بازگشت به اساسنامه شرکت های تعاونی روستایی بیان کرد: هم در دهه ۴۰ و هم در دهه ۵۰ این اساسنامه ها مصوب و اجرا شدند. در جلسه با وزیر جهاد کشاورزی اعلام کردم باغدار هزینه های زیادی انجام می دهد و در یک سال اخیر قیمت آب، برق، حمل و نقل و همه بخش ها افزایش پیدا کرده است؛ بنابراین باغدار با قیمت های فعلی عملاً سودی نمی کند و نمی تواند معاش خود را تأمین کند. به همین جهت ضروری است شرکت تعاونی روستایی در محصولات کشاورزی و باغی نقش ایفا کند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با ابراز تأسف از نقش پر رنگ دلال ها تصریح کرد: کسی که تلاش کرده است سیب و پرتقال به بازار ارائه شود و به دست مصرف کننده برسد تولید کننده و باغدار است اما دلالی که این میوه را در سردخانه نگه می دارد تا در نزدیکی عید عرضه و سود کند منفعت اصلی را می برند.
وی افزود: فلسفه میدان تره بار این است که تولید کننده مستقیم محصولات خود را در اختیار مصرف کننده قرار دهد اما متأسفانه این اتفاق رخ نمی دهد و این میدان و عرضه کنندگان آن در اختیار افراد مشخصی است. اساسنامه تعاونی روستایی در صورتی که اجرا شود می تواند این معضلات را رفع کند زیرا شرایط فعلی به هیچ وجه به سود تولید کننده و مصرف کننده نیست.
نظر شما