۱۷ دی ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۰
سینوفارم ظرفیت تولید خود را به یک میلیارد دوز می‌رساند
سیاست چین برای واکسیناسیون عمومی مردم در مقابل کرونا

سینوفارم ظرفیت تولید خود را به یک میلیارد دوز می‌رساند

در روزهایی که کشورهای جهان برای افزایش شمار افراد واکسینه شده با هم رقابت می کنند، خبرهای رسیده از چین نشان از موفقیت این کشور در واکسیناسیون عمومی مردم دارد. مقامات این کشور واکسینه کردن جوانان شاغل را در اولویت قرار دادند.

به گزارش بازار به نقل از واکسن آنلاین، چین اولین کشوری بود که درگیر همه گیری کرونا شد ولی زودتر از دیگر کشورهای دنیا توانست بر این ویروس غلبه کند و رشد را به اقتصادش بازگرداند. این کشور چند واکسن تولید کرده است که دو واکسن سینوفارم و سینوواک حتی قبل از تایید نهایی توسط دولتهای خارجی خریداری شد. این کشور در روز ۳۱ دسامبر سال ۲۰۲۰ واکسن سینوفارم را تایید کرد و خبر از کارایی ۷۹ درصدی این واکسن داد و از روز اول ژانویه واکسیناسیون را شروع کرد. در دو روز اول اجرای این طرح بالغ بر ۷۳ هزار نفر واکسینه شدند و گزارشهای رسیده از چین نشان می دهد که مردم این کشور استقبال زیادی از واکسن کرده اند. نکته مهم این است که حتی قبل از تایید نهایی واکسن  هم این کشور اجازه استفاده اضطراری از واکسن های تولید داخل را داده بود و تا انتهای سال قبل ۴.۵ میلیون چینی رسما واکسن را دریافت کرده بودند. بر طبق گزارشهای ارایه شده توسط مقامات چینی هیچ یک از افراد دریافت کننده واکسن تا کنون عارضه جانبی خطرناکی را تجربه نکرده اند.

برنامه ریزی چین برای افزایش حجم تولید
اما در شرایطی که چین علاوه بر تلاش برای واکسیناسیوم سهم زیادی از مردم کشور خود در تلاش است تا به کشورهای دیگر هم واکسن صادر کند، ضروری است که سرمایه گذاری در افزایش ظرفیت تولید را افزایش دهد. این سیاست می تواند به این کشور کمک کند تا دیپلماسی واکسنی قوی تری داشته باشد و از طریق صادرات واکسن یا تولید مشترک واکسن با دیگر کشورها، رابطه سیاسی بهتری با آنها برقرار کند. شرکت سینوفارم خبر از ساخت سه کارخانه تولید واکسن و راه اندازی یک مرکز بسته بندی واکسن داد و اعلام کرد با ورود این کارخانه ها به چرخه تولید تا انتهای سال جاری ظرفیت تولید واکسن سینوفارم به مرز یک میلیارد دوز می رسد. هم اکنون ظرفیت تولید این کارخانه ۱۲۰ میلیون دوز است.

 از طرف دیگر شرکت سینوواک هم برنامه ریزیهایی برای افزایش ظرفیت تولید انجام داده است. واکسن تولید سینوواک در کشور هنگ کنگ  مورد تایید قرار گرفته است و توزیع آن در شماری از کشورهای آسیایی از قبیل اندونزی و تایلند و ترکیه شروع شده است.

جوانان در اولویت دریافت واکسن در چین
در شرایطی که اغلب کشورهای غربی واکسیناسیون را از سالمندان و کادر درمانی شروع کرده اند دولت چین اعلام کرد افراد ۱۸ تا ۵۵ سالی که در مشاغلی فعالیت می کنند که در ارتباط با افراد زیادی هستند در اولویت دریافت واکسن هستند. بر طبق این گزارش افراد فعال و شاغل  بیش از سالمندان در شیوع ویروس در کشور نقش دارند و واکسیناسیون این افراد می کند کمک بزرگی در مقابله با همه گیری و کنترل ویروس در کشور می کند. طبق طرح اعلام شده توسط دولت چین افراد فعال در بخش گمرک چین، افرادی که در بخش قرنطینه غذاهای یخ زده وارداتی کار می کنند،افراد شاغل در بخش حمل و نقل داخلی و بین المللی شامل رانندگان کامیون ها و خدمه پروازها، کارکنان سازمان های دولتی ، نیروی پلیس، آتش نشانان و در نهایت افراد فعال در جوامع محلی در اولویت دریافت واکسن هستند. افرادی که قصر سفر به خارج از کشور چین برای تحصیل یا کار را دارند نیز واکسن را دریافت می کنند تا هم به ویروس مبتلا نشوند و هم  ویروس را وارد کشور چین نکنند. دولت چین این اولویت بندی تزریق واکسن را نشان دهنده مسولیت پذیری خود در مقابل جامعه و اقتصاد کشور دانست و تاکید کرد با این کار می توان فعالیتهای اقتصادی را با سرعت بیشتری از سر گرفت.

برنامه ریزی منظم،کلید موفقیت چین در واکسیناسیون
با وجود اینکه در بسیاری از کشورهای دنیا مردم در برابر دریافت واکسن مقاومت می کنند و طرح واکسیناسیوم در مقابل کرونا به کندی پیش می رود، خبرهای رسیده از چین نشان از استقبال زیاد مردم از این طرح و صف های طولانی مردم در مقابل مراکز تزریق واکسن در شهر پکن دارد. روزنامه چاینا دیلی در مورد نحوه واکسیناسیون مردم در این کشور نوشت:« افرادی که برای واکسیناسیون ثبت نام کرده اند با اتوبوس به محل واکسیناسیون منتقل می شوند. البته در صورت تمایل می توانند خودشان به محل تزریق واکسن مراجعه کنند ولی دولت خدمات ایاب و ذهاب رایگان را از ایستگاهی مشخص به محل تزریق فراهم کرده است.»

این روزنامه در ادامه نوشت: «از تمامی آنها خواسته می شود به جای یک ماسک از دو ماسک استفاده کنند. بعد از رسیدن به محل تزریق وارد سالنی می شوند که اطلاعات سلامتی خود، سابقه بیماریها یا آلرژی  و اطلاعات شخصی شامل کد ملی  و غیره را روی برگه هایی ثبت می کنند و به نوبت به همراه این برگه وارد محل واکسیناسیون می شوند. دریافت اطلاعات سلامتی افراد می تواند به کادر درمان کمک کند تا در صورت بروز عوارض جانبی، بتوانند به فرد کمک کنند یا از برخی بخواهند که بعد از دریافت واکسن مدت بیشتری در محل تزریق بمانند.»چین در نظر دارد تا اواسط فوریه ۵۰ میلیون نفر را واکسینه کند و پروسه تزریق در این کشور بر خلاف دیگر کشورهای دنیا بسیار سریع است.

کد خبر: ۶۵٬۶۹۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha