به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، سیدجواد ساداتی نژاد، در خصوص تشریح نشست کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، گفت: دستور کار نشست این کمیسیون در زمینه صادرات مازاد تولید محصولات کشاورزی بود که بر روی دست کشاورزان باقی میمانده و زیان آنها را به همراه دارد.
نماینده مردم کاشان، آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه عدم برنامهریزی برای صادرات مازاد محصولات کشاورزی موجب افزایش ضایعات میشود، ادامه داد: معاونین وزارت جهاد کشاورزی، معاونین وزارت امور خارجه، معاونین وزارت صنعت، معدن و تجارت، مسئولان سازمان فرودگاهها، سازمان بنادر، منطقه آزاد و بخش خصوصی نیز در این نشست حضور داشتند.
وی با تاکید بر اینکه یکی از مواردی که در زمینه صادرات مازاد تولید محصولات کشاورزی به وضوح قابل مشاهده بود عدم مدیرت منسجم است، عنوان کرد: در این نشست از سوی سازمانهای ذیربط آمارهای متناقضی از میزان صادرات محصولات کشاورزی ارائه مشد و مجددا به این موضوع رسیدیم که لغو قانون تمرکز اختیارات در وزارت جهاد کشاورزی یکی از عوامل ناهماهنگیهای موجود است.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت اشراف دقیقی بر حوزه محصولات کشاورزی ندارد، گفت: تصمیماتی که در خصوص صادرات و یا توقف صادرات محصولات کشاورزی در ستاد تنظیم بازار اتخاذ میشود آشفتگی عجیبی را در بازار محصولات کشاورزی به همراه دارد.
ساداتی نژاد با اشاره به اینکه در برخی از موارد محصولات کشاورزی که فساد پذیر هستند تا یک هفته در پایانههای مرزی متوقف میشوند، ادامه داد: ناوگان حمل و نقل مناسبی به منظور صادرات محصولات کشاورزی وحود ندارد و با کمبود کانتینرهای یخچال دار مواجه هستیم.
وی با اشاره به اینکه میتوانیم با استفاده از سیستمهای پرتودهی ماندگاری محصولات کشاورزی صادراتی را افزایش دهیم اما متاسفانه در این زمینه نیز با کمبود مواجه هستیم، ادامه داد: سیستم کشتیرانی کشور ما در دریای خزر که میتواند چالشهای مسیر زمینی را برطرف کند اما فاقد کشتی رو رو است، کشتی تجاری موجود در دریای خزر ظرفیت کامل خود را در اختیار کانتینرها و یا کامیونها قرار نمیدهد، نیاز داریم به این موضوع توجه شود.
نماینده مردم کاشان، آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه یارانه سوخت در اختیار حمل و نقل هوایی کالا داده نمیشود که از سوی کمیسیون کشاورزی پیشنهاد داده شده تا این موضوع در بودجه سال آینده برطرف شود، تصریح کرد: بنزین یارانهای به قیمت هر لیتر ۶۰۰ تومان در اختیار حمل و نقل هوایی مسافر که موجب خروج ارز از کشور میشود قرار میگیرد اما ناوگان حمل و نقل هوایی کالا، بنزین با قیمت هر لیتر ۶ هزار تومان استفاده میکند.
ساداتی نژاد، افزود: از محل هدفمندی یارانهها سالانه ۷ هزار میلیارد تومان یارانه سوخت در اختیار ناوگان حمل و نقل هوایی مسافر قرار میگیرد، در تمام دنیا یارانه سوخت هواپیما به بخش حمل و نقل هوایی کالا داده میشود.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شرکتهای بزرگ صادرات محصولات کشاورزی نداریم و این موضوع یکی از ضعفها در زمینه صادرات محسوب میشود و بازار روسیه نیازمند وجود شرکتهای بزرگ صادراتی است تا بتوانند با توان بالایی رقابت کنند، تصریح کرد: برند شناخته شده محصولات کشاورزی نداریم و از ظرفیت بازار هدف کشورهای همسایه به خوبی استفاده نشده و با سیاستگذاری اشتباه بازار برخی محصولات را نیز از دست دادهایم.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برای صادرات محصولات کشاورزی ثبات بازار از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، گفت: ممنوعیتهای ناگهانی صادرات محصولات باعث میشود تا شرکتهای صادرکننده بازار خود را از دست بدهند، صفر تا صد محصولات کشاورزی از تولید تا صادرات باید در اختیار وزارت جهاد کشاورزی باشد.
وی، ادامه داد: یکی از موارد آورده شده در اصلاح قانون تضمین خرید محصولات کشاورزی اساسی اختیار شورای قیمت گذاری محصولات در زمینه سیاستهای اجرایی صادرات و واردات محصولات کشاورزی است که انتظار داریم وزارت جهاد کشاورزی با تشکیل این شورا سیاستگذاری صادرات و تعرفه را در اختیار بگیرد.
ساداتی نژاد با تاکید بر اینکه متاسفانه دیپلماسی اقتصادی ما ضعیف است، عنوان کرد: سفارتخانهها امروز باید اقتصادی باشند و بتوانند بازار کشورها را شناسایی و رصد کنند، وزارت خارجه باید بستر صادرات را فراهم کند. در حال حاضر صادرات زعفران ایرانی به هند تعرفه دارد اما زعفران افغانستان تعرفه ندارد و این موضوع باعث شده تا زعفران ایرانی به صورت قاچاق وارد افغانستان شود.
وی بد بیان اینکه متاسفانه علی رغم دارا بودن کیفیت بالا نارنگی ایرانی تنها ۷صدم درصد از بازار بزرگ روسیه را در اختیار دارد، تصریح کرد: باید در حوزه صادرات محصولات کشاورزی خصوصا محصولات باغی مدیریت منسجمتری داشته باشیم و با بررسی بیشتر مشکلات را حل کنیم. امیدواریم با توجه به مطرح شدن بازگشت اختیارات وزارت جهاد کشاورزی در شورای سران سه قوه این تصمیم اتخاذ شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در پایان، خاطرنشان کرد: کلیات طرح تعیین تکلیف ناظرین کشاورزی بعد از مصوبه سال ۹۰ مجلس در کمیسیون کشاورزی بررسی و تصویب گردید و به منظور بررسی جزئیات طرح مذکور به کمیته مربوطه ارجاع داده شد.
نظر شما