به گزارش بازار، آقابزرگی، با اشاره به تلاش برخی بازار گردانها برای تامین منفعت برخی سهام داران گفت: نقش نهادهای مالی بازار گردان با دقتی کامل صورت میگیرد و این نهادهای مالی در نقاط مشخص دستورات فروش دارند.
وی افزود: این بازارگردانها به منظور افزایش ضریب نقد شوندگی و حجم معاملات، در نقاطی از بازار که بدلیل هیجانی شدن، بیش واکنش صورت میگیرد، ایفای نقش مینمایند.
آقابزرگی تصریح کرد: بازار گردان بدلیل نظارتهای کامل کمترین خطا را دارند و موجب استفاده نا صحیح از ابزار و ادوات بورس را فراهم نمیکنند.
وی خاطرنشان کرد: بازارگردانان باید کمترین ریسک را پذیرفته و بالاترین سود را کسب نمایند.
آقابزرگی در مصاحبه با رادیو گفتوگو، با بیان اینکه میان بازارگردان و بازار ساز تفاوت بسیاری وجود دارد، افزود: بازار سازها متولی امر شرکتی خاص هستند که قیمت سهام را به سمت ارزش ذاتی سوق میدهد و بازار گردان بر مبنای چارچوب بورس، رسالت و وظیفه خود را تحت عنوان تعداد سهام خریداری شده و به فروش رسیده انجام میدهند.
وی با اعلام اینکه گاه انتظارات بیجایی از بازارگردانها ایجاد میشود، ادامه داد: بازارگردان وظیفه دارد سهام را نقد شونده کند اما نمیتوان انتظار داشت در شرایط خاص سیاسی یا اقتصادی که بازار هیجانی میشود، به بازارگردان تکلیف کرد که سهام را بخرد.
آقابزرگی بار دیگر تاکید کرد که نمیتوان انتظار داشت با ادبیاتی غیر تجربی، خواستههایی از بورس داشته باشیم که مغایر با شأن سرمایه گذاری است، گفت: افرادی که برای اولین بار کد بورسی میگیرند، دنبال پرداخت زیان از سوی بازارگردانان هستند درحالی که افراد غیر حرفهای باید از طریق مجاری قانونی عمل کنند.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه مصاحبه با رادیو گفتوگو، اعلام کرد: یکی از تکنیکهای بورس اینست که بدون دستکاری در قیمتها، دست به خرید و فروش بزنیم و نباید از بازار گردان یا بازار ساز انتظار خرید سهام را بالاتر از ارزش واقعی آن داشت.
آقابزرگی ادامه داد: یک فرد متعهد در کنار بازار گردانان تعهد ایجاد میکنند اما وقتی بازار بیش از حد هیجانی میشود، نمیتوان انتظار داشت بازارگردان کل فضای بورس را تغییر دهد.
نظر شما