به گزارش بازار به نقل از شانا، رضا دهقان امروز (دوشنبه، ۲۴ آذرماه) در آیین آغاز عملیات حفاری نخستین چاه فاز ۱۱ پارس جنوبی از طریق ویدئوکنفرانس اظهار کرد: توسعه میدانهای مشترک بهویژه میدان مشترک پارس جنوبی برای وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران اهمیت ویژهای دارد
وی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر شاهد راهاندازی پی در پی فازهای میدان پارس جنوبی بودیم، تصریح کرد: نتیجه این مهم این بوده است که تولید روزانه گاز طبیعی میدان گازی مشترک پارس جنوبی از ۲۸۵ میلیون مترمکعب در سال ۹۲ به رقم کنونی بیش از ۷۰۰ میلیون مترمکعب در روز رسیده است و از قطر پیشی گرفتیم.
معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه همه بلوکهای میدان پارس جنوبی غیر از فاز ۱۱ تولیدی بوده و گاز از دریا به پلایشگاهها ارسال میشود، افزود: هدف از طرح توسعه فاز ۱۱ این بود که فشارافزایی هم در دستور کار باشد و ما برای نخستین بار استفاده از آن را با بهرهگیری از فناوریهای روزآمد دنیا انجام دهیم.
دهقان یادآور شد: قرارداد توسعه فاز ۱۱ با این نگاه سال ۹۶ با شرکتهای توتال فرانسه، شاخه بینالمللی شرکت ملی نفت چین (سیانپیسیآی) و پتروپارس در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی امضا و بعضی از کارهای اجرایی آن انجام شد، اما با خروج آمریکا از برجام شرکتهای بینالمللی کار را ادامه ندادند.
وی با بیان اینکه توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی با توجه به پیشبینیهایی که در قرارداد انجام شد به شرکت ایرانی پتروپارس واگذار شد، افزود: شرکت پتروپارس در طول یک سال گذشته اقدامهای مختلفی انجام داد، فعالیتهای مهندسی تکمیلتر شد، ۴۰ بسته بزرگ و کوچک کاری تعریف شد و مناقصه همه آنها انجام شد.
معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران با یادآوری اینکه جکت فاز ۱۱ پارس جنوبی خردادماه امسال نصب شد و با استقرار دکل، کار حفاری امروز بهطور رسمی آغاز شده است، اظهار کرد: این دکل حفاری نزدیک مرز ایران و قطر است و گاز تولیدی به پالایشگاه فاز ۱۲ منتقل میشود، زیرا طرح توسعه فاز ۱۱ پالایشگاه ندارد.
دهقان با بیان اینکه قرارداد طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی با هدف انتقال فناوری و جذب سرمایه خارجی امضا شده بود، اظهار کرد: با توجه به اینکه سرمایهگذاری خارجی محقق نشد شرکت ملی نفت ایران به دنبال تأمین مالی این پروژه رفت و توانست این سرمایه را از منابع داخلی شرکت ملی نفت ایران و اوراق مشارکت تأمین کند.
به گفته وی، تاکنون ۱۵ میلیون دلار در این طرح هزینه شده است و تا پایان سال ۷۰ میلیون دلار دیگر نیز تامین میشود، انشاءالله سال آینده بیشتر برای توسعه فاز ۱۱ هزینه خواهیم کرد.
معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران تأکید کرد: انتظار میرود سال آینده سکوی این جکت نصب شود و تا یک سال آینده نخستین گاز تولیدی از فاز ۱۱ به ساحل منتقل میشود و پس از آن نیز سکوی دوم و تأسیسات فشارافزایی را خواهیم داشت.
نظر شما