به گزارش بازار، محمدآقا قوام، نماینده اسبق ایران در صندوق بین المللی پول در رابطه با ظرفیتهای اقتصادی مبادلات ایران و چین در تفاهم نامه ۲۵ ساله گفت: همکاری و روابط راهبردی با شرق برای ما یک پیشینه تاریخی دارد.
از آنجایی که ما اشتراکات زیادی با شرق و کشورهای منطقه داریم برای مقابله با دشمنیهای غرب باید نگاه و روابطمان را با شرق بیش از پیش تقویت کرده و همکاریهای امنیتی سیاسی و منطقهای را نیز دنبال کنیم.
قوام افزود: برخی جناحهای سیاسی که الان هم حاکمیت دست آنهاست به محض افشاشدن قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین توسط یکی از رسانههای آمریکایی شروع به نوشتن مقالات اغراق آمیز و دو پهلو کردند لذا میطلبد که برای تحقق اهدافمان هم که شده نگاهمان به شرق را تقویت کنیم.
وی یادآور شد: ما در گذشته فقط بر تعامل با غرب تأکید داشتیم که ربطی هم به منافع ملی نداشت و بیشتر منافع شخصی در کار بود اما در شرایط فعلی به دنبال ایجاد موازنه در ارتباط بین شرق و غرب هستیم.
نماینده اسبق ایران در صندوق بین المللی پول عدم استفاده ایران از ظرفیتهای اقتصادی کشورهای منطقه و شرق را ناشی از ضعف مدیریتی دانست و گفت: تحریمها فرصتی را برای ما به وجود آورده که وارد تعامل با شرق شویم.
وی بر این باور است که طیف وسیع صنایع و تورم زیر ۳ درصدی اقتصاد چین در سال ۲۰۲۰ حاکی از موفقیت جهانی این کشور است و لذا طبیعی است که باید از پتانسیلهای اقتصادی این کشور استفاده کنیم.
قوام با اشاره به اینکه زمینههای برنامه مشارکت راهبردی ۲۵ ساله بین ایران و چین از ۱۴ سال قبل پی ریزی شده افزود: این یک سند ۱۸ برگی بوده که هم اکنون در مرحله یادداشت تفاهم نامه قرار دارد. بلندمدت بودن ویژگی خاص این سند است که تکلیف همه دولتها و بخشهای خصوصی را مشخص میکند تا بتوانند برنامه ریزی کنند.
نماینده اسبق ایران در صندوق بین المللی پول عنوان کرد: بنابر گفتهها قرار است کشور چین در قالب این برنامه ۲۵ ساله، بین ۲۵۰ تا ۴۰۰ میلیارد دلار در حوزههای مختلف مانند نفت، گاز، پتروشیمی، ارتباطات، فناوریهای جدید و غیره سرمایه گذاری مستقیم کند.
قوام اظهارکرد: تمام جوسازیها علیه قرارداد ۲۵ ساله به خاطر این است که با این قرارداد منافع غرب و آمریکا مورد تهدید قرار میگیرد و البته از طرفی هم باعث کاهش خصومت این کشورها با ایران خواهدشد.
نظر شما