بازار، فاطمه محمدی پور: با توجه به شیوع بیماری کرونا، اقتصاد آمریکا در پنج حوزه اقتصادی نفت، کشاورزی، وابستگی شرکتهای بزرگ آمریکایی به کالاهای چینی، صنعت توریسم متحمل ضرر شده است. شیوع ویروس کرونا تاکنون بر تقاضای جهانی نفت تاثیر گذارده و باعث کاهش بهای نفت شده است. این مهم تولید نفت در آمریکا را تحت شعاع قرار داده زیرا تنها چند هفته پس از انتشار ویروس کرونا، تقاضای روزانه نفت چین به خاطر کاهش سفرهای هوایی و جادهای و تولید کارخانه ای در این کشور پایین آمده است.از آنجا که چین از هر 100 بشکه نفت جهان 13 بشکه را مصرف می کند، هر شرکت نفتی مورد آسیب قرار گرفته است. اما صنعت نفت تنها حوزه ای نیست که تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا قرار گرفته است.
تاثیر ویروس کرونا بر شرکت های امریکایی
در پی شیوع ویروس کرونا کارخانههای چین بسته شده اند و این مهم باعث نگرانی شرکتهای بزرگ آمریکایی شده زیرا چین یکی از بزرگترین بازارها برای محصولات آمریکا مخصوصاً کالاهای الکترونیکی و مد است و شرکت های امریکایی وابستگی زیادی به این کارخانه ها جهت فروش محصولات خود دارند و از طرفی دیگر به کالاهای چینی نیاز مبرم دارند. به عنوان مثال، شرکت جنرال موتورز آمریکا برای تامین قطعات مورد نیاز خود وابسته به کارخانهها در «وهان» چین، مبدا شیوع بیماری کروناست.
در پی شیوع ویروس کرونا نیروی کار چینی در ایالات متحده آمریکا بسیار کاهش یافته زیرا به علت ترس از شیوع بیماری چینی ها یا در قرنطینه بوده یا امکان سفر به خارج را نداشته یا اجازه بازگشت به محل کار خود را ندارند.
تاثیر ویروس کرونا بر صنعت توریسم امریکا
شیوع ویروس کرونا تاثیر بسیار زیادی بر صنایع مختلف در چین و سایر نقاط جهان داشته و می توان گفت صنعت توریسم بیشترین تاثیر را پذیرفته است. از توکیو تا لندن ، هتل ها ، خطوط هوایی و خرده فروشان برای هفته ها یا ماهها با روند نزولی و کاهش درامد مواجه می شوند زیرا حدود 163 میلیون گردشگر چینی در سال 2018 به خارج سفر کردند - بیشتر از مردمی که در روسیه زندگی می کنند - طبیعی است که با شیوع ویروس کرونا از تعداد گردشگران چینی کاسته شده همانطور که در سال 2003 با شیوع ویروس سارس تنها 20 میلیون مسافر چینی به خارج از کشور رفتند.
به علت ترس از ویروس کرونا دولت ترامپ ورود مسافران از چین به آمریکا را محدود ساخته، این موضوع سبب لطمهزدن به خطوط هوایی آمریکا و در پی آن صنعت توریسم این کشور شده است. زیرا در سال ۲۰۱۹ میلادی ۲ میلیون ۵۰۰ هزار گردشگر چینی از آمریکا دیدن کردند.
تاثیر ویروس کرونا بر بخش کشاورزی امریکا
کشاورزان آمریکایی که در پی جنگ تجاری ترامپ با چین متحمل ضرر شده بودند و امیدوار بودند با بهبود روابط تجاری بین دو کشور محصولاتشان را به چین صادر کنند، اکنون با بن بست مواجه شده اند. بر اساس توافق تجاری چین با امریکا، چین موافقت کرده است محصولات کشاورزی بیشتری از امریکا خریداری نماید این در حالی است که ویروس کرونا و شیوع آن باعث تاخیر در اجرای موافقت نامه شده است.
تاثیر ویروس کرونا بر زنجیره های عرضه در امریکا
همانطور که گفته شد بسیاری از کارخانه های چین بسته شده اند و تولید در این کشور متوقف شده است. این مهم باعث ایجاد اختلال در زنجیره های عرضه جهانی شده است. از جمله در امریکا تولید کنندگانی که قطعات مورد نیاز خود را از چین وارد می کنند دو گزینه پیش رو دارند: منابع جایگزینی در خارج از چین پیدا کنند یا تولید خود را متوقف کنند.
باید گفت که خودروسازانی مثل تسلا، فورد و فولکس واگن کارخانه های خود را در چین بسته اند. شرکت های آمریکایی که بسیاری از تأسیسات تولیدی خود را در چین مستقر کردهاند، به شدت از از این شرایط آسیب دیده اند. حتی اگر قطعات و محصولات مورد نیاز آنها موجود باشد، اختلال در زنجیرههای عرضه، دسترسی برای برخی شرکت ها را محدود کرده است.
تاثیر ویروس کرونا بر شرکت های فناوری آمریکایی
کمپانیهای اپل، سامسونگ، مایکروسافت، تسلا و گوگل همه کارخانههای تولیدی و همچنین فروشگاههای خود را در چین تعطیل کردند و تقریباً همه فعالیتهای خود را به تعویق انداختند. آمازون که یکی از بزرگترین شرکتهای فعال در حوزه تکنولوژی و تولیدکنندگان محصولات هوشمند در جهان بهشمار میرود با انتشار اطلاعیهای رسمی اعلام کرد که بهدلیل افزایش نگرانیهای جهانی از شیوع گسترده ویروس کرونا، در رویداد سالانه کنگره جهانی موبایل بارسلونا شرکت نخواهد کرد.
در شرایط فعلی، کمپانی فناوری ایسوس نیز با عذرخواهی از مشتریان خود اعلام کرده است که بهدلیل شیوع ویروس کرونا نمیتواند گوشی ROG Phone II خود را بموقع در اختیار آنها قرار بدهد و البته زمان مشخصی را هم برای پایان این وقفه اعلام نکرده است.
سونی نیز از کمپانیهایی است که از شرکت در کنگره جهانی موبایل ۲۰۲۰ انصراف داده و بسیاری آن را ضربه بزرگ دیگری به این رویداد میدانند. پیش از این کارشناسان پیشبینی میکردند سونی احتمالاً از موبایل جدید خود به نام «اکسپریا ۵پلاس» رونمایی کند ولی حالا همه چیز تغییر یافته است.
تاثیر ویروس کرونا بر رشد اقتصادی امریکا
با توجه به اینکه اقتصاد چین در حال حاضر حدود ۱۷ درصد تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل میدهد، نگرانی روزافزونی در مورد تاثیر این ویروس بر اقتصاد جهان وجود داردو دولت ها و شرکت های سراسر جهان بسیاری از سفر ها را محدود کرده و بسیاری از مشاغل را به خاطر شیوع این ویروس تعطیل کرده اند.
بنابراین متخصصان پیش بینی می کنند با شیوع ویروس کرونا در چین – یکی از بزرگترین اقتصاد های دنیا - رشد اقتصاد جهان در ۲۰۲۰ ، ۰.۲ تا ۰.۳ درصد کندتر شود. انتظار می رود رشد اقتصادی آمریکا در سه ماهه اول ۲۰۲۰، ۰.۲ تا ۰.۴ درصد آسیب ببیند.
نظر شما