به گزارش بازار، علیرضا پیمان پاک افزود: واردات کشورهای همسو مثل روسیه، ترکیه، عمان، قطر، افغانستان، عراق، آذربایجان، قزاقستان، پاکستان و هند در سال ۲۰۱۸ به مبلغ ۲۳۸۰ میلیارد دلار بوده و سهم ایران از این بازارها زیر ۲۰ میلیارد دلار یعنی زیر ۹ دهم درصد جمهوری اسلامی توانسته بازار کشورهای همسویی خود را به دست آورد.
وی اظهارداشت: این آمار و اطلاعات نشان می دهد ساز و کار صادرات کشور ایراد جدی دارد.
این کارشناس حوزه تجارت و بازرگانی گفت: کشور عدد چشمگیری از حیث صادرات در بازارهای جهانی ندارد.
وی ضمن اشاره به اینکه ایران در بحث ساز و کار صادرات مشکل دارد، افزود: در کشور مازاد مصرف داخلی برای صادرات برنامه ریزی می شود که این مقوله با رویکرد ها و نظام صادراتی جهانی متفاوت است.
پیمان پاک اظهارداشت: برنامه ریزی صادراتی باید مبتنی بر سلایق، نیاز ها، ویژگی ها و جذابیت های بازار هدف باشدبه عبارتی اگر صادرکنندگان ایرانی بخواهند در بازارهای صادراتی موفق باشند باید مطابق با نیازها و سلایق بازار های هدف رفتار کنند.
وی ادامه داد: وقتی ساز و کار مشخصی برای حوزه صادرات در کشور وجود ندارد بدون شک صادرکنندگان در این مسیر با مشکلات عدیده ای مواجه هستند که یکی از این مشکلات تغییرات مکرر قوانین و مقررات است.
این کارشناس حوزه تجارت و بازرگانی گفت: متاسفانه پیمان سپاری ارزی، ممنوعیت های صادراتی فصلی، عوارض گذاری فصلی و غیره برنامه صادرات را از بین می برد.
وی افزود: برای یک بازار باید برنامه بلند مدت ۵ ساله، ۱۰ ساله و ۲۰ ساله ریخت و در عین حال برند ایجاد کرد.
پیمان پاک اظهارداشت: همه این قواعد و قوانین در تعهد زمانی، کیفیت و قیمتی کالا اثر گذار است بنابراین اگر ثبات در این مسیر وجود نداشته به هیچ وجه نمی توان برنامه ریزی بلند مدت برای صادرات داشت.
وی ادامه داد: خیلی از کالاهای که صادرکنندگان ایرانی به بازارهای دنیا صادر می کنند در قبال واردات، اقتصادی است.
یک کارشناس حوزه تجارت و بازرگانی گفت: برای مثال صادر کننده ای که سیب به هند صادر می کند اگر در مقابل صادرات سیب بتواند زردچوبه، پنبه و موز از هند وارد کند این سیکل اقتصادی است.
وی افزود: اگر صادرکننده سیب صادر و ارز حاصل از صادرات را بخواهددر سامانه نیما عرضه کند به هیچ وجه توجیه ندارد.
نظر شما