۲۱ مهر ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۰
پیروزی چین در رقابت جهانی عرضه ارزهای دیجیتال
یوان دیجیتال، رقیب دلار؛

پیروزی چین در رقابت جهانی عرضه ارزهای دیجیتال

رقابت برای عرضه ارزهای دیجیتال در دنیا بالا گرفته است و این بار هم در این رقابت چین پیروز میدان است. قرار است اولین عرضه عمومی ارزهای دیجیتال از روز ۱۸ اکتبر در چین انجام شود. مرحله اول این طرح در یک شهر انجام می شود و سپس سه شهر دیگر به این طرح اضافه می شوند.

بازار؛ گروه بین الملل: در عصر تکنولوژی یکی از مهمترین سیاستهایی که بانکهای مرکزی در پیش گرفته اند، تولید ارز دیجیتال و عرضه آن به بازار مصرف است.اما باز هم در  این عرصه رقابتی بین امریکا و چین است اما به نظر می رسد در این رقابت چین برنده میدان شده است.

به گزارش روزنامه شانگهای پست بانک مرکزی کشور چین در نظر دارد اولیه عرضه عمومی ارز دیجیتال را در کشور آزمایش کند. طبق این گزارش ارزهای دیجیتال با ارزش ۱۰ میلیون یوان معادل ۱.۵ میلیون دلار امریکا در اختیار مشتریانی قرار داده می شود که به طور اتفاقی  انتخاب می شوند و این افراد در اولین طرح آزمایشی استفاده از ارزهای دیجیتال  در کشور چین مشارکت خواهند کرد.

بر مبنای این گزارش اولین دلیل سرمایه گذاری بانک مرکزی چین در تولید ارزهای دیجیتال به دلیل شروع شدن رقابتی در میان بانکهای مرکزی دنیا برای مدرنیزه کردن سیستم  پرداخت انجام شد. از طرف دیگر عرضه ارز دیجیتال توسط بانک های مرکزی به عنوان ارائه ابزاری برای رقابت با ارزهای مجازی خصوصی در بازار از جمله بیت کوین ها انجام شد. با وجود اینکه طرح سرمایه گذاری بانکهای مرکزی در این سیستم پرداخت به تمامی بانکهای مرکزی کشورهای بزرگ داده شده بود ولی چین بیش از دیگر کشورها در این حوزه سرمایه گذاری کرد و اولین کشوری است که ارز مجازی خود را به طور رسمی وارد بازار می کند.

از جمعه، ارزهای مجازی چین وارد بازار می شود
روزنامه چاینا دیلی هم در گزارش دیگری اعلام کرد از روز جمعه ۱۸ اکتبر سال ۲۰۲۰ میلادی ارزهای مجازی رسما به مصرف کنندگان داده خواهد شد. قرار است افرادی در شهر جنوبی چین یعنی شهر شنزن به شعبه های چهار بانک بزرگ چین دعوت شوند و از طریق قرعه کشی به شماری از آنها ۲۰۰ یوان ارز مجازی اهدا شود. این افراد برای شرکت در قرعه کشی از امروز ثبت نام می کنند و قرعه کشی روز جمعه انجام می شود. برنده این ارزهای مجازی می توانند در ۳۳۸۹ شعبه از خرده فروشیهای فعال در این شهر از ارز مجازی استفاده کنند و کالاهای مورد نیاز خود را خریداری کنند. حتی استفاده از این ارزهای مجازی در شماری از هتل های کشور چین هم مجاز است.

دانگ زیامایو، تحلیل گر ارشد مرکز مطالعات مالی مرچانت در مورد این طرح به بانکوک پست گفت: «این اولین آزمایش عمومی یوان دیجیتال است و نتیجه این آزمایش تاثیر زیادی در تصمیم گیری های ما در مورد نحوه عرضه ارز دیجیتال در آینده دارد. این تجربه نه تنها در چین تازگی دارد بلکه در تمامی دنیا برای اولین بار انجام شده است.»

وی ادامه داد: «به نظر من باید این طرح در سطح وسیع تر و در شهرهای بیشتری اجرا شود و سپس تولید انبوه ارز مجازی  و جایگزینی آن با ارزهای موجود در بازار شروع شود. من فکر می کنم چین می تواند تا نیمه سال ۲۰۲۱ کاملا ارز مجازی را جایگزین ارزهای کاغذی موجود در بازار بکند.»

چین اولین کشور ارایه دهنده ارز دیجیتال دولتی خواهد بود
وال استریت ژورنال به نقل از مقامات چینی نوشت این کشور دلیل تسریع روند عرضه ارز دیجیتال را  شیوع وسیع بیماریهای ها از طریق ارزهای کاغذی می داند و در نظر دارد تا پیش ازمیزبانی المپیک زمستانه در چین، استفاده از ارزهای دیجیتالی را در کشور به مری عادی تبدیل کند. این کشور اعلام کرده است در دوره المپیک هم تمامی مسافران خارجی موظف به استفاده از ارزهای دیجیتال هستند و هیچ فردی نمی تواند ارزهای خارجی را وارد بازار چین کند زیرا احتمال انتقال بیماری های مختلف از این طرق به کشور وجود دارد.

 انتشار این خبر توسط رسانه های چینی باعث شد تا بانکهای مرکزی ایالتهای مختلف امریکا جلسه ای تشکیل دهند و ایده های اصلی طراحی ارزهای مجازی را مورد بحث و بررسی قرار دهند. اما با وجود برگزاری این جلسه و چندین جلسه دیگر در یک هفته اخیر پبشرفت سریع این طرح غیر ممکن است و امریکا نمی تواند در رقابت با چین در این حوزه پیروز شود.

نکته دیگر این است که چین تنها به عرضه ارز مجازی در بازار داخل فکر نمی کند بلکه عرضه جهانی ارزهای مجازی را در دستور کار خود دارد. بانک مرکزی کشور چین در ماه سپتامبر بیانیه ای را منتشر کرد  و در این بیانیه اعلام کرد که چین اولین کشور تولید کننده ارز مجازی خواهد بود و هدف اصلی این کشور از اجرای سریع این طرح تلاش برای بین المللی کردن استفاده از یوان به عنوان ارز جهانی و کاهش وابستگی  اقتصادی دنیا به دلار و سیستم پرداخت دلاری است.

فلکس یانگ، بنیانگذار مرکز مالی بابیل در مورد این بیانیه بانک مرکزی به تلویزیون رسمی کشور چین گفت: «تکنولوژی به تنهایی نمی تواند باعث پذیرش جهانی یوان دیجیتال به عنوان ارز مرجع مورد استفاده در دنیا بشود. مساله مهم این است که آیا کشورهای دیگر تمایل دارند از سیستم پرداخت یوان دیجیتال به عنوان جایگزینی برای سیستم دلاری استفاده کنند یا خیر.»

وی در ادامه گفت: «به نظر من این تغییر رویکرد جهانی بیش از اینکه تغییری به دلیل تحولات تکنولوژیک باشد، تغییری به دلیل تحولات سیاسی است. این طرح در اولین مراحل خود قرار دارد ولی مطالعات ما نشان داده است پتانسیل زیادی برای پیشرفت در این طرح وجود دارد و دنیا به زودی ارزهای دیجیتال را با روی باز خواهد پذیرفت.»

کد خبر: ۴۷٬۰۳۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha