به گزارش بازار، «مهدی یوسف خانی» افزود: هم اکنون بحث نهاده دام و طیور به یک معضل بزرگ در کشور تبدیل شده است.
وی همچنین اظهارداشت: مرغداران امروز در تامین نهاده مورد نیاز خود برای تولید با مشکل گرانی و کمبود شدید مواجه هستند.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان پرنده و ماهی ضمن اشاره به اینکه بیش از ۷۰ درصد قیمت تمام شده مرغ را نهاده تشکیل می دهد، گفت: نهاده ها در حال حاضر به قیمت مصوب در اختیار تولید کنندگان قرار نمی گیرد و بخش عمده خوراک طیور از قبیل کنجاله سویا، ذرت و غیره از بازار آزاد با قیمت های بسیار بالا تامین می شود.
وی افزود: برای مثال کنجاله سویا در بازار آزاد به ازای هرکیلوگرم ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان خرید و فروش می شود که چند برابر قیمت مصوب دولتی است.
یوسف خانی اظهارداشت: هم اکنون قیمت مرغ زنده در درب مرغداری به ازای هرکیلوگرم ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان، مرغ گرم کشتار شده در درب کشتارگاه به ازای هرکیلوگرم ۱۹ هزار تومان و قیمت برای مصرف کننده به ازای هرکیلوگرم ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان است.
وی ادامه داد: خوشبختانه از حیث تولید مرغ هیچ مشکلی در کشور وجود ندارد چرا که تولید بیش از مصرف است.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان پرنده و ماهی گفت: متاسفانه قدرت خرید مردم با افزایش قیمت مرغ به شدت کاهش یافته است.
وی ضمن اشاربه افزایش قیمت تخم مرغ به دلیل گرانی و کمبود نهاده ها و همینطور صادرات بیش از حد این محصول افزود: صادرات تخم مرغ طی یک تا دو هفته اخیر ممنوع شده است.
یوسف خانی تصریح کرد: قیمت تخم مرغ به علت ممنوعیت صادرات در بازار کاهش پیدا کرده و به قیمت مصوب هرکیلوگرم ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان نزدیک شده است.
وی ادامه داد: ممنوعیت صادرات تخم مرغ مقطعی است و به محض برطرف شدن مشکل بازار داخلی باید از سرگرفته شود.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان پرنده و ماهی گفت: اگر صادرات تخم مرغ یک ماه ممنوع و یک ماه آزاد شود بدون شک مشتری های خود را در بازارهای هدف از دست خواهیم داد و این به ضرر تولیدکنندگان داخلی است.
وی افزود: ایران در بحث مرغ و تخم مرغ با مازاد تولید مواجه است از اینرو باید صادرات در هر دو زمینه تقویت شود.
یوسف خانی یادآورشد: اگر نهاده ها به نرخ مصوب در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد بدون هیچ گونه مشکلی هم بازار داخلی مرغ و تخم مرغ تنظیم و هم مازاد تولید روی ریل صادرات قرار خواهدگرفت.
نظر شما