به گزارش بازار، افشین جوزری اظهار کرد: براساس پایش اتاق بازرگانی چند عامل سبب پیچیده شدن کار تولیدکنندگان میباشد که شامل غیرقابل پیشبینی بودن قیمت مواد اولیه به خاطر نوسانات ارزی، بیثباتی سیاستها و مقررات کسب و کار است که از تصمیمات هیجانی و یک شبِه سیاست گذاران نشات میگیرد.
وی بیان کرد: با راه اندازی «سامانه بازارگاه» اتفاق نابههنجاری در کشور رخ داده و ایجادکنندگان آن توان کنترل نداشته و تولیدکننده را سردرگم کردهاند.
وی تصریح کرد: یکی از مهمترین اشکالات این سامانه این است که مجری و ناظر خود دولت است و به نوعی نظام تشکلی در امر نهاده را نابود کرده است و دولت به جای آنکه ناظر باشد تبدیل به مجری و ناظر شده و دیگر این سامانه نمیتواند کارکرد داشته باشد.
جوزری بیان کرد: در بحث سامانه بازارگاه هیچ اقدام تخصصی صورت نگرفته است، این در حالی است که قرار بود تمام ارکان دخیل در حوزه مرغ و گوشت در این سامانه دیده شود، اما توزیع کننده در این سیستم حذف شده است.
وی گفت: اکنون بخشی از دولت عنوان میکند که نهادهها از قبل وارد کشور شده و از آن طرف بخش دیگری از دولت میگوید که اصلا نهادهای در اختیار ما قرار نگرفته است!
این کارشناس حقوق در حوزه تولید بیان کرد: در کشورما ۴۰۰ وارد کننده ثبت شده وجود دارد اما نهادههای دام و طیور صرفا توسط ۱۰ واردکننده صورت میگیرد؛ حال سوال این جا است که این ۱۰ وارد کننده چگونه ۳۰ هزار امضا و درخواست نهاده را مورد پوشش قرار دهند؟
جوزری بیان کرد: در سال گذشته نهاده با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد و توزیع شده و در اختیار تولید کننده قرار گرفته است اما علت سردرگمی فعلی این است که فاصله بسیار زیادی میان ارز آزاد و ارز ۴۲۰۰ تومانی وجود دارد و همین مهم سبب فساد شده است.
این کارشناس حقوق در حوزه تولید در خاتمه گفت: در عمل، اصل ۴۴ قانون اساسی رها شده و اتحادیهها و تشکلها در امر توزیع کنار گذاشته شدهاند و سیستم به شدت دولتی شده است.
نظر شما