به گزارش بازار، «ولی الله فریادرس» افزود: واردات میوه های که کشور در تولید آن به خودکفایی رسیده و صادرات دارد از سال ۱۳۸۹ یعنی پس از ابلاغ قانون افزایش بهره وری ممنوع شده است.
وی اظهارداشت: قانون تمرکز هم بر این قضیه تاکید دارد و می گوید: «واردات اقلام خودکفا در کشور ممنوع است.»
مدیرکل دفتر مقررات و استانداردهای بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: واردات هیچ گونه میوه ای تا این لحاظه آزاد نیست و آزاد نخواهد شد.
وی همچنین افزود: در ماده ۵۱ قانون امور گمرکی تصریح شده می توان مواد خام را وارد سرزمین ایران کرد و پس از فرآوری محصول نهایی را روی ریل صادرات قرار داد.
فریاد درس اظهارداشت: با این اقدام ضمن ایجاد اشغال می توان ارز قابل توجهی وارد کشور کرد.
وی ادامه داد: چهارچوب و شرایطی در گمرک چیده شده به عنوان مجری قانون که به هیچ وجه کالای که از این مسیر وارد کشور می شود در بازار داخلی نشتی نداشته باشد و ما به ازای آن کالای نهایی صادر شود.
مدیرکل دفتر مقررات و استانداردهای بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: برای مثال هم اکنون گندم بصورت عبور وقت وارد کشور می شود و کارخانجات داخلی این گندم را تبدیل به آرد می کنند و آرد تولیدی به کشورهای نیازمند مثل عراق و افغانستان صادر می شود.
وی افزود: این گندم به هیچ وجه وارد بازار داخلی کشور نمی شود.
فریادرس اظهارداشت: ظرفیت تولید کارخانجات آرد کشور بیش از تولید داخلی گندم است لذا از این محل برای اشتغال افزایی و ارزآوری استفاده می کنیم.
وی ادامه داد: قانون عبور موقت منعی برای واردات میوه جهت فرآوری و صادرات در کشور ایجاد نکرده اما درخواستی در این زمینه از سوی بخش خصوصی وجود ندارد.
مدیرکل دفتر مقررات و استانداردهای بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی ضمن اشاره به اینکه ایران در تولید بسیاری از میوه ها خودکفاست، یادآورشد: صنایع و کارخانجات کشور از میوه های تولید داخل برای فرآوری و صادرات استفاده می کنند.
نظر شما