به گزارش بازار، فرهاد دژپسند در جمع خبرنگاران، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا مالیات بر سود سپردههای بانکی از لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم حذف شد، توضیح داد: برای تدوین لایحه مذکور، چند مرحله را طی کردیم؛ به نحوی که مرحله نخست، مرحله کارشناسی بود و در مرحله دوم با دعوت از صاحب نظران دانشگاهی، دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی در چندین جلسه پیشنهادات را بررسی کردیم و در مرحله سوم نیز، آنچه که نهایی شد را در یک گروه دیگر با حضور بنده بررسی و نهایی کردیم. در واقع لایحه یک فرآیند طولانی را برای تکمیل و نهایی شدن طی کرد و اینکه میگویند این لایحه ۵ ماه در وزارت اقتصاد ماند، کذب است.
وی افزود: در هر فرآیندی افت و خیز وجود دارد و ما در جلسات، دموکراسی را رعایت میکنیم و با توجه به اینکه من در آخرین مرحله، حضور داشتم می گویم که اساساً در این شرایط، مسئله مالیات بر سود سپردههای بانکی نه پیشنهاد بوده و نه به جمعبندی رسید.
دژپسند تصریح کرد: سود سپرده، عایدی سرمایه نیست و به غلط طبقه بندی میشود و اتفاقاً برعکس آن هم صادق است؛ به این معنا که اگر سپرده را سرمایه تلقی کنیم، در شرایط تورمی ارزش آن کاهش یافته است؛ چراکه سود سپرده ملک و دارایی نیست؛ بلکه ریال است؛ اینجا است که در این شرایط، نظر بخش غالب اقتصاددانان این است که با توجه به حجم بالای نقدینگی و بازارهای غیرمولد، اگر زمینه کوچ نقدینگی فراهم شود، ضربه مهلکی به اقتصاد کشور فراهم میشود. در واقع اگر زمینه کوچ نقدینگی از بازار پول به بازارهای موازی همچون زمین و کالا برود ضربه نابخشودنی به اقتصاد است.
وی گفت: ما لایحه را به صورت جمعی تدوین کردیم و این موضوع در پیشنهاد نهایی و در جمع، مطرح نشد. در بحث مالیات باید دقت زیادی شود. مالیات ظریف است و نباید به عنوان یک چکش تلقی شود.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه تعیین نرخ مالیات یکی از سختترین کارها است، ادامه داد: مالیات باید ضمن کمک به تأمین مالی دولت، به اقتصاد آسیبی وارد نکند. ما در لایحه موضوع مالیات عایدی سرمایه و استفاده از سرمایه را داریم اما دقت کردیم که این بحثها منتهی به ایجاد اختلال در بازارهای دیگر نشود و اکنون، باز هم تاکید میکنم که مالیات بر سود سپردههای بانکی مطرح نبوده و نیست.
نظر شما