به گزارش بازار به نقل از بازار سرمایه ایران، علی صحرایی در پاسخ به این پرسش که آیا بهتر شدن وضع روز شنبه بازار سرمایه به خاطر مصوبات روز پنجشنبه شورای عالی بورس بود، گفت: خیلی عوامل بر بازار و تصمیمگیری فعالان بازار سرمایه اثر دارد، از جمله اینکه مردم فهمیدند حاکمیت برای صیانت از سرمایهگذاریشان محکم پای کار است. اگر نیاز باشد، اقداماتی فراهم میکند که نقدشوندگی سرمایهگذاری در بورس تضمین شود.
وی افزود: اصلاحات اخیر که در بازار روی داده، جذابیت ایجاد کرده است. مصوبات شورای عالی بورس نقدشوندگی سهام را تضمین کرد. یعنی شرکتها میتوانند اسناد سهام خزانه صادر کنند، به این معنی که شرکتها میتوانند صدور اسناد سهام خزانه و نیز اوراق اختیار فروش تبعی داشته یا اوراق بیمهای برای شرکتها منتشر کنند. اوراق تبعی خاصیتش این است که ما به سرمایهگذاران حقیقی این اطمینان را میدهیم که اگر یک سهم اختیار فروش تبعی آن منتشر شده، حداقل به اندازه سرمایهگذاری در سپرده بانکی بازده داشته باشد. درواقع اگر سهم بیش از آن رشد برسد، برای خود سهامدار است، یعنی اطمینان بخش است که ضرر نخواهد کرد.
وی ابزار دیگر را بازارگردانی عنوان کرد و گفت: بازارگردانی در حال حاضر عدد دارد، ولی مقدار آن مشخص نیست. وظیفه ذاتی بازارگردانان، نقد شوندگی و محدود کرد دامنه نوسان یک دارایی مالی است. همه این عوامل باعث شد، مردم امروز حضور خوبی در بازار سرمایه داشته باشند. نکتهای که بازار خیلی مهم است، اعتماد بازار است. یعنی این ابزارها، ذهنیت و فضای روانی بازار را آرامش میبخشد؛ این بازار نقدشونده، در دسترس و شفاف است و با هر میزان سرمایه امکان حضور در بازار وجود دارد.
مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران اظهار امیدواری کرد: این ابزارها باعث میشود، مردم استقبال خوبی از بازارسرمایه داشته باشند و متغیرهای بنیادی و عوامل اقتصادی هم از این موضوع پشتیبانی می کند، بسیاری از افرادی که ریسکپذیریشان کم هست نیز کمکم با مهیا شدن شرایط، وارد بازار میشوند.
وی در مورد این شایعه که حقوقیهایی که روز شنبه سهام خریدند، نمادشان بسته شده است، گفت: چنین موضوعی وجود ندارد. چند شرکت حقوقی که در مقادیر زیادی سهمشان را میفروختند، شرایط خاصی داشتند و به آنها تذکراتی داده شد و این یک روال عادی هست.
مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران بیان داشت: چون مردم میگویند شرکتهای حقوقی به طور بلوکی خرید کرده اند، الان هم برای فروششان بروند، خودشان بازاریابی کنند. این موضوع در همه دنیا وجود دارد، در مقررات ما هم وجود دارد. به طوریکه شرکتهای با سرمایه ۳۰۰ میلیارد تومان یک درصد و شرکتهای کوچکتر از آن ۵ درصد در یک روز بیشتر نباید فروش داشته باشند. یک کد معاملاتی بیشتر از ۵ درصد در روز نباید بفروشد.
صحرایی ادامه داد: این یک اصل است که بازی بزرگان با بزرگان و بازی کوچکها با کوچکها باشد. این گونه نیست که سهمی را بلوکی خریداری کنند و خرد خرد ارائه کنند. حقوقی با فروش از یک درصد به بالای سهام، باید اطلاعرسانی کنند. این مقررات همیشه هست، ولی در این روزها بیشتر حساسیت ایجاد میکند و توجه بیشتری به خود جلب میکند.
وی تأکید کرد: هر جا یک شرکت حقوقی سهام سنگین بفروشد، باید ناظر بازار به او تذکر بدهد، در مقررات جهانی هم سهامداری که بالای یک درصد بخواهد بفروشد، باید افشا و اعلام شود.
نظر شما