به گزارش بازار به نقل از صدا و سیما، محمدرضا بنی طبا مدیر روابط عمومی انجمن صنایع فراوردههای لبنی افزود: ادعا شده که صنایع لبنی، در صادرات شیر خشک کارشکنی میکند.
وی گفت: در کشور ما حدود ۸۰ کیلو سرانه مصرف وجود دارد و نمیتوانیم بگوییم که مازاد شیر خشک داریم، چون یک بخشی از جامعه که باید شیر و لبنیات در سبد غذایی آنها قرار بگیرد نمیتوانند آن را تهیه کنند آن هم به دلیل کاهش قدرت خرید و یا ضعف فرهنگ استفاده از لبنیات است.
بنی طبا افزود: در نتیجه این مقدار شیر و لبنیاتی که مردم استفاده نمیکنند تبدیل به شیر خشک میشود.
وی اضافه کرد: وزارت جهاد باید طبق برنامههای چهارم، پنجم و ششم توسعه که قرار بوده از سرانه مصرف لبنیات و شیر از محل غذاها و خوراکیهای مضر سرمایه گذاری کند، آمده اند صورت مسئله را پاک کرده و به جای حمایت از این بخش و سرمایه گذاری در آن مازاد شیر خشک را صادر میکنند.
این کارشناس صنایع لبنی گفت: متاسفانه در این صادرات، سهمیه بندی اتفاق افتاده و هر کسی نمیتواند وارد این قصه شود و شیر خشک صادر کند.
بنی طبا افزود: افراد معدودی سهمیههای خاص میگیرند مثلا هستند کسانی که اصلا در این حوزه تخصصی ندارند و فقط با استفاده از رانت و ارتباط، سهمیه میگیرند، به عنوان مثال یک نفر با یک برگه دو هزار تنی سهمیه یعنی صاحب دو میلیون کیلو شیرخشک خواهد بود که با احتساب کیلویی ۶ هزار تومان، ۱۲ میلیارد پول به جیبش رفته است.
وی گفت: اعتراض انجمن صنایع لبنی به اصل صادرات شیر خشک نبوده بلکه به سهمیه بندی و فساد درون این موضوع اعتراض کرده است.
مدیر روابط عمومی انجمن صنایع فراوردههای لبنی افزود: انجمن صنایع لبنی، پیشنهاد داد که نخست باید سهمیه بندی را برداشت و بعد هر کسی که قرار است صادرات انجام دهد برایش عوارضی بگذاریم تا هر کسی وارد این بازار نشود.
بنی طبا گفت: در سالهای گذشته، به دلیل تحریک و بالا بودن قیمت شیر، صادرات شیر خشک ممنوع اعلام شد.
وی اضافه کرد: ما به التفاوت زیاد بین قیمت شیر خشک داخلی و بازار خارجی، صادرات این محصول را به صرفه و سود آور کرده است.
نظر شما