۱۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۸:۳۳
ارائه تسهیلات ویژه به صنایع برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر

ارائه تسهیلات ویژه به صنایع برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر

یک مقام مسئول گفت: وزارت نیرو برای صنایعی که وارد حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر می‌شوند، تسهیلات ویژه، تعویق در اقساط مالیاتی، تسهیل واردات تجهیزات و اختصاص ارز بیشتر در نظر گرفته است.

به گزارش بازار به نقل از وزارت نیرو، سعید میرشریفی ناظر شورای عالی مدیریت مصرف برق شرکت‌های توزیع در خصوص وضعیت ناترازی انرژی کشور و اقدامات صورت‌گرفته برای تأمین حداکثری برق گفت: ناترازی میان تولید و مصرف انرژی در سال‌های اخیر به یکی از مسائل کلان کشور تبدیل شده است. به‌گونه‌ای که در تابستان‌ها به دلیل محدودیت در تأمین اوج بار و در زمستان‌ها به علت کمبود سوخت، دولت ناچار به اعمال محدودیت‌هایی برای مصرف‌کنندگان در حوزه‌های مختلف انرژی، به‌ویژه برق شده است.

وی ادامه داد: وزارت نیرو از ابتدای دولت چهاردهم، دو رویکرد کلی را به‌صورت جدی دنبال کرده است که یکی افزایش تولید برق از مسیرهای متنوع و دیگری مدیریت و بهینه‌سازی مصرف در تمامی تعرفه‌ها اعم از خانگی، صنعتی، کشاورزی و اداری است.

میرشریفی با اشاره به شرایط زمستان ۱۴۰۳ افزود: با توجه به محدود بودن منابع گاز در زمستان به دلیل مصرف بالا در بخش خانگی، منطقی است که سهم صنایع از گاز و برق کاهش یابد. با این حال، با تلاش شبانه‌روزی در وزارت نیرو و همکاری نزدیک با وزارت نفت و وزارت صمت، علی‌رغم افزایش ناترازی از ۱۲ هزارو ۴۴۳ مگاوات به ۱۷ هزار و ۵۵۷ مگاوات که رشد ۴۱ درصدی را نشان می‌دهد، پایداری شبکه برق حفظ شد.

ناظر شورای عالی مدیریت مصرف برق تأکید کرد: این موفقیت با اجرای طرح‌هایی چون جایگزینی سوخت گازوئیل، طرح‌های جابجایی بار، افزایش بازدهی نیروگاه‌ها، اقدامات تشویقی و بهینه‌سازی مصرف در تمام بخش‌ها به دست آمد.

میرشریفی در ادامه به برنامه‌های حمایتی وزارت نیرو برای صنایع اشاره کرد و گفت: تأمین انرژی مورد نیاز صنایع از اولویت‌های دولت چهاردهم است. گرچه رفع ناترازی انرژی زمان‌بر است، اما وزارت نیرو با همکاری وزارت صمت، اجرای ماده ۴ قانون مانع‌زدایی از تولید را در دستور کار قرار داده و بر اساس این قانون، صنایع می‌توانند با احداث نیروگاه‌های خودتأمین، برق مورد نیاز خود را تولید کرده و مازاد آن را در قالب قرارداد دوجانبه یا از طریق بورس انرژی به فروش برسانند.

وی با اشاره به اینکه برنامه‌ریزی شده است تا ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی توسط صنایع تأمین شود، ادامه داد: از سوی دیگر تسهیلات ویژه، تعویق در اقساط مالیاتی، تسهیل واردات تجهیزات و اختصاص ارز بیشتر به صنایعی که وارد حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر می‌شوند نیز در نظر گرفته شده است.

میرشریفی ادامه داد: در شرایط عادی، صنایع حدود ۸۵۰۰ مگاوات مصرف دارند و در دوره‌های مدیریت مصرف تابستانی و زمستانی بر اساس الگوهای تنظیم شده مدیریت بار مشمول مدیریت مصرف می‌شوند.

ناظر شورای عالی مدیریت مصرف برق اظهار کرد: رویکرد وزارت نیرو همواره این بوده که با کاهش فشار بر صنایع و ارائه راهکارهای جایگزین میزان برق تحویلی به صنایع را افزایش دهد که نمونه بارز و عملی این رویکرد، کاهش متوسط تعدیل مصرف صنایع از ۲۳ درصد در تابستان به کمتر از ۱۵ درصد در زمستان گذشته آن هم در شرایط سخت تأمین سوخت است.

کد خبر: ۳۳۴٬۳۵۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha