۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۴
ارزش‌ افزوده نفت و گاز رشد کرد

ارزش‌ افزوده نفت و گاز رشد کرد

جدیدترین محاسبات انجام‌شده از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس نشان می‌دهد رشد اقتصادی کشور در دی امسال نسبت به ماه مشابه سال گذشته ۱.۸ درصد و رشد اقتصادی بدون نفت نیز ۱.۳ درصد بوده است.

به گزارش بازار،‌ داشتن تصویری بهنگام و قابل اعتماد از تحولات تولید ناخالص داخلی کشور، می‌تواند به‌طور مؤثر به بهبود سیاست‌گذاری و پایش دقیق‌تر اقتصاد کلان کمک کند. با توجه به تأخیر مراجع آماری در این حوزه و درخواست‌های مکرر نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای رفع این کاستی و ارائه تصویری بهنگام‌تر از رشد اقتصادی، مرکز پژوهش‌های مجلس تلاش کرده است که زیرساختی محاسباتی فراهم کند تا بر اساس آن رشد اقتصادی کشور با تواتر ماهانه و در سریع‌ترین زمان ممکن، برآورد و ارائه شود.

آخرین آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی در خصوص رشد اقتصادی مربوط به فصل تابستان سال ۱۴۰۳ است که براساس آن تولید ناخالص داخلی کشور نسبت به فصل مشابه سال قبل، با نفت و بدون نفت به‌ترتیب ۲.۷ و ۲.۳ درصد رشد داشته است، البته مرکز آمار ایران رشد اقتصادی فصل پاییز را اعلام کرده که به جهت تفاوت در روش‌شناسی آن در این گزارش مدنظر قرار نگرفته است.

طبق محاسبات مرکز پژوهش‌ها، رشد اقتصادی کشور در دی سال ۱۴۰۳ نسبت به ماه مشابه سال قبل، ۱.۸ درصد و رشد اقتصادی بدون نفت نیز ۱.۳ درصد برآورد می‌شود. نتایج برآوردهای این مرکز نشان می‌دهد در دی ۱۴۰۳، نسبت به ماه مشابه سال قبل، ارزش افزوده بخش کشاورزی رشد ۳.۵ درصدی، بخش نفت خام و گاز طبیعی رشد ۶.۵ درصدی، گروه صنایع و معادن رشد منفی ۱.۶ درصدی و گروه خدمات رشد ۲.۷ درصدی را ثبت کرده‌اند.

متن کامل این گزارش را از اینجا بخوانید.

کد خبر: ۳۳۱٬۱۴۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha