۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۰
چقدر پشت معاملات طلا ریسک وجود دارد؟| بورس همچنان گوشت قربانی است
بازار بررسی کرد:

چقدر پشت معاملات طلا ریسک وجود دارد؟| بورس همچنان گوشت قربانی است

در حالی که اونس جهانی همچنان در محدوده ۳ هزار دلار نوسان می‌دهد که کارشناسان داخلی با بررسی وضعیت تکنیکال اونس احتمالا اصلاح را جدی می‌دانند.

بازار؛ گروه بورس: هیجان بازار طلا منجر به جذب نقدینگی سایر بازارها شد. به همین دلیل رکود در معاملات بورس، خودرو و... عمیق تر شده‌است. هرچند این افزایش جریان نقدینگی بازار طلا در کوتاه مدت می‌تواند دوام داشته باشد اما در همین بازه زمانی تبعاتی برای اقتصاد کشور دارد.
ریشه این مسأله نوسانات ارزی است. افزایش نرخ دلار در بازار آزاد نگرانی در مورد بوجود آمدن تورم انتظاری را افزایش داد. از طرف دیگر تقاضا برای پول در بازار سهام افزایش پیدا کرد. این دو مورد در کنار افزایش نرخ بهره معاملات منفی بورس را تشدید کرد.

درواقع اخیرا یک رقابتی بین دلار و نرخ بهره شکل گرفته است. حالا ممکن است بسیاری مثلا به صندوق های درآمد ثابت یا غیره انتقاد کنند که سود بدون ریسک بالایی پرداخت می کنند، اما منشا این سود بدون ریسک بالا، تورم و رشد نرخ ارز است و سود صندوق های درآمد ثابت معلول است.

پرویز جلیلی معتقد است که اگر یک میلیون شرکت کننده خرید طلا داشته باشیم که نفری ۶ قطعه را خریداری کنند تقریبا ۲۰۰ میلیون تومان سرمایه استفاده می کنند و در مجموع ۲۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی از بازار خارج می شود

پرویز جلیلی کارشناس بازارهای مالی درباره وضعیت جذب نقدینگی در بازار طلا گفت: « ثبت نام یک میلیون سکه یا حراج های سکه که تا ۶ میلیون زیر قیمت بازار هم عرضه شده، عامل بخشی از فشار فروش در بازار سهام هستند، باید این فشار فروش کاهش یابد، زیرا هر فردی که می خواهد در حراج بزرگ شرکت کنند از بورس نقد کردند. البته امکان تمدید خراج مثل همیشه وجود دارد و این مسأله باعث ادامه ریسک می‌شود. »

حبیبی تاکید کرد:« در حراج مشخص نشده که یک میلیون سکه منظور چه تعداد سکه تمام، چه تعداد نیم و ربع سکه است و اگر یک میلیون شرکت کننده خرید طلا داشته باشیم که نفری هر ۶ قطعه را خریداری کنند تقریبا ۲۰۰ میلیون تومان سرمایه استفاده می کنند و در مجموع ۲۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی از بازار خارج شود. مسأله اصلی اینجاست که حراج ها ادامه پیدا می کند.»
وی افزود: «اگر دو میلیون نفر شرکت کنند و تمام سکه ها را انتخاب کنند ۴۰۰ همت تقریبا پول فریز خواهد شد. این سکه هایی که دولت در ۷۶ حراج گذشته فروخته است و این یک میلیون سکه هم به همین ترتیب، با انس جهانی ۱۸۰۰ تا ۲۶۰۰ دلار و دلار نیمایی ۳۸۵۰۰ تومان به شکل رفع تعهد ارزی از صادر کننده ها خریده است، اما با انس ۲۹۰۰ دلار و دلار توافقی که ۶۷۳۰۰ و دلار بازار آزادی که سکه در آن با قیمت دلار ۹۲ هزار تومان قیمت می‌خورد می‌فروشد.»
این ۸۱ تن طلای وارداتی رفع تعهد ارزی با دلار نیمایی ۳۸۵۰۰ خریداری شده است و چون در دی ماه دلار توافقی شد سود عرضه طلا در بانک مرکزی چند برابر بوده است. از طرف دیگر اگر ۲۰ درصد خواب سرمایه تا پایان مهر ماه رو حساب کنیم، سکه با سررسید مهر با قیمت انس ۲۸۸۲ دلار، قیمت دلار سکه ۱۰۳ هزار تومان می‌شود

دلایل سکوت در مقابل مشکلات بازار طلا

دلار ظاهرا می خواهد مجددا سقف اخیر را تست کند و امروز مجددا به بالاتر از ۹۲ هزار تومان نفوذ کرد. باید دید تست مجدد سقف چه نتیجه ای خواهد داشت. فعلا نگرانی ها از آینده باعث می شود خریداران به صورت خزنده به خریدشان ادامه دهند و باید دید آیا موفق می شود قبل از پایان سقف را به صورت محسوس افزایش دهد یا نه.
پرویز خالقی کارشناس اقتصادی در گفتگو با بازار با اشاره به اینکه در هفته اخیر سنگین ترین خروج پول همزمان از سهام، صندوقهای سهامی و صندوقهای سپرده گذاری با سود ثابت رخ داده است، گفت: «مقصد این همه منابع سنگین بازار طلاست. بانک مرکزی بصورت برنامه ریزی شده با بالا کشیدن قیمت دلار بازار طلا را داغ کرده است. در همین راستا سکه با حباب سنگین به اصطلاح در حراج با دلار ۱۲۰ هزاری می‌فروشد تا تامین بودجه انجام شود.»
وی افزود: «شورای عالی بورس هم با سکوت کامل نابودی سرمایه باقی مانده سهامداران را تماشا می‌کند. درواقع عملکرد اخیر باعث آسیب به تولید است. کاهش فاصله ارز رسمی و بازار آزاد دلخوشی موقت بود که سریعا رو به افول گذاشت. انگار شرکتهای تولیدی محکوم هستند با دهها مصیبت نبود برق و گاز و افزایش متناوب هزینه تولید، دلارهای صادراتی خود را در اختیار اصحاب رانت قرار بدهند.»

تحلیل رویکرد بانک مرکزی نسبت به طلا

اگر در شرایط بحرانی فعلی که زیربار تحریم کسب دلارهای دولت از صادرات نفت کاهش یافته همین شرکتهای صادرات محور حمایت می‌شدند می‌توانستند کاملا جای خالی کسر دلارهای حاصل از صادرات نفت رو پر بکنند اما بانک مرکزی ترجیح می‌دهد با بازار دلالی خود را داغ نگهدارد.

از نظر تکنیکال نیز طلا در تایم فریم ۴ ساعته زیر محدوده مقاومتی مشخص شده حوالی ۳,۰۰۰ دلار نوسان می‌کند و در اندیکاتور RSI واگرایی میسازد. وجود واگرایی در اندیکاتور دلیل محکمی بر اصلاح قیمتی نیست، ولی محدوده ۳,۰۰۰ دلار را محدوده پر پتانسیل اصلاحی است، هرچند از لحاظ قیمتی همچنان در روند صعودی قرار داریم

از طرف دیگر در بازار جهانی سرمایه گذاران انس جهانی کماکان به ترامپ و سیاست های او بدبین هستند و به نظر می رسد که ریسک های بزرگی را در پیش روی اقتصاد جهان می بینند و دست از خرید طلا نمی کشند. به همین دلیل بانک ها و موسسات مالی برتر جهان سقف انس جهانی را در پیش بینی ها خود تا ۳۱۰۰ دلار افزایش داده اند.

از طرف دیگر در بازار جهانی سرمایه گذاران انس جهانی کماکان به ترامپ و سیاست های او بدبین هستند و به نظر می رسد که ریسک های بزرگی را در پیش روی اقتصاد جهان می بینند و دست از خرید طلا نمی کشند. به همین دلیل بانک ها و موسسات مالی برتر جهان سقف انس جهانی را در پیش بینی ها خود تا ۳۱۰۰ دلار افزایش داده اند.

از نظر تکنیکال نیز طلا در تایم فریم ۴ ساعته زیر محدوده مقاومتی مشخص شده یعنی حوالی ۳,۰۰۰ دلار نوسان می‌کند و در اندیکاتور RSI واگرایی میسازد. وجود واگرایی در اندیکاتور دلیل محکمی بر اصلاح قیمتی نیست، ولی محدوده ۳,۰۰۰ دلار را محدوده پر پتانسیل اصلاحی است، هرچند از لحاظ قیمتی همچنان در روند صعودی قرار داریم.

کد خبر: ۳۲۷٬۳۱۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha