به گزارش بازار، نخستین مرکز پایش وضعیت هوشمند نیروگاهی کشور (IPCM CENTER) با هدف توسعه فناوریهای پیشرفته و بهینهسازی مدیریت نیروگاههای برق توسط گروه انرژی پاسارگاد و شرکت تولید انرژی برق شمس پاسارگاد در نیروگاه سیکل ترکیبی شریعتی مشهد با حضور معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان به بهره برداری رسید.
این مرکز، با استفاده از هوش مصنوعی و تحلیل دادههای لحظهای، گامی مؤثر در افزایش بهرهوری و کاهش هزینههای عملیاتی صنعت برق کشور به شمار میرود.
مدیر فنی و نظارت شرکت تولید برق انرژی شمس پاسارگاد در حاشیه آیین افتتاح این طرح اظهارکرد: این مرکز با بهرهگیری از روشهای نوین پایش تجهیزات نیروگاهی و تحلیل دادههای پیشرفته، امکان نظارت هوشمند بر عملکرد نیروگاههای برق را فراهم میکند.
سید امیرحسین بحرینی تصریح کرد: این طرح با مشارکت دانشگاه صنعتی شریف و استفاده از فناوریهای نوین نظارت بر توربینهای گازی و بخار اجرایی شده و میتواند بهعنوان مدلی کارآمد در سایر نیروگاههای کشور نیز مورد استفاده قرار گیرد.
وی در ادامه با اشاره به مزایای مرکز پایش هوشمند نیروگاه، کاهش ناترازی تولید و مصرف انرژی از طریق اقدامات پیشگیرانه و بهینهسازی عملکرد تجهیزات، افزایش طول عمر تجهیزات نیروگاهی با کاهش نیاز به تعمیرات مکرر و بهینهسازی بهرهوری، کاهش هزینههای تعمیر و نگهداری از طریق نظارت آنلاین و تصمیمگیری هوشمند، پیشبینی خرابیها و جلوگیری از توقفهای ناگهانی با تحلیل دادههای لحظهای را از جمله این ویژگی ها عنوان کرد.
مدیر فنی و نظارت شرکت تولید برق انرژی شمس پاسارگاد با اشاره به سه بخش کلیدی مرکز IPCM تصریح کرد: مانیتورینگ آنلاین توربینها و تجهیزات کلیدی که این سیستم با نظارت لحظهای و مقایسه عملکرد تجهیزات با شرایط بهینه، هشدارهای لازم را برای جلوگیری از خرابیها صادر میکند، تحلیلهای پیشبینی و بهینهسازی عملکرد که از مدلهای هوش مصنوعی برای پیشبینی مشکلات احتمالی و کاهش ریسک عملیاتی استفاده میکند، تصمیمگیری سریع و هوشمند که داشبوردهای مدیریتی و تحلیل دادههای لحظهای برای بهبود بهرهوری و کاهش هزینههای عملیاتی را ارائه میدهد.
وی با اشاره به برنامههای آینده مرکز پایش وضعیت هوشمند افزود: از جمله برنامههایی که در آینده در این مرکز انجام میشود شامل بهکارگیری هوش مصنوعی و یادگیری ماشین برای بهبود پیشبینی خرابیها و افزایش بهرهوری نیروگاهها، طراحی داشبوردهای تحلیلی پیشرفته جهت ارائه دادههای یکپارچه و قابل فهم برای مدیران و کارشناسان نیروگاهی، ارتقای امنیت سایبری برای حفاظت از اطلاعات حیاتی نیروگاهها و جلوگیری از تهدیدهای امنیتی، استفاده از تحلیل دادههای بزرگ (Big Data Analytics) برای بهینهسازی مصرف انرژی و کاهش هزینههای عملیات است.
بحرینی همچنین راهاندازی مرکز پایش وضعیت هوشمند نیروگاهی توسط گروه انرژی پاسارگاد را گامی بلند در جهت مدیریت هوشمند نیروگاهها، افزایش بهرهوری و کاهش هزینههای عملیاتی در صنعت برق کشور دانست.
وی افزود: این مرکز با استفاده از فناوریهای پیشرفته، امکان تحلیل و نظارت لحظهای بر عملکرد نیروگاهها را فراهم کرده و زمینه را برای آیندهای پایدارتر در تولید انرژی مهیا خواهد کرد.
نظر شما