۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۱
نخستین مرکز پایش وضعیت هوشمند نیروگاهی در مشهد به بهره برداری رسید
ب حضور معاون علمی رئیس جمهور؛

نخستین مرکز پایش وضعیت هوشمند نیروگاهی در مشهد به بهره برداری رسید

نخستین مرکز پایش وضعیت هوشمند نیروگاهی کشور (IPCM CENTER) بر پایه پلتفرم هوش مصنوعی با حضور معاون علمی رئیس جمهور امروز، چهارشنبه در نیروگاه سیکل ترکیبی مشهد به بهره برداری رسید.

به گزارش بازار، نخستین مرکز پایش وضعیت هوشمند نیروگاهی کشور (IPCM CENTER) با هدف توسعه فناوری‌های پیشرفته و بهینه‌سازی مدیریت نیروگاه‌های برق توسط گروه انرژی پاسارگاد و شرکت تولید انرژی برق شمس پاسارگاد در نیروگاه سیکل ترکیبی شریعتی مشهد با حضور معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان به بهره برداری رسید.

این مرکز، با استفاده از هوش مصنوعی و تحلیل داده‌های لحظه‌ای، گامی مؤثر در افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌های عملیاتی صنعت برق کشور به شمار می‌رود.

مدیر فنی و نظارت شرکت تولید برق انرژی شمس پاسارگاد در حاشیه آیین افتتاح این طرح اظهارکرد: این مرکز با بهره‌گیری از روش‌های نوین پایش تجهیزات نیروگاهی و تحلیل داده‌های پیشرفته، امکان نظارت هوشمند بر عملکرد نیروگاه‌های برق را فراهم می‌کند.

سید امیرحسین بحرینی تصریح کرد: این طرح با مشارکت دانشگاه صنعتی شریف و استفاده از فناوری‌های نوین نظارت بر توربین‌های گازی و بخار اجرایی شده و می‌تواند به‌عنوان مدلی کارآمد در سایر نیروگاه‌های کشور نیز مورد استفاده قرار گیرد.

وی در ادامه با اشاره به مزایای مرکز پایش هوشمند نیروگاه، کاهش ناترازی تولید و مصرف انرژی از طریق اقدامات پیشگیرانه و بهینه‌سازی عملکرد تجهیزات، افزایش طول عمر تجهیزات نیروگاهی با کاهش نیاز به تعمیرات مکرر و بهینه‌سازی بهره‌وری، کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری از طریق نظارت آنلاین و تصمیم‌گیری هوشمند، پیش‌بینی خرابی‌ها و جلوگیری از توقف‌های ناگهانی با تحلیل داده‌های لحظه‌ای را از جمله این ویژگی ها عنوان کرد.

مدیر فنی و نظارت شرکت تولید برق انرژی شمس پاسارگاد با اشاره به سه بخش کلیدی مرکز IPCM تصریح کرد: مانیتورینگ آنلاین توربین‌ها و تجهیزات کلیدی که این سیستم با نظارت لحظه‌ای و مقایسه عملکرد تجهیزات با شرایط بهینه، هشدارهای لازم را برای جلوگیری از خرابی‌ها صادر می‌کند، تحلیل‌های پیش‌بینی و بهینه‌سازی عملکرد که از مدل‌های هوش مصنوعی برای پیش‌بینی مشکلات احتمالی و کاهش ریسک عملیاتی استفاده می‌کند، تصمیم‌گیری سریع و هوشمند که داشبوردهای مدیریتی و تحلیل داده‌های لحظه‌ای برای بهبود بهره‌وری و کاهش هزینه‌های عملیاتی را ارائه می‌دهد.

وی با اشاره به برنامه‌های آینده مرکز پایش وضعیت هوشمند افزود: از جمله برنامه‌هایی که در آینده در این مرکز انجام می‌شود شامل به‌کارگیری هوش مصنوعی و یادگیری ماشین برای بهبود پیش‌بینی خرابی‌ها و افزایش بهره‌وری نیروگاه‌ها، طراحی داشبوردهای تحلیلی پیشرفته جهت ارائه داده‌های یکپارچه و قابل فهم برای مدیران و کارشناسان نیروگاهی، ارتقای امنیت سایبری برای حفاظت از اطلاعات حیاتی نیروگاه‌ها و جلوگیری از تهدیدهای امنیتی، استفاده از تحلیل داده‌های بزرگ (Big Data Analytics) برای بهینه‌سازی مصرف انرژی و کاهش هزینه‌های عملیات است.

بحرینی همچنین راه‌اندازی مرکز پایش وضعیت هوشمند نیروگاهی توسط گروه انرژی پاسارگاد را گامی بلند در جهت مدیریت هوشمند نیروگاه‌ها، افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌های عملیاتی در صنعت برق کشور دانست.

وی افزود: این مرکز با استفاده از فناوری‌های پیشرفته، امکان تحلیل و نظارت لحظه‌ای بر عملکرد نیروگاه‌ها را فراهم کرده و زمینه را برای آینده‌ای پایدارتر در تولید انرژی مهیا خواهد کرد.

کد خبر: ۳۲۷٬۲۲۷

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha