نجمه جهان تیغ، بازار؛ گردشگری بهعنوان یکی از مهمترین و پرپتانسیلترین صنایع در دنیا شناخته میشود که نه تنها به عنوان یک منبع درآمدزا برای کشورهای مختلف، بلکه بهعنوان ابزاری برای توسعه پایدار، اشتغالزایی و تقویت روابط بینالمللی نیز عمل میکند.
استان گلستان با داشتن جاذبههای طبیعی بینظیر، تاریخ غنی، فرهنگ متنوع و تنوع اقلیمی، پتانسیل بالایی برای تبدیل شدن به یکی از مقاصد گردشگری برجسته کشور را دارد. با این حال، باوجود این ظرفیتها اما تا کنون این استان نتوانسته است از این فرصت بهطور کامل بهرهبرداری کند و سرمایهگذاریهای چشمگیری در این حوزه صورت نگرفته است.
اجرای پروژه «شهر دریا» در سواحل گلستان
یکی از مهمترین دلایل این عدم موفقیت، موانع بروکراتیک پیچیده و فرآیندهای اداری طولانی است که مانع از ورود سرمایهگذاران به این حوزه میشود. این مشکلات، همراه با نبود زیرساختهای مناسب و ناهماهنگی میان نهادهای مختلف در گلستان، سبب شدهاند که بسیاری از سرمایهگذاران از ورود به این صنعت منصرف شوند.
در روزهای اخیر خبری مبنی بر اجرای یک پروژه عظیم تجاری و گردشگری در سواحل گلستان در رسانه ها منتشر شد.برای اینکه از جزییات این طرح مطلع شویم به سراغ سرمایه گذار این طرح رفتیم. به گفته مدیر عامل شرکت توسعه شهرسازی ایرانیان و مجری طرح «شهر دریا» این پروژه شامل مراکز اقامتی و ویلایی، ورزشی، فرودگاه اختصاصی، فضایی برای تفریحات و ورزش های آبی، بازارچه مدرن و غیره است.
مدیر یک طرح گردشگری: اغراق نیست اگر گلستان را در حوزه گردشگری محروم بنامیم
حسن نظر زاده دباغ به دغدغه هایی که باید با کمک مسئولان در اجرای این پروژه برطرف شود اشاره کرد و افزود: از مسئولان گلستان به ویژه استانداری می خواهیم جاده دسترسی اصلی به این پروژه را راه اندازی کند همچنین از مسئولان این استان تقاضا داریم زیرساخت ها و مجوزها خارج از بروکراسی معمول انجام شود تا اجرای پروژه به تعویق نیفتد.
تاثیرگذاری در تولید ناخالص ملی
مدیر طرح «شهر دریا» هم به خبرنگار بازار گفت: دولت بارها و بارها سیاست های کلان گردشگری را تدوین کرده اما علی رغم همه این تاکیدات اما این حوزه پیشرفت خوبی نداشته و به جایگاه واقعی خود دست نیافته است لیکن گردشگری می توانست بیش از این در جی دی پی کشور اثر گذار باشد اما متاسفانه تا کنون این طور نبوده است.
علی بخشی ادامه داد: برخی استان ها علی رغم ظرفیت بالایی که در گردشگری دارند اما حتی نتوانستند بخشی از ظرفیت خود را شکوفا کنند و در جهت اقتصاد گردشگری از آن بهره ببرند که بی شک گلستان یکی از این استان ها است.
وی با بیان اینکه گلستان علی رغم شرایط محیط زیستی، جاذبه های بسیار گردشگری و شرایط مطلوب آب و هوایی در طول سالیان گذشته به اندازه کافی مورد توجه قرار نگرفته و اغراق نیست اگر گلستان را در حوزه گردشگری محروم بنامیم گفت: یکی از ملاکهای پروژه گردشگری «شهر دریا» ظرفیت هایی است که مقامات استانی می توانند کنار این پروژه بیاورند و در همین راستا جلساتی با مسئولان استانداری داشتیم که موفق شدیم چراغ سبز آقایان را دریافت کنیم.
به چراغ سبز استاندار امیدواریم
مدیر طرح گردشگری «شهر دریا» ادامه داد: مطالب متعددی مانند احداث جاده های دسترسی، حمایت های زیر ساختی و امکانات بومی توسط استاندار مطرح شده و وی معاونت عمرانی را به نمایندگی برای راهبری و تخصیص امکانات مورد نیاز این پروژه معرفی کرد.
نماینده علی آباد در مجلس: تمرکز مجمع نمایندگان گلستان روی پروژه های گردشگری است
بخشی خاطرنشان کرد: انتظار داریم قول های استاندار در اولویت موضوعات استان قرار بگیرد چراکه دلیل اصلی جمع کردن مجموعه های بزرگ و بین المللی در کنار هم برای اجرای این پروژه در راستای همان چراغ سبزی است که استانداری به این پروژه نشان داد که طبیعتا انتظارات برای همراهی موثر با این پروژه را افزایش می دهد.
وی یادآور شد: پروژه گردشگری شهر دریا یکی از بزرگترین و مجهز ترین پروژه های گردشگری در سطح کشور به حساب می آید که مجموعه های بین المللی با تجارب ارزنده برای ساخت این پروژه به میدان آمده اند.
سرمایهگذاری در حوزه گردشگری نه تنها بهطور مستقیم به ساخت و توسعه زیرساختها و تأسیسات گردشگری میانجامد، بلکه باعث ایجاد اشتغال، رشد کسبوکارهای محلی و افزایش درآمدهای عمومی میشود.
مدیران آمدند و رفتند اتفاقی نیوفتاد
رییس کمیسیون احداث اتاق بازرگانی گرگان در گفتگویی با خبرنگار بازار به اهمیت توسعه طرح های گردشگری اشاره و اظهار کرد: یکی از تکالیف استان جذب سرمایه برای افزایش جی دی پی است که بخش اعظم آن به مسکن و گردشگری متصل بوده، چراکه گلستان استانی صنعتی نیست و باید به این حوزه ها امیدوار باشد.
سید محمد مرتضوی با اشاره به اینکه می توان در کارهای ترکیبی گردشگری و مسکن مولد بود، افزود: فرصت های گردشگری در گلستان سال های سال عقیم مانده و علی رغم اینکه مدیران متعدد در ادوار مختلف آمدند و رفتند و وعده دادند اما شعارهای آنها به خروجی ملموسی منتهی نشد.
وی با بیان اینکه باید تفکر توسعه در مدیران استانی وجود داشته باشد، گفت: اگر بهترین مدیران را هم انتخاب کنید مادامی که مدل موفقی از برنامه و استراتژی و نقشه راه مطمئنی وجود نداشته باشد، این مدیران نیز نمی توانند موفق عمل کنند.
قول استاندار برای حمایت از سرمایه گذاران
استاندار گلستان هم اخیرا نوید حمایت از سرمایه گذاران را با صدور کارت طلایی داده است. علی اصغر طهماسبی در جلسات مختلف گفته که برای تمام سرمایه گذاران داخل و خارج استان که قصد سرمایه گذاری در گلستان را دارند کارت طلایی صادر خواهیم کرد تا مدیران اقتصادی و اشتغال استان از این ظرفیت برای کارسازی مشکلات پیش روی این افراد استفاده کنند.
اهمیت سرمایه گذاری در حوزه گردشگری در گفتمان مسئولان استانداری گلستان مبرهن است اما اینکه چقدر این گفتمان به حمایت ختم شود را باید به تماشا نشست. نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس شورای اسلامی در گفتوگویی با خبرنگار بازار اظهار کرد: اقتصاد گردشگری یکی از رویکرد های مهم همه کشورهای دنیا است چرا که زمینه اشتغال مولد و پایدار را فراهم می کند.
رحمت الله نوروزی با بیان اینکه تمرکز مجمع نمایندگان گلستان روی پروژه های گردشگری است، افزود: باید در قالب برنامه هفتم توسعه، سند آمایش گردشگری استان را که در سال ۸۹ تدوین شد، بروزرسانی کنیم هر کسی در حوزه گردشگری گلستان توان سرمایه گذاری دارد، به میدان بیاورد.
آغاز کار مطالعاتی سند چشم انداز توسعه گردشگری گلستان
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان هم به خبرنگار بازار گفت: سهم گردشگری در تولید ناخالص ملی کشور ۵.۱ درصد بوده اما این سهم در گلستان ۱.۱ درصد است لذا نتوانسته ایم از ظرفیتی که در گلستان وجود دارد به شایستگی بهرهمند شویم.
مدیرکل میراث فرهنگی گلستان: با همکاری اتاق بازرگانی کار مطالعاتی سند چشم انداز توسعه گردشگری استان را با توجه به اسناد بالادستی آغاز خواهیم کرد
فریدون فعالی افزود: در اسناد بالادستی محور توسعه استان گردشگری و کشاورزی ذکر شده اما چقدر توانسته ایم برای تولید زیر ساخت ها سهم خواهی کنیم؟ اگر بتوانیم خلق منابع کرده و ثروت خلق کنیم یعنی در حوزه گردشگری موفقیت ایجاد کرده ایم لیکن با همکاری اتاق بازرگانی کار مطالعاتی سند چشم انداز توسعه گردشگری استان را با توجه به اسناد بالادستی آغاز خواهیم کرد.
به گزارش خبرنگار بازار، اصلاح قوانین، تسهیل فرآیندهای اداری، و ایجاد مشوقهای مناسب میتواند استان را به مقصدی جذاب برای سرمایهگذاران داخلی و خارجی تبدیل کند که همه اینها جز در عمل و هم افزایی دستگاه ها ممکن نمی شود.
نظر شما