بازار؛ گروه بورس: با توجه به اینکه در یک ماه گذشته بورس اصلاح زیادی کرده است عملا فروش سهام برای سهامداران توجیهی ندارد و حتی برخی از نمادهای پراکنش نیز فروشنده سنگین ندارند. از طرف دیگر ارزش معاملات کماکان روندی نزطولی دارد. با این حال اشباع فروش در نمادهای بنیادی پرتراکنش میتواند در آینده انگیزه خرید ایجاد کند، در مقطع کنونی اما در نمادهای پرتراکنش تقاضای سنگینی وجود ندارد که بتواند آنها را تکان دهد. حالا باید دید آیا نمادهای بنیادی کم تراکنش میتوانند به صورت بخشی رشد کنند، یا به واسطه ضعف در پرتراکنشها، آنها هم معاملات ضعیفی خواهند داشت؟
حسن کاظم زاده معتقد است که نکته منفی معاملات بورس اینجاست که ارزش معاملات اخیرا با حرکت مثبت بازار زیاد رشد نمیکند و این یعنی پولهای بزرگ در حرکتهای مثبت بازار زیاد همراه نیستند و عجلهای برای خرید ندارند و از طرف دیگر حقوقی ها بیشتر از منفیها استقبال میکنند
حسن کاظم زاده، تحلیلگر بورس گفت: نکته منفی معاملات بورس فقط اینجاست که ارزش معاملات اخیرا با حرکت مثبت بازار زیاد رشد نمیکند و این یعنی پولهای بزرگ در حرکتهای مثبت بازار زیاد همراه نیستند و عجلهای برای خرید ندارند و از طرف دیگر حقوقی ها بیشتر از منفیها استقبال میکنند. در مجموع در چند روز معاملاتی گذشته بازار تماما تلاش داشته تا از روند اصلاحی فاصله بگیرد اما هدف رشد هم ندارد. درواقع با توجه به اینکه ارزش معاملات رشد نداشته و پولهای بزرگ همراه نیستند روند تک سهم های مثبت هم هنوز هم مورد تایید نیست. در واقع تحرکات مثبت بازار زمانی واقعی است که ارزش سفارشهای سمت خرید رشد کند.
او افزود: در یک هفته اخیر پتروشیمیها شانه زیر بار شاخص گذاشتهاند و شاخص را حفظ کردهاند. اما این روند خیلی طولانی نمی شود. بهترین حالت برای بازار، پخش خبرهای خوب از همراهی خودروئی ها و به دنبالش رشد بانکی ها در بازار است که در این شرایط بازار با قوت بیشتری میتواند شاخص ۲ میلیون و ۸۵۰ هزار واحد را بشکند و عزمش را برای شکست ۲.۹۵۰ جزم کند.
رشد بازار منوط به سیگنال بنیادی
بازار یا باید به واسطه تحولات بنیادی تغییر کند یا یک رویداد خاص سیاسی ماجرا را تغییر دهد و فضا را به شکل دیگری نشان دهد که با توجه به اینکه جریان پول کاهش یافته فعلا خبری در رشد بورس نخواهد بود. درواقع این سیاست دستهای لرزان خریداران و انگیزه بالای فروشندگان تا وقتی صحنه فعلی بازار جای خالی اخبار احساس میشود وجود خواهد داشت و باعث عدم رشد حجم معاملات و عدم رشد قیمتها میشود.
به گفته رضا روحی ارزش معاملات خُرد در سهام، حق تقدم و صندوق های سهامی باز کمتر از میانگین ۳۰ روزه بود. هرچند یک برابری نسبی در عرضه و تقاضا وجود دارد. اما فعلا ورود پول هوشمند در بازار وجود ندارد. از طرف دیگر این روزها بازی پتروشیمیها نیز یکی از چالشهای خاص بازار شده است به نظر میرسد فضای عرضه احتمالی صفوف خرید پتروشیمیها فشار بالایی را به بازار خواهد آورد
رضا روحی کارشناس بورس در گفتگو با بازار گفت: پارمترهای معاملاتی همچنان در وضعیت ضعیف قرار دارند فعلاً برای حرکت بازار شرایط مطلوب نیست. بنابراین شاهد معاملات فرسایشی و نوسانی بازار هستیم و رعایت اصول مدیریت سرمایه را باید در دستور کار خود قرار داد و تا زمانی که تحرکی در حوزه بهبود پارامترهای معاملاتی رخ ندهد باید از خرید و یا فروش های هیجانی پرهیز کرد.
او افزود: ارزش معاملات خُرد در سهام، حق تقدم و صندوق های سهامی باز کمتر از میانگین ۳۰ روزه بود. هرچند یک برابری نسبی در عرضه و تقاضا وجود دارد. اما فعلا ورود پول هوشمند در بازار وجود ندارد. از طرف دیگر این روزها بازی پتروشیمیها نیز یکی از چالشهای خاص بازار شده است به نظر میرسد فضای عرضه احتمالی صفوف خرید پتروشیمیها فشار بالایی را به بازار خواهد آورد و احتمالاً کار را برای روزهای بعد سخت خواهد کرد، اما در هر صورت فضای فعلی این گروه تقریباً میتوان گفت تنها عامل مثبت و خوب ادامه حیات بازار است. بنابراین اگر این صفوف نیز ادامه داشته باشد احتمال این که بازار با حجم کمتر و سرعت کمتری پیش برود وجود دارد. برخی نیز بر این عقیدهاند عرضه صفوف پتروشیمیها اندک نقدینگی موجود بازار را جذب خود کرده و چالشهای جدیدی را برای آن به وجود میآورد.
روحی تصریح کرد: البته بسیاری در بازار بر این عقیدهاند که اتفاق و رویدادی که در حال حاضر بخواهد بازار را به سمت جلو هل بدهد دیده نمیشود و انگیزه جریان پول برای حرکت در بازار سرمایه کاهش یافته است. از این رو تا وقتی این شارژ انگیزه با اخبار خوب و مثبت شکل نگیرد نمیتوان به حرکت دوباره بازار امیدوار شد. در چنین فضایی سیاست بازارساز هم این است که از ریزش احتمالی بازار جلوگیری کند و زمان را با مدیریت بازار بخرد تا روزها پیش بروند و احتمال رسیدن به اتفاقات و خبرهای مثبت بیشتر شود.
براساس این گزارش فعلا معاملات بازار سهام دچار رکود شده است و برخی از سرمایهگذاران منتظر مشخص شدن سیاستهای خارجی کشور هستند. چراکه این مسأله میتواند وضعیت نرخ دلار، سیاست های پولی و مالی دولت را تعیین تکلیف کند. هرچند نباید نادیده گرفت که نوسانات قیمت دلار منجر شده تا بخشی از پولهای بزرگ بورس وارد بازار طلا شوند. بر همین مبناست که شاهد افزایش تقاضا در صندوقهای بورسی نیز هستیم. بنابراین در صورتیکه که نوسانات ارزی روندی نزولی پیدا کند جریان پول در بلندمدت دوباره به سمت معاملات سهام سوق پیدا خواهد کرد، اما در مقطع کنونی فعلا استراتژی معاملات صبر است.
نظر شما