۲۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۸
فناوری در خدمت اقتصاد/اینترنت اشیاء و نقش آن در توسعه اقتصادی  و اجتماعی کشور و اصفهان
در گفت و گو با بازار مطرح شد؛

فناوری در خدمت اقتصاد/اینترنت اشیاء و نقش آن در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور و اصفهان

اصفهان - اینترنت اشیا به عنوان یک فناوری تحول‌ آفرین، ظرفیت‌های زیادی برای توسعه اقتصادی کشور دارد و نهادهای علمی و صنعتی می‌ توانند زمینه‌ ساز پیشرفت این فناوری در استان باشند.

به گزارش خبرنگار بازار، اینترنت اشیا (IoT) به عنوان یکی از فناوری‌های نوین، توانسته است تحولات عظیمی را در زمینه‌های مختلف صنعتی، کشاورزی، بهداشت و درمان، و زندگی روزمره ایجاد کند و اصفهان به عنوان یکی از شهرهای تاریخی و صنعتی ایران، ظرفیت‌های بالقوه‌ای برای توسعه اینترنت اشیا دارد.

در حققیت اصفهان یکی از نخستین شهرهایی در کشور است که به موضوع فناوری در کنار علم توجه ویزه داشته است و همان گونه که پایلوت ساخت شهرک‌ های فناور مانند شهرک علمی تحقیقای اصفهان بوده است، به موضوع اینترنت اشیاء نیز به عنوان یکی از نخستین شهر کشور در یک دهه گذشته پرداخته است.

در این ارتباط مریم تحویلداران کارشناس اقتصادی به بازار می گوید: در سال‌های اخیر، اصفهان به عنوان یک مرکز فناوری و نوآوری در ایران شناخته شده است و با توجه به زیرساخت‌ های موجود، از جمله دانشگاه‌ ها، مراکز تحقیقاتی و صنایع مختلف، این شهر می‌ تواند به عنوان پایلوتی برای پیاده‌ سازی فناوری اینترنت اشیا در کشور عمل کند.

افزایش بهره‌ وری و کاهش هزینه‌ ها

وی با اشاره به اینکه اینترنت اشیاء فناوری است که می تواند در واحدهای صنعتی، تولیدی، کشاورزی، حمل و نقل و غیره مورد استفاده قرار گیرد و تاثیر زیادی بر رفع مشکلات در عرصه های مختلف و درنتیجه توسعه اقتصادی کشورها دارد، افزود: اصفهان به عنوان یکی از مراکز صنعتی ایران، دارای کارخانه‌ ها و واحدهای تولیدی متعددی است که می‌توانند از فناوری IoT برای بهینه‌ سازی فرآیندها، کاهش هزینه‌ ها و افزایش بهره‌ وری استفاده کنند.

با توجه به ترافیک و مشکلات حمل و نقل در اصفهان، پیاده‌ سازی سیستم‌ های هوشمند حمل و نقل مبتنی بر IoT می‌ تواند به بهبود شرایط ترافیکی و ارائه خدمات بهتر به شهروندان کمک کند

این کارشناس اقتصاد در حوزه فناوری با بیان اینکه از سویی با توجه به موقعیت جغرافیایی اصفهان و فعالیت‌ های کشاورزی در این منطقه، استفاده از سنسورهای IoT برای مدیریت منابع آب و خاک می‌ تواند به افزایش عملکرد و کاهش هدررفت منابع کمک کند، تاکید کرد: با توجه به ترافیک و مشکلات حمل و نقل در اصفهان، پیاده‌ سازی سیستم‌ های هوشمند حمل و نقل مبتنی بر IoT می‌ تواند به بهبود شرایط ترافیکی و ارائه خدمات بهتر به شهروندان کمک کند.

وی اضافه کرد: می توان گفت یکی از نخستین دانشگاه های کشور که به این امر پرداخت دانشگاه اصفهان به عنوان یکی از معتبرترین دانشگاه‌ های کشور، است که نقش مهمی در توسعه اینترنت اشیا در این منطقه ایفا کرده است.

پیاده‌ سازی راهکارهای IoT در صنایع مختلف

تحویلداران با بیان اینکه دانشگاه اصفهان با برگزاری کنفرانس‌ ها و کارگاه‌ های آموزشی در زمینه اینترنت اشیا، دانشجویان و پژوهشگران را تشویق به تحقیق و توسعه در این حوزه کرده است، گفت: این دانشگاه با همکاری با صنایع مختلف، پروژه‌ های تحقیقاتی مشترکی را آغاز کرده که هدف آن پیاده‌ سازی راهکارهای IoT در صنایع مختلف است.

وی اضافه کرد: اقدام به راه‌اندازی آزمایشگاه‌ های تخصصی در زمینه IoT از دیگر اقدامات اتس که به دانشجویان و پژوهشگران امکان داده است تا بر روی پروژه‌ های عملی کار کنند، همچنین برنامه‌های آموزشی همانند دوره‌ های آموزشی و کارگاه‌ های تخصصی در زمینه اینترنت اشیا برای دانشجویان و علاقه‌مندان برگزار شده است تا مهارت‌ های لازم برای ورود به بازار کار در این حوزه را کسب کنند.

کارشناس اقتصاد فناوری تصریح کرد: باید به این نکته اشاره کنم که با وجود اینکه سالهاست توجه به فناوری و اینترنت اشیاء در دنیا مورد استفاده است و در کشور ما نیز ای نروند وجود داشته است، همچنان در این زمینه کند پیش رفته ایم و دلیل این امر را می توان در عدم آشنایی نهادها و مسئولان با مزایای این نوع فناوری اشاره کرد، یعنی با وجود اینکه زیاد در ارتباط با فناوری هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء می شنویم اما دستاوردهای عملی ظاهری آن بیشتر پرداخته ایم.

ما هر دهه شاهد یک جهش فناوری هستیم یعنی آنچه که ذهن اکثریت جامعه زمانی درک نمی کرد یا برای آن پذیرفته شده نبود ناگهان فراگیر می شود اما باید دقت کنیم که این امر موجب عقب افتادن از تاثیر عمیق فناوری نشود، موضوعی که اکنون شاهد آن هستیم

وی تصریح می کند: این در حالی است که به طور مثال بخشی از هوش مصنوعی، به طور مثال در حرفه خبر از حدود ۱۰ سال یپش وجود داشته است و من افرادی را می شناسم که آن زمان از این فناوری استفاده می کردند اما ذهنیت جامعه هنوز به این سمت و سو متمایل نشده بود، یعنی آمادگی ذهنی برای پذیرش آن وجود نداشت.

جهش ذهنی جامعه به سمت علم و غفلت از تاثیرات عمیق فناوری

تحویلداران می گوید: در حقیقت ما هر دهه شاهد یک جهش فناوری هستیم یعنی آنچه که ذهن اکثریت جامعه زمانی درک نمی کرد یا برای آن پذیرفته شده نبود ناگهان فراگیر می شود اما باید دقت کنیم که این امر موجب عقب افتادن از تاثیر عمیق فناوری نشود، موضوعی که اکنون شاهد آن هستیم.

اینترنت اشیا به عنوان یک فناوری تحول‌ آفرین، ظرفیت‌ های زیادی برای توسعه در اصفهان دارد و اقدامات دانشگاه اصفهان و سایر نهادهای علمی و صنعتی می‌ تواند زمینه‌ ساز پیشرفت این فناوری در استان باشد، با توجه به زیرساخت‌ ها و پتانسیل‌ های موجود، انتظار می‌رود که اصفهان بتواند به یک قطب مهم در زمینه اینترنت اشیا تبدیل شود و نقش موثری در توسعه اقتصادی و اجتماعی منطقه ایفا کند.

کد خبر: ۳۲۵٬۴۳۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha