۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۴
«نبود بانک‌ اطلاعاتی»، چالش کاربرد هوش مصنوعی در صنعت ساختمان است

«نبود بانک‌ اطلاعاتی»، چالش کاربرد هوش مصنوعی در صنعت ساختمان است

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: «نبود بانک‌ اطلاعاتی»، نخستین چالش به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت ساختمان ایران است.

به گزارش بازار، غزال راهب روز پنجشنبه در افتتاحیه همایش «نقش هوش مصنوعی در رشد فناوری ساختمان» با رویکرد توسعه پایدار در اتاق بازگانی اصفهان افزود: اگر بدنبال استفاده موثر از هوش مصنوعی هستیم باید این همت در مقیاس حکمرانی وجود داشته باشد که بطور جدی وارد این عرصه شویم و جمع آوری داده مناسب، استاندارد و به روز در بانک های اطلاعاتی، نخستین گام در این زمینه است.

وی ادامه داد: اکنون در بانک‌های اطلاعاتی مصالح ساختمانی و گواهی مراکز تحقیق استاندارد ساختمان، داده‌ها از استاندارد کافی برخوردار نیست تا بتوان از آنها در سامانه های هوشمند استفاده کرد.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اظهار داشت: نبود بانک های اطلاعاتی غنی باعث می شود که طراحان ساختمان نتوانند مِیزان هزینه، مصالح و برآورد تحلیل انرژی ساختمان را بدقت محاسبه کنند.

وی اضافه کرد: توسعه زیرساخت‌های اطلاعاتی و ارتباطی برای گسترش استفاده از هوش مصنوعی ضروریست و رویکرد کشور در این زمینه تنها محدود به استفاده از سرویس‌های آماده هوش مصنوعی نیست و توسعه این فناوری و بومی کردن آن در کشور مورد نظر مسوولان است.

راهب خاطرنشان کرد: کلان داده‌های مورد استفاده در سامانه‌های هوش مصنوعی بر بستر فضایی ابری و ارتباطات پرسرعت شکل گرفته است و توسعه زیرساخت ها و افزایش دسترسی ها باید یا رعایت ملاحظات امنیتی مد نظر قرار بگیرد.

وی یادآور شد: ساخت سامانه های هوش مصنوعی با نرم افزارهای قفل شکسته و بدون رعایت استانداردهای جهانی اتفاق نمی‌افتد و اگر بخواهیم نقش مولد در این حوزه داشته باشیم بایددر این بخش سرمایه گذاری ویژه ای داشته باشیم.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به سرمایه‌گذاری ۱۵۰ میلیارد دلاری امارات متحده عربی در شرکت های هوش مصنوعی آمریکایی و چینی گفت: کشور ما نیز باید هرچه سریعتر وارد این عرصه شود و توسعه این فناوری و بومی کردن آن در اولویت قرار بگیرد.

راهب گفت: با توجه به نیاز صنعت ساختمان به فناوری‌های جدید، تجهیزات مدرن و راهکارهای نوین برگزاری این همایش و رویدادها می‌تواند مسیرهای جدیدی را برای توسعه این صنعت بگشاید.

به گفته وی، سال آینده، همایش بزرگ هوش مصنوعی در صنعت ساختمان توسط مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار خواهد شد.

کد خبر: ۳۲۵٬۰۱۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha